Prima coborare feminina din Lake Louise – LIVE

Prima coborare feminina a sezonului incepe pe un traseu scurtat din cauza lipsei bucatii de inceput din antrenamente. Vreme superba in Lake Louise, nimic nu sta in calea unei coborari frumoase. O puteti vedea pe Eurosport si comenta impreuna cu mine aici.

Alexandra Meissnitzer, schiind cu camera ORF, confirma ce au spus schioarele. Partia are multe placi de gheata, chiar mai multe decat ieri. Desi acum o ora era senin, intre timp norii s-au strans si ameninta cu o ninsoare.

1. Alice Mckennis (USA) ajunge jos, nu fara sa se dezechilibreze de cateva ori.

2. Gina Stechert (GER) o greseala si doar locul 2.

3. Marianne Abderhalden (SUI) scapa ca prin urechile acului de o cazatura la saritoare. Acolo se pare ca s-a accidentat ieri Chemmy Alcott. Desi la mijloc e la jumatate de secunda de Mckennis, pana la final se apropie la 13 sutimi. Locul 2.

4. Johanna Schnarf (ITA) alege o linie mai ingusta, insa nu si mai rapida. Pierde o secunda, ultimul loc.

5. Elena Fanchini (ITA) temerara, sare enorm de mult, la intrarea in Fallaway tine prea aproape de poarta si pierde timp, pierzand avansul de jumatate de secunda. Locul secund, la 3 sutimi.

6. Anna Fenninger (AUT) prima care e mai rapida decat lidera dupa Fallaway, dupa o cursa buna. Pana la final chiar mareste avantajul la peste 6 zecimi! Prevad cel putin un top 10 pentru tanara austriaca.

7. Dominique Gisin (SUI) sus merge bine, in Fallaway e trasa de forta centrifuga in afara si ramane la urma. Greseste apoi in plat si doar locul 5.

8. Lucia Recchia (ITA) pierde mult timp inca de sus. Nu recupereaza nimic pana la final, ba chiar dimpotriva, locul 7. Sa nu uitam insa ca e revenita dupa o accidentare.

9. Lara Gut (SUI) prudenta. Nici in antrenamente n-a mers ca pe vremuri, are nevoie de curse suplimentare ca sa-si recapete increderea in sine. Si saritura e scurta si in picioare. Locul 7.

10. Aurelie Revillet (FRA) schiaza in defensiva de la bun inceput, pierde o secunda deja din portiunea superioara. Locul 8.

11. Marie Marchand-Arvier (FRA) Mai buna decat cele ce au precedat-o, dar nu si decat Fenninger. Locul 7, la o secunda in urma ei.

12. Daniela Merighetti (ITA) ei da. Sus cursa foarte buna, de atac nerestrictionat. In Fallaway nu se descurca la fel de bine, pierde 25 de sutimi, la care se mai adauga inca doua pana la final. Locul 2.

Norul aparut deasupra partiei la start pare sa se risipeasca. Partia e mai luminoasa acum.

13. Andrea Fischbacher (AUT) greseste sus, cand se lasa aruncata in sus la o schimbare de directie, apoi sare periculos, dar intarzierea agatata la greseala acumuleaza alte sutimi pana la final. Locul 3, cu timp mai slab cu 6 zecimi decat al colegei de echipa. Normal ca-i suparata la final.

14. Marion Rolland (FRA) nu merge rau, dar sta prea ridicata ca sa nu piarda timp. Locul 2, la egalitate cu italianca. Cursa foarte buna tinand cont ca e prima dupa accidentarea de la JO.

15. Britt Janyk (CAN) trece la coada.

16. Lindsey Vonn (USA) viraje superbe, tipice pentru Lindsey. Sus are 34 de sutimi avans. Pastreaza 25 din ele si dupa Fallaway. In plat il creste insa incredibil. Pes-te o se-cun-da a-vans! Excelenta. Podium. Asta ca sa nu ma hazardez la victorie, desi depasirea ei pare acum la limita imposibilului.

17. Nadja Kamer (SUI) cat pe ce sa cada, apoi nu mai poate tine linia ingusta si pierde timp mult. Locul 12.

18. Maria Riesch (GER) coborare de vis pana la saritura. Acolo se dezechilibreaza usor, dar apoi merge la fel de frumos mai departe. Avansul creste incredibil. Suficient cat sa-i ramana si pentru platul final pe care niciodata nu l-a reusit la fel de rapid ca Lindsey. Pierde cam jumatate de secunda, ii raman 12 sutimi ca s-o depaseasca pe prietena ei. Dupa cinci (parca) victorii consecutive, astazi vom avea o alta castigatoare.

19. Julia Mancuso (USA) schiaza nebuneste ca de obicei, dar nu are acelasi parcurs calm si parca trasat cu liniarul al Mariei. Locul 3.

Intre timp s-a dus soarele si a inceput sa ninga la start.

20. Anja Pärson (SWE) se dezechilibreaza de multe ori (ha, jos e inca soare!). Ca urmare doar locul 5.

Maria si Lindsey nu cred ca mai pot fi detronate de cineva. Posibila ar mai fi doar coborarea lui Jules de pe podium. E nevoie de o coborare cu mult curaj pentru asta. Si relativ curata.

21. Ingrid Jaquemod (FRA) pasiva si nesurprinzator doar locul 13.

22. Fabienne Suter (SUI) nu risca pana la capat, linia ii este foarte larga, doar locul 8.

Aici se incheie grupa de elita. Mai sunt insa la start cateva schioare care ar putea prinde podiumul.

23. Stacey Cook (USA) locul 18, cu timpul pierdut in principal in pasajul final.

24. Viktoria Rebensburg (GER) deocamdata doar se antreneaza cu coborarile. In principal pentru super-G-ul de poimaine. Doar locul 22.

25. Martina Schild (SUI) lupta cu denivelarile. Ultimul loc.

26. Elisabeth Görgl (AUT) excelenta sus. Vrea sa dovedeasca ce buna e. Tine aproape de Maria. Locul 3, la 21 de sutimi in spatele Mariei. Chiuie de bucurie si e fantastic sa asistam la asa explozie de fericire.

27. Chelsea Marshall (USA) au, au, se sprijina cu mana de zapada ca sa nu cada. Locul 20.

28. Regina Mader (AUT) mainile zic ca incearca sa atace. Centrul de greutate aflat undeva in spate le contrazice. Locul 26.

29. Tina Maze (SLO) are ca tel un loc fruntas in clasamentul general la finalul sezonului. Dar ca sa le ajunga pe specialistele probei mai trebuie sa munceasca. Intra prost in Fallaway si de acolo intarzierea nu mai poate fi controlata. Locul 18.

30. Fränzi Aufdenblatten (SUI) 21.

Maria Riesch a reusit astazi sa intrerupa seria de victorii in coborare ale lui Lindsey, ce data din 2006. Americanca e insa la fel de puternica. Atata doar ca in acest sezon nu va mai concura de una singura. Surprinzator rezultatul Elizabethei Görgl. Nu clasarea, ci timpul atat de aproape de dominatoarele ultimelor sezoane si atat de departe de restul schioarelor. Maine vedem o noua coborare pe aceeasi partie si cu aceleasi protagoniste.