Ce-au zis baietii dupa slalom

Felix Neureuther (GER) – castigatorul finalei la slalom: „Ma bucur ca sezonul s-a terminat cu asa un final frumos. Asta seara Garmisch-ul va lua foc.”

Manfred Pranger (AUT) – locul 2 in cursa: „Am aflat la start ca Lizeroux a reusit o cursa brutala. Atunci m-am gandit ca o sa fie strans pentru Reini. Din fericire norocul a fost de partea lui, merita globul. Ma bucur si pentru el si pentru locul meu doi. Am schiat foarte bine pana in portiunea plata, acolo am incetinit prea mult la intrare si acelea au fost zecimile care au disparut pana la final. Dar sunt multumit, nu a fost usor in ultimele luni.”

Julien Lizeroux (FRA) – locul 4 in cursa, locul 2 in clasamentul final al slalomului: „Am auzit ca Herbst conduce si mi-am spus: Baga gaz si nu frana, asa o sansa poate nu o sa mai ai niciodata, oricum nu ai nimic de pierdut. Poate ca jos nu am mai schiat ideal, dar am avut picioarele goale. Insa a fost un spectacol bun. Apoi a trebuit sa tremuram amandoi. Asta e motivul pentru care iubim atat de mult schiul. Niciodata nu stii ce se va intampla la sfarsit. A fost un sezon dificil. Trebuie sa-l felicit pe Reinfried, el a fost cel mai rapid slalomist al sezonului. Eu am fost doar mai constant.”

Michael Janyk (CAN) – locul 5:  „Am facut o impresie buna ca echipa. Si eu si Cousi am fost printre primii in prima mansa si am avut o sansa la podium si la victorie. A fost o cursa stransa, iar noi ne-am nimerit de partea gresita. Dar totusi ne da multa incredere finalul puternic al sezonului.”

Julien Cousineau (CAN) – locul 6, locul 3 dupa prima mansa: „Nu am mai fost niciodata in postura aceea. Asa ca am cam avut emotii. Am schiat in regula si in mansa a doua, dar cred ca nu am sarjat suficient. Banuiesc ca din cauza emotiilor. Oricum a fost un sezon grozav si abia astept sa obtin si mai multe rezultate bune sezonul viitor. E un pas bun in directia corecta.”

Reinfried Herbst (AUT) – locul 9 in cursa, castigatorul globului de cristal: „Am obtinut globul cu ultimii stropi de combustibil. Dupa Jocurile Olimpice am fost foarte bolnav, asa bolnav cum n-am mai fost de mult timp. Acum am resimtit asta, la mijlocul mansei a doua, eram deja terminat. Din fericire am reusit sa termin cumva, cat sa castig globul. Cu patru victorii, cred ca il merit. Este definitiv cel mai frumos succes al carierei. Din punct de vedere sportiv e cea mai inalta distinctie pe care o poti obtine ca specialist in slalom, caci pentru ea trebuie sa schiezi bine intregul sezon.”

„La final am avut nervii ferfenita, pentru ca nu mai depindea de mine. As minti sa spun altceva. O zi ca astazi nu apuci sa traiesti prea des in viata. Cand schiezi intr-o singura disciplina, trebuie sa te agati de fiecare sansa. Julien a replicat salbatic cu o mansa de granit. A auzit la start ca eu conduc si atunci a avut o singura deviza. Din fericire a iesit bine pentru mine. Felix (n.t. – Neureuther) a zis dinainte ca trebuie sa rezervam o masa ca sa sarbatorim globul meu si podiumul lui. Ar putea lucra ca prezicator peste vara.”

„In pauza dintre manse am vorbit cu Julien. Ne-am urat reciproc succes. E important sa facem asta, sportul ar trebui sa fie intotdeauna o lupta cinstita. Si la noi a fost. Eu am meritat globul pentru cele patru victorii, Julien l-ar fi meritat si el pentru ca a terminat fiecare cursa. Zic mersi ca norocul a fost de partea mea.”

„Mi-au dat lacrimile de bucurie pentru ca emotiile au fost foarte puternice. Ultimul slalom de Cupa Mondiala a fost acum o luna si jumatate in Karanjska Gora si am avut mult de asteptat cursa asta. Apoi la Jocurile Olimpice am ramas fara medalie,  dupa care am cazut la pat. M-am intrebat in perioada asta daca oare o sa mai reusesc sa castig titlul. Si nu m-am inselat, dupa cum s-a dovedit astazi.”

„Cu globul acesta mi s-a implinit un vis din copilarie, mi-a cazut o piatra de pe inima pentru ca mi-am atins cel mai inalt tel. Si asta dupa asa o finala palpitanta. Inca mai tremur tot. Dupa dezamagirea din Vancouver, a venit ca o compensatie. Multumesc intregii echipe, cred ca succesul acesta este important pentru toti. Globul acesta este pentru echipa si pentru suporterii mei. Diseara vom chefui undeva impreuna cu Felix si bineinteles impreuna cu suporterii. Sper sa nu lase corpul in pana.”

Publicitate