Nu la timp, dar incepe

Hotararea legiuitorilor schiului alpin mondial de la congresul lor din Turcia de a incepe sezonul Cupei Mondiale in penultima vineri din octombrie cu intrecerea pe echipe n-a fost de buna seama luata din toata inima. Caci abia ce s-au intalnit federalii mai importanti la sedinta de toamna, ca au si taiat etapa din calendar. Asta desi ghetarul din Sölden deja ii asteapta pe sportivi cu zapada noua si buna, organizatorii lasand sa mearga si tunurile in acelasi timp cu ninsoarea naturala.

Asa ca ramanem la ce stim din anii precedenti. Prima etapa de Cupa Mondiala se va tine sambata, 23 octombrie, fetele avand privilegiul de a deschide sezonul, ca de obicei cu un slalom urias. A doua zi, duminica, 24 octombrie, baietii le vor urma, intrecandu-se in aceeasi disciplina.

Pregatirile sunt in toi si aici pe partieeeee, deocamdata la capitolul tabele, unde am publicat programul Cupei Mondiale in sezonul 2010-2011. Il puteti accesa oricand si din coloana din dreapta, inainte de fiecare etapa voi afisa acolo orele, iar dupa fiecare etapa voi agata un link spre cronica corespunzatoare. Ca sa puteti regasi cu usurinta mai tarziu povestea oricarei zile din Cupa Mondiala.

Voi incerca sa tin pasul cu etapele, desi am un an mai incarcat profesional. Sper ca putem conta din nou pe ajutorul lui Radu Savin, dar si pe al oricaruia dintre voi. Ca sa va incercati mana la scris despre sportul de performanta pe schiuri (daca e vorba de partile neacoperite de noi – sarituri, ski-cross, snowboard, etc. – e si mai bine) e suficient sa lasati un mesaj la oricare dintre posturi.

Pentru ca anul trecut transmisiile live de la finale au avut mare succes, va promit ca fiecare concurs de schi urmarit de acasa sa apara in timp real si aici pe blog. Am introdus la un moment dat notarea articolelor ca sa vad care sunt mai populare. Au picat testul declaratiile de la final de cursa. Care de altfel sunt si destul de putin accesate in comparatie cu cronicile. Eu le-am gasit interesante pentru ca spun multe despre omul care nu se vede de schior. Atunci cand termini intre primii etapa de etapa, e dificil sa raspunzi de fiecare data de mai multe ori la aceleasi intrebari. Unii au facut pace cu aceasta fateta a succesului prin repetarea acelorasi platitudini invatate pe dinafara pana si de mine. Altii devin agasati si rabufnesc din cand in cand. In vreme ce cativa, putini, gasesc resurse de inventivitate pentru a crea de fiecare data alta poveste a reusitelor proprii. Dar cum culegerea lor, gruparea, traducerea necesita timp, nu doresc sa le mai public decat daca va intereseaza cu adevarat. Asa ca va rog, votati mai jos. 🙂

Iar si mai jos, in speta la comentarii, astept sugestii pentru transformarea acestui blog in ceea ce v-ati dori voi sa fie.

Publicitate

O părere la “Nu la timp, dar incepe

Comentariile nu sunt permise.