Ce-au zis fetele dupa slalomul urias

Tessa Worley (FRA) – castigatoarea slalomului urias din Aspen: „E un traseu tehnic si de aceea mi se potriveste asa bine. Imi plac partiile dificile, iar Aspen este una dintre cele mai grele din circuitul feminin. Anul acesta zapada a fost preparata foarte bine si mi-a facut placere sa schiez astazi.”

„A fost totusi foarte obositor. M-am intrebat pe parcurs daca nu mai ajung odata la finis. Cand am terminat, am avut rasuflarea taiata nu atat din cauza altitudinii (intre 2965 la start si 2490 la sosire), cat din cauza ca mansa a doua a fost plina de viraje si de schimbari rapide. A fost o mansa secunda foarte dura, dar am avut sutimile de partea mea.”

Viktoria Rebensburg (GER) – locul 2, lidera probei: „Normal ca in prima clipa m-am gandit: ‘Ah! O sutime.’ Dar acum ma bucur. Asa e sportul, trebuie sa traim cu asta. Mansa a doua a fost destul de dura. Cu partia in intuneric si accidentata, insa s-a terminat destul de bine.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 4: „Pacat ca n-am prins podiumul. Dar am avut o prima mansa buna si o a doua mediocra si daca privesc din unghiul acesta, diferenta fata de primele clasate e surprizator de mica. In prima mansa am prins ritmul de la inceput, pe mijloc n-a mai functionat la fel de bine, dar mi-am revenit. Cu fiecare metru suplimentar parcurs, am fost mai buna. In mansa a doua insa m-am cam zbatut. Deocamdata ma concentrez doar asupra muncii pe care o am de facut si stiu ca sunt in forma. Asta imi da incredere si tendinta e de urcare.”