Ce-au zis baietii dupa super-urias

Georg Streitberger (AUT) – castigatorul super-uriasului din Beaver Creek, a doua victorie a carierei, prima fiind cea din etapa in care s-a accidentat Mathias Lanzinger, accidentare soldata cu amputarea piciorului: „E un traseu dificil, trebuie sa schiezi bine si in unele curbe e necesar sa franezi. A fost un galop salbatic de la bun inceput. Suprafata un pic alunecoasa, pe alocuri a iesit gheata la iveala. Cat de cat m-am descurcat bine, mai ales in plat, insa la saritura de deasupra sosirii am investit prea mult in directie si am pierdut cu siguranta ceva timp. N-a fost optim, dar mi-e indiferent acum. Dupa ce am ajuns jos am temperat putin sperantele, caci nu stii niciodata ce se mai poate intampla.”

„Trebuie mai intai sa realizez ce am reusit. Nici un loc doi sau trei nu le-as fi privit ca pe o infrangere. In ultimii ani n-a mers totul de la sine. M-a cam franat sa vad cat de repede se poate petrece ceea ce a patit Mathias. Dupa aceea mi-a venit greu sa-mi asum ultimul risc. Nici acuzele false din presa (un tabloid l-a acuzat ca s-ar fi imbatat inainte de combinata olimpica, prezenta lui la petrecere fiind insa demolata de o multime de martori) nu m-au ajutat. De aceea este cu atat mai valoros si mai frumos un astfel de rezultat. Chiar si locul 3 reusit sezonul trecut in Kitz l-am savurat ca pe o victorie, pentru ca inainte nu-mi iesise nimic.”

„Am mers bine din antrenamentele de vara deja. Am fost printre primii si am avut viteza. Cea mai mare problema este insa sa transferi evolutia din antrenament in cursa. Numarul 6 de start n-a fost un dezavantaj. Un numar mic nu e niciodata un dezavantaj. Acum am ca tel sa reusesc asa ceva si in coborare. Nu stiu cand voi putea sarbatori. Trebuie sa am grija sa nu pierd avionul. Apoi sa vedem daca voi avea timp acasa. Caci aproape imediat trebuie sa reluam antrenamentele.”

Adrien Theaux (FRA) – locul 2, primul podium al carierei: „Nu stiu cum am reusit. E o zi nebuna. E primul meu podium si o zi grozava. Am avut o presimtire buna inca de la inspectia de dimineata si din antrenamentele din zilele precedente. Iubesc partia asta. Iubesc Beaver Creek. Saritorile, viteza, inclinatia, e grozav sa reusesc primul podium aici.”

Didier Cuche (SUI) – locul 3: „A fost un pic denivelat. Dar a mers bine. Au fost cateva pasaje inselatoare, dar am fost informati despre ele de catra antrenori. N-a fost usor sa am un numar mare de start, intotdeauna traseul devine mai lent decat pentru primii. In portiunea superioara am avut o problema mica cu schiul de la interior. In dubla din Pumphouse am intrat foarte jos, apoi am pierdut ceva viteza si la mijloc, acolo cred ca am pierdut victoria. Dar jos am aprins turbo-ul si ma bucur ca am stapanit celelalte pasaje dificile: Screech Owl si compresia de dupa Golden Eagle.”

„Sigur ca ma zgandare un pic. Am ratat de putin o victorie inca o data. Totusi sunt fericit, caci a fost un rezultat strans nu numai la varf, ci si in spate. As fi putut termina doar al zecelea. Data viitoare trebuie sa am grija sa fac mai putine greseli si si fortez mai mult.”

Christof Innerhofer (ITA) – locul 4: „O cursa cool. Cel mai greu super-urias pe care-l l-am schiat vreodata. Nu pot sa cred ca au fost ani in care s-a schiat o super-combinata in locul acestui super-G.”

Mario Scheiber (AUT) – locul 5, liderul Cupei Mondiale: „Nu e un rezultat rau. Am fost la fiecare cursa printre primii, e bine.”