Slalomul urias masculin din Val d’Isere – prima mansa LIVE

Inapoi in Europa, repetam ultima etapa. Adica un slalom urias la baieti si unul super-urias la fete. Baietii in Val d’Isere pe o pista mult mai abrupta, ceea ce ar putea schimba oarecum clasamentul final. Din cauza dificultatii, Daniel Albrecht va spune pas astazi, el urmand sa revina in Alta Badia. In schimb il vom vedea din nou la start pe Benjamin Raich, durerile de spate cedand si permitandu-i austriacului sa concureze astazi. Etapa e transmisa de Eurosport si va astept aici s-o comentam impreuna.

1. Massimiliano Blardone (ITA) merge bine, nu stim insa cat de bine.

2. Carlo Janka (SUI) la fel de slab ca si pana acum, nu gaseste ritmul si intarzie o secunda.

3. Ted Ligety (USA) fara greseala si asta inseamna intotdeauna pentru Ted un timp excelent.

4. Davide Simoncelli (ITA) viraje muncite. unde schiurile nu curg. Ultimul loc, cateva sutimi in spatele lui Janka.

5. Kjetil Jansrud (NOR) o rotire de trunchi dupa ce loveste o poarta cu umarul il aduce cu schiurile piezis pe directia de coborare so pierde 2 secunde! Ultimul loc.

6. Marcel Hirscher (AUT) porneste in forta, foarte direct om viraje, dupa primul timp intermediar incepe sa greseasca si aduna o intarziere de peste o secunda. Locul 3.

7. Benjamin Raich (AUT) ataca, dar nu schiaza curat si micile erori se reflecta in timpul final, care-l plaseaza imediat in spatele lui Hirscher.

8. Alexander Ploner (ITA) foarte greoi, cu un timp pe masura: 5 secunde in urma lui Ligety!

9. Jean-Baptiste Grange (FRA) mare pacat, rateaza din nou o poarta dupa ce derapeaza in lateral pe schiul interior intr-un viraj la cateva porti dupa start.

10. Romed Baumann (AUT) schiaza prea direct la inceput si viteza nu-i mai permite sa controleze optim schiurile. E nevoit sa franeze, agata si o poarta mai brutal decat se astepta si termina abia pe 8.

11. Didier Cuche (SUI) usor neindemanatic, cu multe dezechilibrari, doar locul 8.

12. Manfred Mölgg (ITA) sus prinde ritmul, jos il chinuie traseul si virajele muncite il coboara pana la nivelul predecesorilor imediati, pe locul 8.

13. Aksel Lund Svindal (NOR) contrast evident fata de cei dinaintea lui. Activ, ataca in forta, nu se lasa scos din ritm nici de dezechilibrari si il ameninta pe Ligety, pandind la 26 de sutimi in urma lui pentru atacul decisiv din mansa secunda.

14. Philipp Schörghofer (AUT) pe drumul spre locul 4, nu reuseste sa schimbe directia la antepenultima poarta si cade, ducandu-se pana in plasa de protectie.

Pana sa o reaseze Eurosportul ia o pauza. Sper sa nu sara peste al doilea francez al mansei. Eu va mai povestesc una-alta. Aceasta etapa ar trebui sa marcheze debutul lui Jon Olsson. Suedezul e unul dintre cei mai buni schiori de free style si s-a lasat convins de fratele lui Hans sa mearga impreuna la JO 2014. Asa ca anul trecut a castigat Cupa NorAm la slalom urias si a primit dreptul de a concura in Cupa Mondiala.

Ghinion, eurosportii intrerup transmisia, in Ro fiind azi n-am orfi, asa ca va pot tine la curent doar cu pozitiile ocupate.

15. Cyprien Richard (FRA) locul 9.

16. Ivica Kostelic (CRO) locul 9.

17. Sandro Viletta (SUI) unul mai bun: 8.

18. Steve Missillier (FRA) doar 14.

19. Thomas Fanara (FRA) 10. De la locul 8 in jos intarzierile sunt de 2 secunde!

20. Truls Uve Carlsen (NOR) 16.

21. Marc Berthod (SUI) 16.

22. Ondrej Bank (CZE) 17.

In pauza alte „barfe” culese intre etape. Didier Cuche e omul care isi scoate castile la licitatie, banii ajungand la sponsorizarea talentelor fragede si sustinerea orfanilor. Sezonul acesta inca nu a vandut nici una din castile personalizate, care au desene simpatice sus. Sa va pun si o poza cu Didier impreuna cu castile lui. Cele din cursele de peste ocean si de azi pot fi licitate online de marti pe ricardo.ch. Daca sunteti curiosi cat poate strange cu ele, anul trecut au fost 50000 (cincizeci de mii!!!!) de franci.

23. Kalle Palander (FIN) 20.

24. Michael Gufler (ITA) 21.

25. Hannes Reichelt (AUT) 20.

26. Markus Larsson (SWE) un excelent 13.

27. Jean-Philippe Roy (CAN) abandoneaza. Nu stiu de ce.

28. Felix Neureuther (GER) bun si el. Locul 14.

29. Christoph Nösig (AUT) 23, la egalitate cu Palander.

30. Gauthiers de Tessiers (FRA) excelent! Locul 11.

31. Silvan Zurbriggen (SUI) 26.

32. Bode Miller (USA) out.

33. Warner Nickerson (USA) 29.

34. Stephan Görgl (AUT) 29.

Ma opresc aici, e clar ca daca nu se elimina singuri din concurs, pentru podium vor lupta schiorii aflati pe primele 5 pozitii, iar pentru castigator se poate paria fara risc mare pe Ligety sau Svindal. Doar pentru a-i vedea pe ei si merita vazuta si mansa secunda. Va astept aici de la 14:15.