Ne intoarcem la dictatura?

De cea austriaca vorbesc. Caci da, improbabilul tocmai s-a petrecut. La antrenamentul din aceasta seara, ultimul dinaintea primei coborari a sezonului, la locul 1 scrie Austria, la 2 Austria si la 3 tot asa. Ca-n vremurile herminatoare si eberhartere. Cei trei sunt Kröll (poza e de alaltaieri, azi a fulguit in Lake Louise), Walchhofer (hm, poate ar trebui sa-mi schimb pronosticul), si de data aceasta Scheiber, care in primul antrenament mai degraba dezamagise.

Sa mai spun ca alti 3 austrieci au terminat in primii 10? Streitberger si… Puchner plus Franz. Max Franz. 23, respectiv 21 de ani. Dar sa nu ne grabim sa-l taiem pe Svindal. A fost al cincilea. Dupa Peter Fill, pe care ma bucur sa-l vad iar sus in clasamente, chiar daca acesta nu conteaza si chiar daca a pierdut o secunda fata de lider.

Elvetienii au terminat in nota pronosticului de alaltaieri. Cuche pe 12, Janka pe 11, maine m-as mira daca nu-l gasim si mai sus. Daniel Albrecht a prins curaj, azi incheind cu o intarziere de doar 4 secunde. Competitiv nu e, dar imbunatatirea este incredibila. Si isi doreste sa ia startul.

Bode a fost azi al 15-lea. Ceea ce nu ne spune absolut nimic. De obicei daca e multumit de primul antrenament la urmatoarele nici nu se mai prezinta. Acum a facut-o precis doar din cauza ca alaltaieri a pus schiurile lungi sub clapari pentru prima data de la medalia olimpica! Tipic Bode.

Cine o sa castige maine? Nu stiu. Dar aproape mor de curiozitate.