Finala slalomului feminin din Garmisch – mansa a doua LIVE

De la 14:00.

Traseul asezat de antrenorul german o ia mai direct la vale, fetele pot schia mai in viteza.

26. Nastasia Noens (FRA) e jos, cat de bine ne-o vor arata urmatoarele.

25. Manuela Mölgg (ITA) abandoneaza.

24. Anja Pärson (SWE) se chinuie cu durerile de genunchi. Dar ia conducerea.

23. Kathrin Hölzl (GER) n-o lasa pe Anja prea mult timp in fata. Lidera noua.

22. Sarah Schleper (USA) pe mijloc pierde cu o greseala, dar cu finalul tare pastreaza doua sutimi ca sa stea un minut in fata.

20. Ana Jelusic (CRO) sus merge bine de tot, dubleaza avansul, ca sa aiba de unde pierde si sa ramana la conducere pana la final.

20. Therese Borssen (SWE) porneste virajele prea tarziu, dar desi pierde timp jos, e prima deocamdata.

18. Frida Hansdotter (SWE) inca o schimbare pe primul loc. Avansul e deja suficient de mare ca sa ramana ceva din el chiar daca fetele il topesc partial pana jos.

18. Sanni Leinonen (FIN) cade dupa ce calca o poarta si schiurile ii sar pe loc.

17. Nicole Gius (ITA) cea mai buna pana acum. Sigura pe ea, trece detasat in fata.

16. Chiara Costazza (ITA) o depaseste suprinzator pe colega ei. Nu-i la fel de sigura, pierde pana la mijloc, dar pe final revine si ramane cu cateva sutimi in fata.

15. Brigitte Acton (CAN) prima care nu respecta clasamentul primei manse. Intarzierea e mica, doar 11 sutimi, dar asta inseamna locul 3.

14. Christina Geiger (GER) salveaza 8 sutimi dupa o iesire din ritm pe mijloc.

13. Elisabeth Görgl (AUT) porneste cu stangul, apoi lupta, dar cele 16 sutimi suplimentare la final o duc doar pe 4.

12. Fanny Chmelar (GER) impresionanta echipa aceasta a Germaniei. Chmelar face o demonstratie de schi. Al doilea timp al mansei si avans urias.

11. Tanja Poutiainen (FIN) lipsita de usurinta nemtoaicei, doar locul 2.

10. Maria Pietilä-Holmner (SWE) putin mai iute decat Tanja. Trece in spatele lui Chmelar dupa o cursa sigura si curata, dar lipsita de sclipici.

9. Michaela Kirchgasser (AUT) spusesem mansa trecuta ca nu poate fara sa greseasca? Nu vrea sa ma contrazica. Una gogonata si doar locul 9.

8. Sandrine Aubert (FRA) ii trebuie o cursa geniala pentru a mai spera la titlu. Nu o face, doar locul 2.

7. Tina Maze (SLO) face o greseala dupa mijloc si doar locul 3.

6. Kathrin Zettel (AUT) abila in picioare, jucausa printre porti, corecteaza rapid o eroare in abrupt si cel mai bun timp al mansei. Ce a depins de ea pentru trofeu, a facut. Presiunea e acum pe umerii Mariei.

5. Katharina Dürr (GER) mult prea prudenta. Se vede ca se teme sa nu iroseasca sansa celui mai bun rezultat cu un abandon. Il va irosi in schimb prin pasivitate. Doar locul 7.

4. Maria Riesch (GER) sus pierde deja. Intarzierea creste desi isi corecteaza frumos si rapid erorile. Sunt prea multe. Prinde locul 2, la 7 zecimi in urma lui Kathrin. Cine se plaseaza intre ele o ajuta pe austriaca.

3. Susanne Riesch (GER) calca o poarta.

2. Sarka Zahrobska (CZE) greseste grav chiar la inceput. Intarziere e uriasa, peste o secunda. Nu mai are cum sa influenteze lupta, doar locul 8.

1. Marlies Schild (AUT) pentru cine merge Marlies? Pentru ea sau pentru Kathrin? Daca va castiga, atunci trofeul e la Maria. Daca termina pe doi, atunci la Kathrin. Ataca. Vrea victoria. Si o obtine!

Maria ii multumeste lui Marlies, ea ridica din umeri. Ce-o priveste batalia celorlalte? Ea a vrut sa castige! Si a facut-o, in fata colegei Zettel si a Mariei Riesch, permitandu-i nemtoaicei sa-si apere titlul cucerit prima data anul trecut. Kathrin Zettel e ca si in slalomul uriasa pe locul 2, de data asta din cauza a doar 3 puncte care i-au lipsit la final.

Clasamentul etapei:

1. Marlies Schild (AUT) 1:49,57
2. Kathrin Zettel (AUT) 1:50,77
3. Maria Riesch (GER) 1:51,47
4. Fanny Chmelar (GER) 1:51,64
5. Sandrine Aubert (FRA) 1:51,81
6. Tina Maze (SLO) 1:51,82
7. Maria Pietilä-Holmner (SWE) 1:51,89
8. Tanja Poutiainen (FIN) 1:52,02
9. Sarka Zahrobska (CZE) 1:52,18
9. Katharina Dürr (GER) 1:52,18
11. Christina Geiger (GER) 1:52,46
12. Chiara Costazza (ITA) 1:52,54
13. Nicole Gius (ITA) 1:52,59
14. Elisabeth Görgl (AUT) 1:52,62
15. Brigitte Acton (CAN) 1:52,65
16. Michaela Kirchgasser (AUT) 1:53,15
17. Frida Hansdotter (SWE) 1:53,33
18. Therese Borssen (SWE) 1:53,59
19. Ana Jelusic (CRO) 1:53,71
20. Sarah Schleper (USA) 1:53,87
21. Kathrin Hölzl (GER) 1:53,89
22. Anja Pärson (SWE) 1:54,26
23. Nastasia Noens (FRA) 1:54,59
Traseul slalomului feminin a parut lent. Cu portile apropiate in inaltime, dar departate in stanga si in dreapta, linia deseneta de schiurile fetelor a fost multe serpentine stranse, pe care aproape toate au parut ca se chinuie sa accelereze. Greoi au aratat cele care au deschis prima mansa: Maria Riesch, Susanne Riesch, Sarka Zahrobska, fiecare intrecand-o pe cea dinaintea ei cu cateva sutimi. Si totusi timpii lor au ramas ca marca de neatins pentru toate celelalte in afara de una.Cea care nu e nici Kathrin Zettel, nici Sandrine Aubert, singurele ce mai pot spera la castigarea trofeului disciplinei, dar pe care Maria Riesch le-a lasat deocamadata in urma. Cea pe care doar cele doua abandonuri au scos-o din lupta finala. Marlies Schild, libera de orice presiune, a zburat ca gandul printre porti. Chin? Nu stie ce-i aia cand e vorba de carmit schiurile pe cea mai rapida linie si stie ca nici o alta sa le impinga tot mai repede chiar si acolo de unde nu se poate acumula viteza. Cu ranjetul ei adorabil, Marlies le-a lasat pe cele trei la peste o secunda in spate.

La fete prapastia dintre elita si rest se vede cu ochiul liber. De tripleta initiala s-au mai apropiat doar doua fete. Katharina Dürr si Kathrin Zettel. Restul a facut prea multe greseli.

Kathrin Zettel nu are carti prea bune pentru castigarea trofeului. Nu numai ca Maria este in fata ei in clasament si are un avantaj mic la jumatate, dar in mansa secunda antrenorul ei va pune portile, asa cum stie el ca ii plac Mariei cel mai mult.

Clasamentul primei manse:

Publicitate

6 păreri la “Finala slalomului feminin din Garmisch – mansa a doua LIVE

  1. La Pandorf se paruieste lumea? 😯
    N-am oprit acolo niciodata. Doar imi plac casele ca-s colorate. 😀

    Dar nu, Marlies a ajuns si ea pe podiumul final cu ocazia asta. Nu putea nimeni sa-i ceara sa renunte la el.

  2. o intrebare fara legatura cu subiectul: de ce nu vad undeva simplu ultimele 5-6 comentarii , ca la blog-ul lui Radu, de ex?
    mi se pare util sa vad acea lista.
    Ms

Comentariile nu sunt permise.