Slalomul urias masculin din Beaver Creek – mansa a doua LIVE

Ligety e pe drumul spre o victorie acasa, cu un avantaj marisor. Important e sa nu greseasca. In spatele lui pandeste Kjetil Jansrud, dar pretentii si sanse reale la podium au 7 schiori. Sa urmarim impreuna ce se intampla!

30. Stephan Görgl (AUT) nu fara probleme, dar termina.

29. Tim Jitloff (USA) il depaseste fara probleme, marind avansul primei manse.

28. Bode Miller (USA) derapeaza, pare sa iasa de pe traseu, dar reintra si schiaza pana la capat. Cu o intarziere foarte mare, normal. A schiat pentru fani, sau pentru fiica lui. Sau poate pentru toti.

27. Ivica Kostelic (CRO) da! O coborare buna, nu stiu ce s-a intamplat in prima mansa de a avut asa timp slab. Trece in fata, cu aproape o secunda avantaj.

26. Matts Olsson (SWE) mai bun chiar si decat Kostelic, o cursa linistita, partia permite si coborari mai rapide. Deocamdata insa e pe primul loc, mai iute decat croat cu aproape jumatate de secunda.

25. Marc Berthod (SUI) coborare retinuta, presarata de nesigurante. Locul 5.

24. Warner Nickerson (USA) pasiv si doar locul 4.

23. Kalle Palander (FIN) iese. Revenire fara noroc astazi.

22. Jean-Philippe Roy (CAN) pana la mijloc salveaza ceva din avans, dar nu si pana la final. Locul 2.

21. Manfred Mölgg (ITA) derapeaza si iese.

20. Florian Eisath (ITA) descumpanit la prima schimbare de ritm si incepe sa piarda timp. Locul 4.

19. Alexander Ploner (ITA) la fel de pasiv ca si in prima mansa. Locul 4.

18. Thomas Fanara (FRA) primul care salveaza cateva zecimi din avantaj, desi face cateva greseli.

17. Daniel Albrecht (SUI) sus intarzie, mijlocul e puternic, pe abruptul final se dezechilibreaza o data. Tragand linia si facand suma, o performanta senzationala, chiar daca deocamdata ocupa doar locul 6.

16. Ondrej Bank (CZE) locul 3.

Daniel Albrecht la interviu. Se simte super. A avut emotii, a visat sa mai termine in puncte, dar de asteptat nu s-a chiar asteptat. E emotionat si fericit ca un copil.

14. Sandro Viletta (SUI) locul 3.

14. Felix Neureuther (GER) un moment in care ii fuge schiul stang, corecteaza intr-o clipa. La final locul 7.

Partia pare deja prea accidentata.

13. Didier Cuche (SUI) incede cu probleme. Pe abruptul intermediar intra prea direct si iese din ritm, e totusi rapid si recupereaza intarzierea de sus. Dar pe final pierde din nou. Locul 2.

12. Carlo Janka (SUI) inacurat de la bun inceput, pe final derapeaza si rateaza o poarta.

11. Truls Uve Carlsen (NOR) nici el nu reuseste sa-l intreaca pe Fanara, desi la ultimul timp intermediar promite. Locul 2.

10. Steve Missillier (FRA) pierde 6 zecimi in pasajul de sus. Mijlocul e si la el mai bun, dar e inca in urma colegului sau de echipa. Jos pierde si mai mult. Locul 6.

9. Cyprien Richard (FRA) intra in ritm perfect sus, are jumatate de secunda avantaj la ultimul cronometraj, pastreaza 3 zecimi si trece in frunte.

Desi inca mai fulguieste, sus s-a luminat si pare sa iasa soarele.

8. Davide Simoncelli (ITA) pierde timp deja de sus. Locul 7 la final.

7. Philipp Schörghofer (AUT) ataca, dar se dezechilibreaza de cateva ori. Mijlocul ii iese bine, pe final pierde din nou. Locul 3.

6. Marcel Hirscher (AUT) schiurile la vale si ce-o fi, o fi. Asta pare motto-ul austriacul. Impreciziile mici nu-l impiedica sa preia conducerea.

5. Massimiliano Blardone (ITA) sus nu pierde fata de austriac, jos alege insa o linie prea directa, care-l forteaza sa puna schiurile usor piezis. Locul 3.

3. Romed Baumann (AUT) cursa frumoasa si linistita, pe care o pierde pentru 3 sutimi.

3. Aksel Lund Svindal (NOR) vrea un rezultat bun. Se trage cu mainile in fata, un curmezis inainte de ultimul abrupt si e decisiv. Termina in spatele duoului austriac fruntas.

2. Kjetil Jansrud (NOR) inceput perfect, fara nici o ezitare. Mijlocul la fel. Mai bine decat atat nu se poate. Pe final uita de perfectiune, dar din secunda avans la ultimul punct de control, ii ramane jumatate pentru primul loc.

1. Ted Ligety (USA) cele 36 de sutimi avantaj devin 82, dupa o cursa in care mai ales pe final a fost greu de egalat. Nu putea spune un multumesc mai frumos spectatorilor stransi in Beaver Creek sa-si sustina favoritii.

Ligety si Jansrud au fost bine intepeniti pe pozitiile lor din prima mansa, Hirscher a profitat de usoarele slabiciuni ale lui Baumann si Svindal ca sa salte in ultima clipa pe podium.

3 păreri la “Slalomul urias masculin din Beaver Creek – mansa a doua LIVE

  1. mi-a placut foarte tare cum au schiat Ligety si Jansrud, s-au diferentiat clar de restul. Frumoasa cursa! (poti sa corectezi si titlul;) )

Comentariile nu sunt permise.