Stiri de iulie

I am back. De tot. Nu stiu cat o sa ma tina avantul stirilor de vara, dar primul pas e facut.

Alaltaieri am oprit in Predeal la cabana Fulg de Nea. Pentru cei care nu stiu, cabana e „acasa” Sandrei si Biancai Narea, cele mai bune schioare ale Romaniei dupa Edit. M-au primit frumos acolo unde absenta capului familiei inca doare pana la lacrimi, tatal lor inchizand ochii cu doua saptamani inainte. Condoleante si pe aceasta cale. Povestile depanate pe rand de mezina cea locvace si mai tacuta, desi nu mai putin pertinenta ei sora, vor poposi si pe blog, dar mai tarziu. Pana atunci, doar o veste buna pentru cei care nu stiau: Bianca va face pauza un an, ocupata fiind cu marirea familiei in decembrie. Ce va urma nu e foarte clar, dar dorinta de a reprezenta din nou Romania la Jocurile Olimpice exista, si Soci suna foarte tentant pentru ea.

Denise Karbon (castigatoare acum doi ani a globului de cristal in proba de slalom urias) si Isolde Kostner (dubla campioana mondiala la super-G, retrasa in 2005) sunt in atentia fiscului italian pentru redirectionarea unor parti din venit spre banci elvetiene inainte de a fi platit impozitul pentru ele. Teoretic s-ar putea ajunge la situatia in care s-ar aresta singure, sau una pe cealalta, amandoua fiind incadrate in politia financiara.

Inainte de inceperea pregatirii de vara, echipa alpina masculina a Canadei invata sa danseze. La cursul organizat special pentru ei, fiecare vine cu prietena. Cu o exceptie. Michael Janyk, starul slalomului canadian, a scos la licitatie postul de partenera, fondurile urmand a fi folosite pentru un program initiat de el impreuna cu „Manny” Osborne-Paradis intru incurajarea copiilor din vestul Canadei in practicarea schiului alpin. “Cum am crescut schiind si fiind la fel de activ ca si intreaga mea familie, stiu ce important este sportul pentru copii. Activitatea e un mod sanatos de viata, dar in acelasi timp le ofera copiilor o structura si o disciplina pe care nu o pot obtine din alta parte,” si-a justificat el demersul. Iar eu am preluat citatul ca poate-poate s-or lasa convinsi inca niste parinti de pe la noi sa-si invete odraslele sa schieze.

Maria Riesch e posibil sa mai ramana putina vreme cu acest nume. Dubla campioana olimpica s-a logodit luna trecuta cu managerul ei, Marcus Höfl, cei doi fiind prinsi in jocul fara scapare al pasiunii putin timp inainte de Jocurile Olimpice. Fluturii din burta i-au prins bine Mariei, care in Vancouver i-a furat show-ul prietenei Lindsey Vonn, americanca multumindu-se cu un singur titlu.

La Congresul FIS din Turcia, despre care am apucat sa spun cate ceva, s-a mai hotarat un lucru, important pentru schiorii nostri. Calificarile pentru probele tehnice, introduse din motive organizatorice in Val d’Isere, au fost eliminate, tot din motive organizatorice. Ioan Nan, slalomistul nostru, nu va mai putea sa straluceasca terminand intre primii concursul ce precede competitia mondiala, dar cu o pozitie intre primii 60 dupa prima mansa in marea zi, ar avea dreptul la startul celei de-a doua manse.

7 păreri la “Stiri de iulie

 1. Bine ai revenit, că bine spune lumea, tare dor ne-a fost de tine!
  Cât despre fetele vorbăreţe, aşa-s mezinele! 😀

  P.S. Aşteptăm şi mere coapte!

 2. 😳
  Multumesc prieteni!

  Emiru: Doar la scris am revenit de tot.

  Aspi: Cand ai nevoie, lasa un email. La urgente am raspuns chiar si aflata in stare de urgenta. 😉

  Camilutz: De fapt e mijlocia. Mezina doar intre schioarele consacrate. Dar in curand vom auzi probabil si de adevarata mezina. 🙂

  Alex: Ti-e dor? Esti pe drumul cel bun! 😆

Comentariile nu sunt permise.