Finala slalomului urias masculin din Garmisch – mansa a doua LIVE

De la 13:00.

Portile puse putin in oglinda fata de prima mansa. Trecerea in „Caderea libera” se face prin stanga, ca in super-uriasul de ieri. Sus portile poarta schiorii pe un traseu mai rotund decat in prima jumatate.

26. Massimiliano Blardone (ITA) deschide din nou mansa, de data aceasta fara erori.

25. Julien Lizeroux (FRA) si el o idee mai bun decat in prima mansa. Trece in fata lui Blardone doar datorita avantajului urias de la jumatate.

24. Silvan Zurbriggen (SUI) e clar o mansa pentru cei mai tehnici, caci si Zurbriggen se descurca mai bine, chiar daca la timpul mansei secunde Blardone e inca cel mai bun. Fata de Lizeroux creste avantajul la peste o secunda.

23. Thomas Mermillod Blondin (FRA) derapeaza la intrarea pe abrupt. Se duce mult de tot la vale pe burta.

22. Didier Defago (SUI) termina si el prematur, derapajul lui fiind la final. E nervos rau dupa aia.

21. Mathieu Faivre (FRA) cel mai bun dintre juniorii debutanti. De departe. Schiaza linistit, fara sa riste, dar si fara sa se fastaceasca. Trece in frunte.

20. Manfred Mölgg (ITA) nici el nu doaboara timpul lui Blardone, dar de Faivre se distanteaza fara probleme. A schiat activ si curat.

19. Ondrej Bank (CZE) rateaza intrarea in caderea libera. Pacat. E unul dintre haiducii Cupei Mondiale.

18. Truls Uve Carlsen (NOR) exact la fel ca Bank. Un nou abandon. Al patrulea daca am numarat bine.

17. Marc Berthod (SUI) se impideca de la start in ceva santuri, nu mai intra in ritm si derapeaza si el.

16. Hannes Reichelt (AUT) iar! Al patrulea abandon in serie. In acelasi loc, de data asta si cu o tumba, dar pare sa fie bine.

15. Alberto Schiepatti (ITA) probleme de sus, dar el ajunge la finis. Locul 3.

Cu atatea abandonuri, Blardone poate prinde puncte si pana nu e Ligety jos mai poate spera. 🙂

14. Michael Gufler (ITA) partia e din ce in ce mai dificila. Fiecare schior mai scrijeleste cateva santuri in jurul portilor. Desi pe mijloc pierde mult, recupereaza pe final. 6 zecimi avantaj.

13. Steve Missillier (FRA) cursa de mare lupta si la el. Nu duce viteza din abrupt pe pasajul final si termina doar pe 2

12. Romed Baumann (AUT) schimbare de lider, doar cateva sutimi.

11. Benjamin Raich (AUT) ataca la inceput. Alta varianta si asa nu are. Face tot ce poate, adica cursa care ar fi fost perfecta fara un sughit chiar pe final. Jumatate de secunda avans.

10. Ivica Kostelic (CRO) schiaza controlat, dar insuficient de agresiv. Raich a pierdut cam trei zecimi cu eroare finala. Socotind dupa evolutia timpului lui Kostelic, care e deocamdata al doilea.

9. Alexander Ploner (ITA)  cu a doua jumatate de cursa foarte buna ii ia o sutime lui Benni.

Mai sunt 8 schiori, din care 4 ar trebui sa treaca in spatele austriacului ca sa mai pastreze sanse la glob.

8. Sandro Viletta (SUI) primul care pica. Doar locul 7, desi nu greseste vizibil.

7. Cyprien Richard (FRA) ataca fara rezerve, intra pe abrupt cu viteza, ii fuge pamantul de sub picioare si pierde urmatoarea poarta.

6. Didier Cuche (SUI) sus pare sa ia virajele mai jos, dar e rapid. Duce agresivitatea pana la linia de sosire pe care o trece cu 4 zecimi mai devreme decat italianul.

5. Philipp Schörghofer (AUT) sus iroseste ceva timp, dar atacand pana la capat retine 5 sutimi pentru conducere.

4. Kjetil Jansrud (NOR) doar locul 3.

3. Ted Ligety (USA) nu mai poate pierde globul, poate schia de placere. Merge frumos, calm, curat, fara sa riste prea mult, dar nici lasansu-se pe tanjeala si la final clipeste verde 0.00! Doi lideri.

2. Davide Simoncelli (ITA) demonstratie superba de slalom, nu cedeaza din avantajul pe care il are. Trece in fata.

1. Carlo Janka (SUI) am zis ca merge pe sine? Doua, trei secunde a parut ca va deraia, dar a fost numai o iluzie. Castiga cu cel mai puternic finis si e campionul acestui sezon! Impresionant.

Benni a asteptat la sosire sperand ca poate, poate. Pana la ultimul timp intermediar Janka isi pierduse tot avantajul. Cand a vazut cum l-a luat inapoi cu dobanda de suta la suta pe ultima sectiune a spus un singur cuvant: Bravo!

Asa se incheie slalomul urias de astazi, la fel de spectaculos si palpitant ca si finalele din zilele precedente. Janka e din nou cel mai bun exact atunci cand e nevoie. El castiga marele trofeu acordat celui mai bun schior din intregul sezon, Benni ramane pentru a cincea oara doar pe locul 2, iar Didier Cuche completeaza trioul premiant.

Pe podiumul etapei de azi raman toti cei trei ocupanti de la mijlocul intrecerii: Carlo Janka, Davide Simoncelli si Ted Ligety, dar dupa obiceiul instapanit la ultimele curse, treapta a treia e larga si suficient de incapatoare sa-l accepte si pe Philipp Schörghofer de aceasta data. Ted Ligety ia acasa pentru a doua oara in cariera titlul de campion al slalomului urias. La baieti singura intrebare care mai trebuie sa primeasca raspunsul maine e Herbst sau Lizeroux. Ne vedem la prima ora ca sa-l aflam.

Clasamentul etapei:

1. Carlo Janka (SUI) 2:20,87
2. Davide Simoncelli (ITA) 2:21,18
3. Ted Ligety (USA) 2:21,44
3. Philipp Schörghofer (AUT) 2:21,44
5. Didier Cuche (SUI) 2:21,49
6. Kjetil Jansrud (NOR) 2:21,63
7. Alexander Ploner (ITA) 2:21,89
8. Benjamin Raich (AUT) 2:21,90
9. Ivica Kostelic (CRO) 2:22,20
10. Romed Baumann (AUT) 2:22,39
11. Michael Gufler (ITA) 2:22,46
12. Steve Missillier (FRA) 2:22,58
13. Sandro Viletta (SUI) 2:22,64
14. Manfred Mölgg (ITA) 2:22,94
15. Mathieu Faivre (FRA) 2:23,32
16. Alberto Schiepatti (ITA) 2:23,53
17. Silvan Zurbriggen (SUI) 2:24,63
18. Julien Lizeroux (FRA) 2:25,65
19. Massimiliano Blardone (ITA) 2:29,19

4 păreri la “Finala slalomului urias masculin din Garmisch – mansa a doua LIVE

 1. De ce simpatic, ca nu vorbeste? 😆

  Cuche e foarte simpatic. Am un mare respect fata de el pentru tot. Seriozitatea de pe partie, sportivitatea si relaxarea din afara. 🙂

 2. Sa stii ca si Carlo e super baiat. E adevarat, astazi, dupa mansa I era f concentrat si nu a vorbit cu niciun ziarist. Apoi insa a fost chiar comunicativ. A raspuns cu rabdare tuturor. Am stat si eu de vb cu el si, cantarind raspunsurile, pare un tip foarte echilibrat si modest pentru ce a realizatr la 23 de ani.
  Spre deosebire de Lindsey care a nu a rasp decat la intrebarile oficiale ale lui Gerd la conferinta de presa, apoi a fugit de-a dreptul lasandu-ne cu ochii in soare. Jurnaistii americani ziceau ca e ceva normal. Adevarul este ca asa a facut si miercuri la coborare.
  Iar Julia a fost si mai si… dar ajunge un mit daramat, nu?

 3. Nici n-am vrut sa zic altceva. Dar fata de Maria Riesch de exemplu, chiar tace. 🙂

  Eu ii vad pe toti cursa de cursa dand declaratii pentru ORF. Unii sunt volubili, altii mai putin. Aksel de exemplu e intotdeauna amabil, dar incercand sa raspunda in nemteste, nu e foarte vorbaret. Carlo pe de alta parte nu face niciodata efortul sa vorbeasca in Hochdeutsch, ii da inainte in dialectul lui din care eu inteleg tot al zecelea cuvant si gata. De obicei inteleg un singur cuvant din tot discursul. 😀

  Lindsey n-a sarit niciodata peste interviul final si n-a dat niciodata raspunsurile ca de pe placa. Tina Maze si Kathrin Zettel fac chestia asta. Asa ca mie n-ai nici ce mituri sa-mi darami si nici nu ma poti convinge ca lui Lindsey nu-i pasa de presa. 😉

  La Janks sunt convinsa ca e un baiat echilibrat si modest. Altfel nu ar fi reusit atatea asa devreme.

Comentariile nu sunt permise.