Inceput de sezon

Imi plac primele doua escale de Cupa Mondiala. Singuratice, ca o abordare timida.Un nu va suparati rostit in soapta, ramas aproape neauzit. Sau ca intrarea in apa marii. Mai intai doua degete, un stat pe ganduri, un picior pana la glezna, o retragere ezitanta, sa intru, sa nu intru, apoi inima in dinti si navala cu stropi si spume. Care va veni de sambata incolo. 🙂

Pana saptamana trecuta ma gandeam ca avem in fata un sezon mai bland. Anul trecut pe vremea asta Marcus Sandell ramasese deja intr-un rinichi, Lara Gut, Nicole Hosp si Peter Fill incheiasera nefericit socotelile cu iarna, asta fara sa numar accidentarile cu perioade mai scurte de recuperare.

Acum il aveam doar pe Didier Defago. Campionul olimpic al coborarii i-a pus cruce sezonului in septembrie, dupa o accidentare la antrenamente soldata cu rupere de ligamente, operatie reusita si schiuri ascunse timp de 6 luni. In rest doar probleme mici, fara pierdere anuntata de curse – ca in cazul campionului olimpic la slalom, Giuliano Razzoli fracturandu-si bratul in timpul antrenementelor din Argentina, fara sa rateze startul primului slalom al sezonului, iar Ambrosi Hoffmann fiind doar intarziat in pregatiri, dar gata de start in Canada – sau cu pauze relativ scurte, Denise Karbon si Kathrin Zettel pierzand cateva etape.

Dar vineri lista cazaturilor cu urmari grave e cu una mai lunga si de data asta e la fel de heart-breaking ca la Defago. In timpul unui antrenament de slalom urias, Nadia Styger a agatat o poarta, impactul a rotit-o si tibia stanga n-a rezistat presiunii, fracturandu-se. Deschis. Ceea ce n-a mai lasat nici o alternativa in afara operatiei in Calgary. O vindecare normala dureaza cam doua luni. Din care primele zile vor fi extrem de grele si pentru ca a ramas singura acolo, echipa mutandu-se la Sun Peaks pentru antrenamente. Zile in care cel mai mult va durea gandul la posibila medalie mondiala pierduta, elvetianca terminand pe 3 in super-G la repetitia generala din Garmisch, la finala Cupei Mondiale din martie. Iar acum avea cei mai buni timpi din echipa elvetiana.

Ramanand la Elvetia si accidentari, o raza de speranta dinspre Daniel Albrecht. Schiorul accidentat grav in Kitz acum doua ierni, incearca marea cu degetul in Lake Louise. De fapt partia de concurs cu schiurile. La antrenamentul de miercuri. Daca il vom vedea si la start nu se stie. Asa era planul, dar zapada care n-a fost, care apoi a fost „tunata” atat de intensiv, de nu s-a mai vazut clapar cu clapar, si ceata ce s-a infiltrat in norul de zapada si n-a plecat dupa asternerea acestuia la pamant, au impiedicat antrenamentele serioase, de care Albrecht ar fi avut mare nevoie. Asa ca acum decizia se va lua de la o zi la alta, in functie de cum se va simti el pe traseu.

Inapoi la statisticile care cresc ca zgarie norii pe perioada etapelor de Cupa Mondiala. Exista un tip de articole amuzante ce se intalneste pe aproape toate blogurile: cu ce nazdravanii a mai trimis domnul Gugal oamenii la mine pe blog. Ei bine, partiaaaaa pare exceptia cu care sus-numitul detectiv ramane serios. Cautari traznite poposesc rareori pe ea, spre bucuria mea, uriasa majoritate (din multimea si mai uriasa ce inconjoara in special zilele cu etape) fiind tintite direct. Clasamente, rezultate, program, Cupa Mondiala, schi alpin, nume de schiori, in felurite combinatii.

Sigur, exista si trimiteri paralele. Erorile majoritare vin (mea culpa, am laudat intr-o vara copiii nostri saritori cu schiurile) cautand schiorii ce sar pe trambulina. Cum partiaaaaa e deschisa oricarui sport de performanta pe schiuri, apelez aici la cei care cred ca ar putea sa puna in cuvinte povestile saritorilor, sa indrazneasca. De fapt caut colaboratori si la schi alpin. Chiar si pentru aceleasi povesti pe care vi le spun eu. Doua perechi de ochi vad acelasi lucru in mod diferit. Iar partiaaaaa e suficient de lata. 🙂

Revenind la cautari, ieri am gasit una stranie: „sharon stone campioana schi”. E drept ca acum 30 de ani habar n-aveam care sunt campioanele la schi, dar chiar asa, sa-mi fi scapat tocmai Sharona? Si in plus, n-am scris niciodata de ea, de ce sa fi sugerat domnul Gugal ca ar putea fi gasita aici.

Ah! Ciripitul lui Lindsey. Magazinul ESPN a avut-o pe coperta pe Lindsey pozand ca Sharon Stone in faimoasa scena a interogatoriului din Basic Instinct. Iar Lindsey s-a laudat pe twitter, prin el ajungand cuvintele cheie si aici. Si ca sa nu fie degeaba vizitele in urma acestei cautari, iata filmuletul facut cu ocazia sedintei foto. Plus link spre una dintre reclamele filmate de Lindsey in timpul verii, care da o idee despre ce inseamna antrenamentul de schi.

4 păreri la “Inceput de sezon

  1. Acum ar trebui Sharon sa vina la un concurs, sa o inlocuiasca pe Lindsey pe ascuns si sa castige! Ce fete ar face toti cand si-ar da ochelarii si casca jos! 😀

Comentariile nu sunt permise.