Ce-au zis fetele dupa slalomul urias

Viktoria Rebensburg (GER) – locul 1 in slalomul urias de debut al sezonului 2010-2011: „E un vis. Nu pot crede ca am reusit din prima. Acum un an as fi zis ca asa ceva e imposibil. A fost o zi stresanta. Victoria aceasta este frumoasa in primul rand pentru ca am putut dovedi ca titlul olimpic n-a fost o „scapare” sau asa ceva si asta ma bucura. Mai e si faptul ca echipa a reusit un rezultat fantastic.”

„Sigur ca Mondialele sunt un tel important pentru noi, le asteptam cu nerabdare si emotii. Acum pare sa fie totul perfect, dar pana in februarie mai e mult timp, mai sunt multe curse de Cupa Mondiala de incheiat. Trebuie sa ramanem concentrate si sa fortam tot timpul. E bine totusi ca am debutat asa.”

Kathrin Hölzl (GER) – locul 2 in cursa: „Dupa antrenamente nu stii niciodata unde te afli exact in comparatie cu ceilalti, asa ca am avut emotii. Dar am reusit o prima mansa buna, desi chiar si cu numarul doi de start am avut parte de o partie accidentata. A doua mansa a fost brutal de dificila. Am luptat pana la ultimii metri, n-am mai simtit partia bine sub schiuri la coborare. Cred ca am pierdut pe abrupt, acolo m-a zdruncinat tot timpul. Dar nu conteaza unde am pierdut: sunt multumita. Locul doi e ok. Ma bucur pentru Vicky si ca victoria a ramas in maini germane.”

„E pacat ca a plecat Mathias Berthold (n.t. fostul antrenor sef al echipei feminine a Germaniei, actual antrenor sef al echipei masculine a Austriei), dar am gasit un inlocuitor excelent. Pentru noi nu s-au schimbat prea multe. Thomas (Stauffer) lasa mana libera antrenorilor de la fiecare disciplina. Iar el activeaza ca organizator si face o treaba perfecta.”

Manuela Mölgg (ITA) – locul 3 in cursa: „Pana azi nu reusisem inca sa urc pe podium in Sölden, de aceea sunt cu atat mai mandra. Voi celebra astazi impreuna cu suporterii. Sunt foarte multumita, mai ales dupa problemele cu spatele pe care le-am avut in vara.”

Tina Maze (SLO) – locul 6 in cursa: „Intotdeauna sunt aproape de podium aici. Am incercat sa castig astazi, dar a fost imposibil. Probabil ca am pus prea multa presiune pe mine. Am incercat sa atac, insa n-a functionat. Cand esti blocat, pur si simplu nu merge. Dar in mansa a doua m-am relaxat. M-am simtit mai bine pentru ca gata, aveam startul lasat in urma. La start ai de obicei trac. Asa ca a fost destul de dificil astazi in prima mansa, dar acum e totul bine. Sunt fericita ca a inceput Cupa Mondiala si ca am bifat cursa de debut.”