Slalomul urias masculin din Sölden – prima mansa LIVE

Doamnele au fost primele, domnii le urmeaza astazi la aceeasi ora. 11:00. Sper sa ma trezesc la timp. 😀Buna dimineata. Na ca m-am trezit. Pe Ted l-am ratat, caci ORF-ul arata formula 1. Incredibil!

1. Ted Ligety (USA) revin dupa ce vad o reluare. Rusine ORF-ului, cu o ora intarziere, il vad si eu pe Ted. Salbatic, chitit pe castig, ataca pana la linia de sosire si nu greseste aproape deloc. Buna cursa!

2. Benjamin Raich (AUT) o eroare sus, pare sa-l traga inapoi ceva in zapada, pozitia nu-l ajuta nici ea. Intarzie o secunda si jumatate.

Ceata azi pe partie.

3. Davide Simoncelli (ITA) frumos, investeste in linie, asta il ajuta sus, unde aduna peste 3 zecimi avans, dar jos se pare ca e preferabil atacul direct al portilor. Intarzie o sutime de secunda.

4. Marcel Hirscher (AUT) ca si Simoncelli. Excelent sus, pierde jos. Locul 3, la distanta de 11 sutimi de american.

O incantare pentru ochi cum merg baietii astia din elita. Nectar!

5. Kjetil Jansrud (NOR) pierde deja pe mijloc fata de Ligety, dar finisul e la fel de bun. Locul 13 cu 4 secunde intarziere. Invers. Locul 4 cu 13 secunde. Foarte stransi timpii la varf.

6. Carlo Janka (SUI) luneca pe schiul interior la o poarta, apoi merge curat, dar prea linistit. Partia cere agresivitate pentru timpi buni. Primul care pare solidar cu Benjamin Raich, desi il lasa inca la coada.

7. Massimiliano Blardone (ITA) ia virajele prea tarziu si intarzie enorm. Lanterna rosie la aproape 2 secunde de Ligety!

8. Cyprien Richard (FRA). Da! Cine ataca, e primul. Ii ia 2 sutimi lui Ligety.

9. Philipp Schörghofer (AUT) sus e de departe cel mai bun. Pe abrupt intarzie in viraje, ramane cu o sutime in fata francezului, o pierde si mai adauga inca 3 la ea pe portiunea finala. Locul 3.

Au, ce mansa secunda o sa vedem! Deja imi salta sufletul de bucurie.

10. Manfred Mölgg (ITA) coborare muncita, lipsita de zvac. Ca urmare doar locul 9.

11. Alexander Ploner (ITA) ramane defensiv si asta il costa. Locul 7.

12. Aksel Lund Svindal (NOR) sus mai rapid chiar decat Schörghofer. Dar pe abrupt e putin greoi. Locul 7, insa la aproape o secunda in fata lui Ploner.

13. Romed Baumann (AUT) not too bad, not too good. Se plaseaza in gaura dintre Svindal si codasi. Mai aproape de Svindal, de cat de ceilalti.

14. Didier Cuche (SUI) controlat, probabil e partia sparta deja. Dar prea controlat. Locul 9, peste o secunda intarziere.

15. Jean-Baptiste Grange (FRA) prima cursa de dupa accidentare. Sus bun, la intrarea pe abrupt e aruncat in lateral, apoi mai pierde cateva zecimi cu o trecere cu mana prin zapada si un picior in aer. Locul 12. Bun pentru erorile avute. Abia astept sa-l vad in slalom.

Pauza de reclama. Sa vad zic si eu cate ceva.

Benni Raich a castigat 35 de etape de Cupa Mondiala in 17 de statiuni diferite. Niciodata in Sölden, desi acesta se afla peste munte de casa lui. De fapt nici pe podium n-a ajuns vreodata aici, locul 4 fiind cel mai bun, in 3 dintre cele 10 incercari de pana acum.

Bode Miller si-a gasit sponsor de casca. Pe Sölden! Da, exact statiunea unde se deschide sezonul. Printre datoriile pe care le va avea fata de sponsor se numara si sprijinirea a doi schiori austrieci. Foarte interesant.

16. Ivica Kostelic (CRO) locul 10 dupa o cursa neimpresionanta. Sau poate impresionanta pentru ca partia nu mai e buna de acum.

17. Sandro Viletta (SUI). Avem o noua codita.

18. Steve Missillier (FRA) s-au terminat schiorii buni. Locul 16.

19. Alberto Schiepatti (ITA) e noua lanterna rosie si e posibil sa nu mai prinda mansa secunda.

20. Marc Berthod (SUI) inca se mai lupta cu durerile de spate si ca urmare nu-si da drumul. Locul 18.

21. Michael Gufler (ITA) spectaculos, lupta pana la capat, partia il tot scoate din joc, dar termina mai bine decat cei dinainte. Locul 16.

22. Thomas Fanara (FRA) trage si el tare. Locul 15, bun pentru conditiile de acum.

Pauza noua. Bode se antreneaza in Sölden de o luna deja! Singurul ajuns aici asa devreme.

Pentru prima data dupa 4 ani, elvetienii nu s-au mai antrenat pe gheata inainte de Sölden. A batut vantul si nu s-a putut schia deloc. In precedentii ani au dominat dupa antrenamentul in conditii similare. Acum sufera.

23. Kalle Palander (FIN) incredibil e a revenit dupa cate a tras cu picioarele. Si nu merge rau! Fantastica revenire. Locul 11. Cuche il aplauda si cu siguranta toti apreciaza performanta. Incredibil!

24. Truls Uve Carlsen (NOR) antepenultimul.

25. Hannes Reichelt (AUT) locul 17.

26. Ondrej Bank (CZE) locul 24.

27. Markus Larsson (SWE) dezordonat, dar si spectaculos ca orice suedez. Rateaza o poarta.

28. Thomas Mermillod Blondin (FRA) locul 23.

29. Felix Neureuther (GER) risca, schimba agil directia, foarte bun. Pe final mai pierde putin. Locul 17.

30. Jean-Philippe Roy (CAN) locul 28.

31. Silvan Zurbriggen (SUI) ca si ceilalti elvetieni, pare obosit. Locul 27.

32. Julien Lizeroux (FRA) locul 29.

33. Bode Miller (USA) ia sa vedem! Doar locul 20. Dar il vedem in mansa a doua si acolo poate merge mai bine.

34. Warner Nickerson (USA) debuteaza in Cupa Mondiala, dar termina doar pe 33.

35. Gauthiers de Tessiers (FRA)

36. Stephan Görgl (AUT) – locul 20!

37. Markus Sandell (FIN) schiorul fara un rinichi! Doar locul 35.

Se greseste mult acum, timpii nu mai intra intre primii 30. Pentru mansa a doua ne revedem aici la 14:00.

O părere la “Slalomul urias masculin din Sölden – prima mansa LIVE

  1. Poate acum Austria, desi nu au nici-un favorit din ce se vede. Benny are deja o varsta, cat sa-l mai tina balamalele (cu toate ca la urias solicitarea nu cred ca e asa mare ca la alte probe)

Comentariile nu sunt permise.