Ce-au zis baietii dupa slalom

Jean-Baptiste Grange (FRA) – castigatorul slalomului din Levi: „Nu m-am asteptat sa castig, dar am fost mult mai relaxat decat in Sölden. Am avut o zi perfecta. Am ramas focusat si in mansa a doua. Am reusit sa ma concentrez numai asupra mea si a ritmului meu. Este o victorie speciala. Cand am auzit imnul national, aproape ca mi-au dat lacrimile.”

Andre Myhrer (SWE) – locul 2: „A fost o cursa buna. Sunt multumit mai ales de mansa secunda. Vreau neaparat sa castig un slalom de Cupa Mondiala intr-o buna zi si rezultatul de azi imi da sperante pentru viitor.”

Ivica Kostelic (CRO) – locul 3: „Am incercat sa nu risc prea mult. Este important sa incepi sezonul cu rezultate solide.”

„Locul Levi-ului este fara nici o indoiala in calendarul Cupei Mondiale. Trebuie aratat oamenilor ca se pot organiza competitii adevarate de schi alpin si in alte locuri decat in Alpi, in SUA sau Canada.”

Manfred Pranger (AUT) – locul 5, in coborare 2 pozitii dupa prima mansa: „Sunt multumit de cum am schiat in prima mansa, cand mi-am intrat in ritm de la inceput. Acolo unde multi au intampinat greutati, poate ca am investit cam mult. Nu mi-a iesit nici intrarea pe abrupt, dar nu ma pot plange. In mansa a doua insa, am vrut sa accelerez, dar n-am nimerit urmele de doua-trei ori si atunci am observat ca incep sa devin nesigur. Apoi am derapat la intrarea pe abrupt, cand as fi putut rata intreaga mansa. Asa ca am continuat complet retinut, incercand sa termin cursa. Am ales sa varianta sigurantei. Pe vremuri riscam intodeauna si ca urmare am abandonat adeseori, ceea ce m-a costat de multe ori jumatate de sezon. Mi-as fi dorit sa termin pe podium, dar pentru inceput nu-i asa rau nici locul 5. E o temelie pe care pot construi.”

Despre Grange: „Este unul dintre cei mai buni schiori din lume. La revenirea dupa ruptura de ligamente eu am fost fericit sa termin pe locul 12. El a castigat si asta arata cat de bun este.”

Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 6, caruia i s-a alaturat Marc Gini (9) ca al doilea elvetian in top 10: „Am avut parte de o pregatire exploziva, ne-au stat la dispozitie in Elvetia mai multe statiuni cu partii intarite cu apa. Personal am inca probleme de sanatate, chiar si astazi m-au impuns durerile de spate, dar in cursa trebuie sa le poti ecrana.”

La intrebarea cand va reusi prima victorie in slalom: „Acesta este un tel pe care nu vreau sa mi-l propun. Daca va merge totul asa cum imi doresc, atunci voi avea si sansa unei victorii.”

Reinfried Herbst (AUT) – campionul Cupei Mondiale sezonul precedent, abandon in prima mansa: „Sigur ca nu asa mi-am imaginat debutul sezonului. Insa daca vrei sa fii rapid, trebuie sa risti. E pur si simplu riscul meseriei, in slalom esti amenintat permanent de abandon. Numarul de schiori buni e asa de mare, incat orice schior de top trebuie sa atace fara rezerve. Rezultatul ma supara, dar nu imi submineaza increderea foarte mult si trebuie sa-l accept. In decursul iernii se va echilibra balanta rezultatelor. Stiu ca sunt in forma si daca nu risti in plat, oricum poti s-o patesti pe abrupt. Riscul schiaza in permanenta cu cu tine. Acum avem timp o luna ca sa muncim inteligent si in Val d’Isere vor sta altfel lucrurile.”

„Am accelerat pe plat, dar am ramas sprijinit pe schiul de la interior si dus am fost. Pe abrupt mai poti corecta asa ceva, dar in plat, cu asa tempo ridicat, nici o sansa.”

Benjamin Raich (AUT) – vicecampionul sezonului trecut la general, abandon in prima mansa: „Am schiat prost. A fost un ac de par imediat dupa o movila, am intrat extrem de rapid in el, nu stateam frumos pe schiuri, am ratat virajul si n-am mai prins urmatoarea poarta. Asa ceva nu ar trebui sa se intample. Intotdeauna tu esti vinovatul. Trebuie schiat in asa fel incat sa stapanesti astfel de pasaje. Eu n-am reusit. Pur si simplu am schiat prost. E pacat pentru ca am inceput bine si eram foarte motivat.”

Marcel Hirscher (AUT) – unul dintre favoritii cu abandon in prima mansa: „Am incercat totul, poate chiar prea mult. De fapt m-am simtit bine. Traseul a fost marcat exact asa cum ne place. Pare aiurea, dar asa a fost. Nu el a fost de vina. Daca nu risti nimic, nu castigi nimic. Mai bine sa abandonez dupa cateva viraje bune decat sa termin la 3 secunde in urma. Acum n-o sa aruncam la gunoi tot sezonul doar pentru ca n-am terminat astazi. Trebuie doar sa am grija ca data viitoare sa estimez mai bine situatia.”

Inainte de cursa declarase, partial glumind: „Levi e prea plat, prea monoton, prea usor, de fapt mai bine as fi ramas acasa.”