Ce-au zis baietii dupa coborare

Michael Walchhofer (AUT) – castigatorul coborarii din Lake Louise: „E caraghios de usor sa rad astazi. O cursa ca aceasta la inceputul sezonului, o cursa care nu mi s-a parut nici pe departe perfecta, dar in care am terminat spre surpriza mea primul – ma bucura enorm si imi permite sa privesc pozitiv spre urmatoarele curse. Am stiut ca sunt pregatit. Aici in Lake Louise am sarbatorit prima victorie de Cupa Mondiala (29.11.2003), sper ca aceasta sa nu fie ultima.”

„Schiurile au mers criminal. Am ales altele decat cele din antrenamentul de vineri.”

„A existat o presiune mare asupra noastra, pentru ca proba de coborare este foarte populara in Austria si n-am castigat nici una de aproape doi ani, asa ca presei si fanilor le-au lipsit aceste victorii. Prima victorie dupa 21 de luni e frumoasa. Fiecare dintre noi a fost chitit sa o sarbatoreasca. Faptul ca am reusit-o astazi este important pentru intreaga echipa. Si anul trecut am lucrat super, dar am avut ghinion de la bun inceput.”

La intrebarea daca se simte batran, tinand cont ca a devenit cel mai in varsta castigator al unei coborari de Cupa Mondiala: „Cand sunt cu echipa de coborare, ma simt uneori batran, dar acasa ma simt tanar pentru ca sunt cel mai mic dintre fratii mei.”

Aksel Lund Svindal (NOR) – locul 2: „Sus n-am mers prea bine, a fost brutal de lunecos. De aceea nici n-am mers cum mi-as fi dorit, dar mijlocul mi-a iesit bun. Din pacate nu asa bun ca lui Walchi. Insa e ok. Sponsorii nu au pus presiune pe mine. Am testat foarte mult in vara si schiurile cele noi (n.t. – a trecut la Head din vara) luneca super, sunt foarte multumit de ele.”

„Cred ca austriecii au avut mult ghinion sezonul trecut si a fost pacat, considerand ce rezultate incredibile au avut in anii ’90. Nu poti astepta de la o echipa sa domine asa, dar suporterii lor din Austria sunt obisnuiti cu o gramada de podiumuri. Austriecii sunt cu siguranta cea mai puternica echipa din Cupa Mondiala, dar ar trebui sa li se acorde credit si daca nu mai pot domina ca pe vremuri. In mod normal, ii vom vedea mai des in pozitia de azi. Sper totusi ca nu de fiecare data.”

Mario Scheiber (AUT) – locul 2: „Ma bucur de locul 2. De fapt sunt foarte multumit, caci nu-mi place de loc partia aceasta. Cred ca pana acum n-am fost in nici o coborare de aici din Lake Louise mai sus de locul 20. Anul acesta m-am simtit aici mult mai bine. N-am schiat rau, dar jos Michi a fost brutal de rapid.”

„Rezultatul echipei este senzational si ne motiveaza. N-am mai castigat o coborare de foarte mult timp si n-am cucerit nici medalii olimpice in Whistler. O victorie in prima cursa a sezonului reprezinta un start bun. E importanta pentru intreaga echipa, dar si pentru antrenori. Le-au tremurat genunchii inainte de cursa si rezultatul acesta ii va bucura cu siguranta. N-o sa mai avem niciodata asa echipa de coborare ca pe vremuri, dar echipa actuala este clar mai puternica decat anul trecut. Odata cu Mathias (n.t. Bertold, noul sef al echipei masculine austriece de schi alpin) bate un vant nou. Antrenamentele nu s-au schimbat prea mult, dar atmosfera in echipa este super. Si asta ne ajuta sa schiem repede.”

Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 4: „Senzational. Nu m-am asteptat, mai ales dupa rezultatele din antrenamente. Astazi a mers mai rapid. Am facut o greseala mica in partea de sus, dar apoi mi-a iesit aproape perfect. Totusi am ramas surprins la final. Am crezut ca e o greseala la afisaj. Focusul va ramane mai departe pe slalom. Ma simt sanatos cum nu m-am mai simtit de mult. Terapia pe care am urmat-o a fost un pas urias in directia dorita.”

Carlo Janka (SUI) – castigatorul competitiei generale sezonul trecut, locul 7 in cursa: „Mi-ar fi placut sa stau si de data aceasta pe podium, dar n-am schiat curat in cateva viraje, asa ca trebuie sa ma multumesc cu ce a ramas.”

Didier Cuche (SUI) – campionul en-titre in coborare, locul 9: „Trebuie sa recitesc manualele. Ceva nu merge. Deja din antrenamente nu m-am simtit bine pe suprafata tare, in cursa a fost la fel.”