Super-G-ul feminin din Lake Louise – LIVE

Weekendul rapid al fetelor se incheie cu primul super-G din acest sezon. Tot Lake Louise, tot partia din coborare. Anul trecut Liz Görgl a reusit sa strice tripla lui Lindsey. Cum a mers bine si in coborari, e si anul acesta favorita. Ca si Lindsey. Semnul mare de intrebare e deasupra Mariei Riesch. Desi capabila sa termine oricand intre primele si in super-urias, in sezoanele trecute nu a fost niciodata la fel de periculoasa ca in coborare. Sa ne lamurim impreuna cum sta de la 20:00.

A inceput.

1. Viktoria Rebensburg (GER) e jos, fara erori vizibile, pe o partie care alterneaza portiunile pe care schiurile prind cu cele pe care sunt dificil de controlat.

2. Nicole Schmidhofer (AUT) nu ia startul.

3. Johanna Schnarf (ITA) agresiva. Curvele din Fallaway merg si pe o linie mai ingusta, dar deocamdata preia conducerea cu peste jumatate de secunda avans.

4. Lara Gut (SUI) mare pacat. O neatentia mica la un val o arunca in sus si o scoate de pe traseu, nemaiputand reintra la timp. Asta dupa o cursa buna, in care avea deja 4 zecimi avans la ultimul timp intermediar.

5. Elena Fanchini (ITA) aterizeaza direct in plasa dupa un derapaj. Ridica mana sa anunte ca e bine.

Dupa o intrerupere in care s-a rearanjat plasa, se reia cursa.

6. Lucia Recchia (ITA) lipseste si ea la start.

7. Nadja Kamer (SUI) inceata, cu aceeasi greseala ca si Lara Gut, dar in urma careia ramane in cursa. Ultima.

8. Marie Marchand-Arvier (FRA) o linie foarte joasa la iesirea din Fallaway o trage inapoi. Locul 3.

9. Martina Schild (SUI) retinuta si nesigura. Parca ar prefera sa franeze. Locul 4.

Na Marie, castigi iar un super-urias?

10. Maria Riesch (GER) un timp comparabil cu al Larei, cu viraje superbe. Risca si scurteaza timpul cursei cu peste o secunda, din care jumatate e scos doar in plat.

11. Andrea Dettling (SUI) nimereste si ea pe linia elvetiana, abia, abia ramane pe traseu si trebuie sa se multumeasca cu un loc 3 temporar.

12. Fränzi Aufdenblatten (SUI) se lasa controlata de pista. Intarziere uriasa. Locul 6

13. Dominique Gisin (SUI) ocoleste saritura. Nu e prima, multe concurente au ajuns la buza saritoarei pe un traseu de pe care n-am mai putut sari decat cativa metri amarati. Locul 3.

14. Anna Fenninger (AUT) atac pur cu un timp excelent, in plasa Mariei pana la ultimul timp intermediar. In ultimul pasaj se lasa si ea pacalita de val si aproape iese de pe traseu, dar corecteaza fara sa piarda mult timp si prinde locul 2.

15. Julia Mancuso (USA) pe sine pana la ultimul timp intermediar, in plat insa pierde peste 2 zecimi si termina la 6 sutimi in urma Mariei. Nu fara sa-i dea emotii. 🙂

16. Elisabeth Görgl (AUT) nu ia startul din cauza unei intinderi de ligamente. 😦

17. Fabienne Suter (SUI) incepe excelent, pe mijloc insa nu mai controleaza linia si e impinsa mult prea in larg, pierzand timp. Un final bun, pe masura inceputului si locul 4 la final.

18. Ingrid Jaquemod (FRA) rateaza si ea o poarta dupa virajele de la iesirea din Fallaway, pe care nu le poate lua suficient de strans.

19. Tina Maze (SLO) sare scurt si deja a pierdut jumatate de secunda, apoi rateaza aceeasi poarta ca si Jaquemod.

20. Anja Pärson (SWE) pasiva si greoaie. Iese si ea usor in afara traseului dupa valul din plat. Locul 11.

21. Andrea Fischbacher (AUT) nu-i prind schiurile suficient. Risca si foarte mult si derapeaza de cateva ori, pierzand orice sansa la podium. Locul 4, dupa 3 greseli marisoare.

22. Lindsey Vonn (USA) ei da. Asta poate Lindsey. A pornit racheta si n-a oprit-o pana la final. Posibil sa fi scos cel mai bun timp pe fiecare portiune in care e impartita partia de cronometre. Maria a sperat pentru 15 minute sa egaleze performanta Katjei Seizinger, cea care a reusit un hat-trick in Lake Louise, dar Lindsey a castigat de 6 ani cel putin o cursa si a folosit ultima sansa ca sa nu-si strice seria.

23. Leanne Smith (USA) porneste bine, dar nu rezista in portiunea tehnica. Locul 14.

24. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) o cursa ambitioasa, care nu se ridica la inaltimea celei a liderei, dar care ii aduce un loc 8. De la accidentarea de la mondialele din Val d’Isere nu cred ca a mai reusit vreun rezultat asa bun. Dar poate ma insel.

25. Britt Janyk (CAN) ca si ieri, o cursa ratata. Locul 18, s-ar putea sa fie ultimul.

26. Marusa Ferk (SLO) derapeaza in acelasi loc ca si Elena Fanchini si ajunge in plasa. Incearca sa se ridice, nu poate fara ajutor. Nu i se desface schiul. Plange si vin oamenii cu o targa sa o ridice de pe partie. Of.

Alexandra Meissnitzer povesteste din experientele ei neplacute cu salvarea de pe partie. Nimeni nu are voie sa ajute schioara accidentata pentru calmarea durerilor pana nu apare medicul de cursa. Mai mult de atat, schiurile care nu se desfac din prima, trebuie sa ramana asa pana apare el si-si da acordul, cea accidentata zacand de multe ori neajutorata si neajutata minute in sir.

Schioara slovena este ridicata in fine de un elicopter si cursa se reia.

27. Gina Stechert (GER) locul 13. Bun tinand cont ca a trebuit sa astepte atat de mult sa porneasca.

28. Marion Rolland (FRA) foarte prudenta in zona in care s-a accidentat Marusa. Locul 17.

29. Regina Mader (AUT) 19.

30. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) cutezatoare si fara greseala. Un excelent loc 11!

31. Mariella Voglreiter (AUT) locul 19.

32. Elena Curtoni (ITA) rateaza o poarta in Fallaway.

Lindsey si-a luat astazi revansa, dar Maria este castigatoarea duelului weekendului canadian, cu locul 2 de astazi reusind sa adauge 20 de puncte la cele aproximativ 150 avans pe care le avea din primele etape ale sezonului. Locul 3 revine unei Julia Mancuso care a schiat in sfarsit relaxata, poate si montata de Chemmy Alcott care e din nou optimista, chiar daca deocamdata doar de pe patul de spital.

Din pacate nu toate concurentele au terminat cu bine, Marusa Ferk fiind victima care i se alatureaza britanicei in spital. Circul alb revine in Europa, unde deja la sfarsitul saptamanii viitoare, fetele vor concura in St. Moritz.

O părere la “Super-G-ul feminin din Lake Louise – LIVE

Comentariile nu sunt permise.