Pe cap de schior

In domeniul in care recompensa nu se pune pe afise lipite la intrarea in baruri, ci e platita la schimb cu afisarea siglei pe capul propriu, mai exact pe aparatoarea lui, preturile merg intre 25000 si 400000 de euroi. In functie de numele schiorului. Cel putin asa e in echipa Austriei, ca tot ne-am intrebat (eu si cu alti cativa entuziasti) cat ar trebui sa ceara Edit sponsorilor. Incepatoare fiind ea in Cupa Mondiala, 25000 ar fi fost pretul corect. Pe care nu l-a primit, asa ca a plecat in tari unde spera sa gaseasca mai multa larghete financiara, dar si sufleteasca din partea celor ce-s platiti sa-i ofere ce-i trebuie ca sa faca performanta.

Lasand deoparte schiul alpin romanesc, intors odata cu plecarea lui Edit la anonimatul lui secular, sambata incepe noul sezon al Cupei Mondiale! Campioni ce vor sa-si apere titlurile, fosti reveniti dupa pauze indelungate, juniori tremurand de nerabdare sa epateze o lume intreaga, sau doar schiori de pluton ce spera ca anul acesta va fi in sfarsit cel in care concursurile se vor afla la inaltimea antrenamentelor, veterani schiind pentru un ultim an, toti protagonistii povestilor acestui blog, isi ascut canturile pentru a scrie altele noi. Iar partia din Sölden ii asteapta „mai perfecta ca niciodata”. Asa a declarat Rainer Gstrein, directorul de cursa. Vremea si-a bagat desigur si ea coditia in aceasta perfectiune. O vara mai racoroasa, mai putine zile de toamna cu foen, cateva ninsori bogate in octombrie au sprijinit tunurile care in ultimii ani asigura predominant zapada de competitie.

Si ca tot vorbesc de Sölden, intrecerea pe echipe ce ar fi trebuit sa deschida sezonul maine, cica nu se tine din cauza ca nu s-a ajuns la un acord cu organizatorii. Dar oficialii n-au eliminat-o complet din calendar decat pentru sezonul in curs. Din iarna de dupa cea ce sta sa inceapa, o vom vedea chiar inainte de anul nou in Alta Badia, care pierde slalomul programat acolo in ultimii cativa ani. Slalom ce se muta inapoi la locul traditional pana in 2005, si anume Madonna di Campiglio.

3 păreri la “Pe cap de schior

  1. Stie cineva daca transmite vreun post TV , event-ul de Solden ?
    Cat despre vreme cred ca ne dorim ca verile sa fie tot mai racoroase pentru a se deschde sezonul cat mai repede…

  2. Silviu
    Eurosport. Prima mansa e in direct. A doua de la 15:45. Asta sambata, duminica le dau pe ambele in direct. Si mai sunt si o gramada de reluari. Se vede ca n-a inceput inca sezonul de iarna si nu-i aglomeratie de intreceri. 🙂

    camelutz
    La Ungaria. Inca n-are drept sa concureze.

Comentariile nu sunt permise.