Slalomul urias feminin din Aspen – prima mansa LIVE

Pentru fete escala anuala de peste Ocean are ca prima statie SUA, unde se vor intrece inca o data in cele doua discipline tehnice, inainte de a prinde viteza de weekendul viitor. Astazi uriasul, unde pariul e simplu daca il facem pe tara. Germania. Necunoscuta e doar nemtoaica ce va castiga. Pe Eurosport imagini, aici vorbe, de la 19:00.

Austria a pierdut-o pe Kathrin Zettel. Satula de durerile care nu au mai lasat-o in pace in ultimii ani, micuta specialista a disciplinelor tehnice si-a luat vacanta. Si in vreme ce colegele ei sufla in maini sa le incalzeasca, Zettel se bronzeaza in Dubai (parca). Un zvon nenumit insinueaza ca ar vrea sa se lase de schi. Colegele nu-l cred, antrenorii il dezmint.

A aparut in schimb un alt nume de mult disparut in echipa: Marlies Schild. Nu gresesc, de la antrenamentul fatal care i-a anulat un intreg sezon, austriaca nu a mai concurat in slalom urias. Proba la care se antrena atunci cand a cazut. Azi o va face.

Buna seara. Soare si o partie perfecta astazi in Aspen, unde prima concurenta se pregateste deja sa porneasca.

1. Tina Maze (SLO) coborare buna pe prima jumatate, in cea de-a doua incepe sa intarzie in viraje. Dar e jos.

2. Maria Riesch (GER) pozitie defensiva, lasa partia s-o stapaneasca, dar atacand pe final, se apropie la o sutime de slovena.

3. Kathrin Hölzl (GER) sus perfecta, chiar inainte de ultimul punct de control risca prea mult si e trasa mult in afara liniei optime. Jumatate de secunda intarziere.

4. Manuela Mölgg (ITA) sus excelenta, la poarta ce i-a venit de hac campioanei de anul trecut intarzie, dar recupereaza pe final. Prima cu 20 de sutimi avantaj.

5. Tanja Poutiainen (FIN) excelenta exact pe mijloc care le-a deranjat pe celelalte. Cu viteza acumulata acolo preia conducerea fara probleme. E cu 3o de sutimi mai rapida.

6. Viktoria Rebensburg (GER) evolutie mai buna nu vedem mansa aceasta! E grozava, chiar daca nu are decat 7 sutimi in fata Tanjei.

7. Maria Pietilä-Holmner (SWE) intarzie o secunda, in nota obisnuita a schioarelor bune dar fara sanse la podium.

8. Taina Barioz (FRA) doar in pasajul median pierde o secunda, in total sunt mai bine de una jumate. Trece la coada.

9. Federica Brignone (ITA) suprarotire la poarta cu schepsis, de acolo incepand tot pierde timp pana jos, locul 7 la aproape o secunda in spatele nemtoaicei.

10. Michaela Kirchgasser (AUT) din greseala in greseala, in portiunea mediana, pacat pentru altfel o cursa buna. Locul 6.

11. Eva-Maria Brem (AUT) cursa buna pentru revenire dupa accidentare, dar nu si pentru repetarea rezultatului de acum un an. Atunci locul 6 (daca tin bine minte), acum 10 si va ajunge mai jos. Dar poate prinde mansa a doua.

12. Elisabeth Görgl (AUT) a promis sa termine pe podium, dar la ea exact supramotivarea e problema cand nu scoate timpi bun. Sus mai rapida si decat Rebensburg! Pe mijloc pierde putin, locul 3 si zambeste fericita.

13. Giulia Gianesini (ITA) extrem de rapida. Cea mai rapida sus, dar apoi derapeaza (i-ar fi prins bine sa dozeze un pic acolo) si e nevoita sa abandoneze.

14. Tessa Worley (FRA) cursa buna si un loc pe masura: 6.

15. Anja Pärson (SWE) ii lipseste sprinteneala. Intr-o pozitie defensiva nu are absolut nici o sansa. Ultimul loc.

16. Andrea Fischbacher (AUT) partia e deja accidentata, merge foarte bine. Aoleu! Ii taie calea unul cu lopata. Il evita, dar putea sa se termine rau. Locul 8.

17. Fabienne Suter (SUI) locul 13.

18. Julia Mancuso (USA). Julia e buna pentru contrazis orice predictie. Sus cea mai rapida, pastreaza o parte din el si la a doua masuratoare. Pe final ramane insa 3 sutimi in spatele Viktoriei. Dar ne asteapta o cursa palpitanta.

19. Lindsey Vonn (USA) porneste ca intr-o coborare, iese larg intr-un viraj, revine in cursa doar ca sa rateze inca o poarta. A prins o groapa sub schi, care i l-a smucit brusc si puternic. N-a avut cum sa corecteze.

20. Lara Gut (SUI) e inca retinuta, dar mult mai buna decat in Sölden. Locul 8.

21. Sarah Schleper (USA) ataca virajele usor sub poarta, fara sanse la primele locuri. 17.

22. Anemone Marmottan (FRA) o cursa ambitioasa, chiar daca presarata cu inexactitati si un foarte bun loc 6!

23. Nicole Gius (ITA) ultimul loc.

24. Stefanie Köhle (AUT) cursa curata, dar bibileste prea mult la linie. Locul 18.

25. Lena Dürr (GER) – 17.

26. Camilla Alfieri (ITA) o ia prea direct printre porti si la primul interval mai scurt, nu mai prinde urmatoarea poarta. Abandon.

27. Chemmy Alcott (GBR) greseste mult. Coada cozii.

28. Marion Bertrand (FRA) se lasa trasa in afara liniei ideala, locul 23.

29. Irene Curtoni (ITA) locul 22.

30. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) – 24.

31. Marlies Schild (AUT) prim timp excelent pentru o revenire, mijlocul i se potriveste, dar se roteste dupa un viraj. Sta o clipa pe ganduri daca sa continue, termina pe 23, peste doua secunde intarziere. Tremura pentru un loc in mansa a doua.

32. Marie-Pier Prefontaine (CAN) abandon.

33. Lene Löseth (NOR) foarte prudenta. Ultimul loc.

34. Veronica Zuzulova (SVK) – 25.

35. Marie-Michele Gagnon (CAN) – 27.

36. Nicole Hosp (AUT) foarte retinuta, dar cu un final puternic, termina pe 16.

37. Bernadette Schild (AUT) trece cu bine peste portiunile dificile, dar derapeaza la final si cade.

Aici orfii renunta la aratat concurentele, asa ca inchei comentariul unei manse foarte stranse, cu speranta a inca uneia la fel de interesanta.