Brrrrrrrr

-34 grade Celsius. Cu o zi inainte -35 si Svindal regreta deja ca trebuie sa imbrace combinezonul de cursa. Care nu tine de cald. Nu, nu. Deloc! Asa zice si noi il credem. M-as fi gandit ca la asa ger nu se schiaza. Daca mai pui si vantul creat prin avantul cu viteze de peste 100km/h, ar trebui sa simti ceva aflat sub -40 de grade. Si totusi…

Ieri, seara la noi, pe la pranz la ei, cu ceva intarziere datorata sperantei de a mai pierde ceva din dintii frigului, s-a tinut primul antrenament oficial al sezonului. Coborare, caci doar aici se oficializeaza antrenamentele. In Lake Louise, Canada, acolo unde sambata si duminica, baietii deschid sezonul de viteza.

Antrenamentele nu sunt intotdeauna relevante. Schiorii experimenteaza linii diferite, in incercarea de a scoate in cursa cel mai bun timp. Dar cateva indicatii tot dau.

Din infofoleala generala s-au detasat: Svindal, Grugger, Järbyn, Kröll, Jerman, Walchhofer, Miller, Poisson. Cu diferenta de 4 zecimi intre Svindal si francez, adica timpi stransi.

Ce concluzii putem trage. Svindal ne-a invatat ca daca e rapid in antrenament e rapid si in cursa. E un candidat puternic la podium. La fel si Bode. Walchhofer n-a mers bine, in ciuda timpului bun. Adica e la acelasi nivel cu erori in cursa de anul trecut. Acum a avut probleme in prima jumatate. In cursa ii va fi si mai greu. N-as paria pe el. Pe ceilalti doi austrieci da. Interesant ca in primii 15 au mai fost inca 3 ros-alb-rosii. Semn al unui posibil reviriment adus de schimbarea echipei de antrenori? Posibil. Echipa Austriei tanjeste dupa o victorie in coborare de mai bine de un an.

Jerman rapid inseamna ca rezultatele bune de anul trecut n-au fost un accident si slovenul nu mai e outsider. Järbyn pe 3? Asta de surpriza. Mai tineti minte cazatura lui de la JO? Toata lumea a crezut ca i-a ajuns si isi incheie cariera. Dar nu, pare-se ca atata timp cat sotia nu-i va spune „esti nebun sa mai continui”, suedezul nu se va opri. Oricum, in ciuda rezultatului de ieri, Järbyn nu este printre favoriti. Dar eu stiu cui voi tine pumnii in secret sambata. Shhhhh! Sa nu ma parati austriecilor mei!

Au mai ramas de dezbatut rezultatele elvetiene. Cuche pe 11 cel mai bun, Janka pe 20, depasit de inca 2 compatroti. Pana acum Cuche n-a fost omul care sa aiba retineri in antrenament. As zice ca nu sta bine. Janka in schimb o ia domol. E tipic pentru el sa mearga prost in primul antrenament, ceva mai bine in al doilea si apoi sa castige cursa. Nu l-as scoate din carti inca.

Antrenamentul de ieri a insemnat si revenirea lui Daniel Albrecht. A fost o incercare, reusita dupa parerea lui. A mers incet de fapt, ajungand jos la 6 secunde in urma lui Svindal, dar a terminat in picioare si asta s-ar putea sa-i dea incredere in urmatoarele antrenamente. Dar acolo sus unde era cand a cazut… ofteaza si buricele degetelor cand scriu asta, dar nu cred ca va mai ajunge.

Publicitate

2 păreri la “Brrrrrrrr

Comentariile nu sunt permise.