Slalomul masculin din Val d’Isere – prima mansa LIVE

Dupa slalomul urias, cel special are astazi a doua aparitie in sezonul curent. Grange este de departe favoritul principal, dar nici austriecii care au abandonat in corpore nu trebuie uitati. Sau poate astazi iese in fata un altul din multimea uriasa de schiori excelenti ce misuna in cea mai tehnica proba. Sa-i vedem impreuna. Eurosport transmite live (11:15), iar aici putem comenta.

1. Silvan Zurbriggen (SUI) un traseu cu multe alternari de ritm, pe care elvetianul le stapaneste perfect.

2. Reinfried Herbst (AUT) chiar la inceput il incomodeaza umbra unei gondole si de acolo nu reuseste sa mai intre in ritm, calcand o poarta pana la urma.

3. Benjamin Raich (AUT) mult mai calm decat Herbst, se tine bine de timpul elvetianului, pe final accelereaza si pierde doar 6 sutimi.

4. Julien Lizeroux (FRA) ca si Herbst, ataca agresiv de la bun inceput si greseste. O ia prea direct, pierde o poarta in derapaj, urca dintr-o miscare si reia traseul, apoi greseste iar, reia, se calmeaza nemaiavand nimic de pierdut si totusi greseste inca o data. 9 secunde intarziere.

5. Ivica Kostelic (CRO) prudent, dar curat si termina, cu ceva mai mult de jumatate de secunda intarziere.

6. Jean-Baptiste Grange (FRA) porneste agresiv si greseste imediat, apoi se linisteste, schiaza foarte retinut pana se termina abruptul, ataca pe final, dar calca si ii sare un schi. Abandon.

7. Andre Myhrer (SWE) greseste sus lasandu-se aruncat in lateral, unde salveaza schimband directia acrobatic in aer, pierde o secunda si incepe cursa de recuperare, reusind sa prinda locul 3.

8. Michael Janyk (CAN) primul slalomist pur care nu se incurca in primele porti. Locul 4, 4 sutimi in urma suedezului.

9. Giuliano Razzoli (ITA) incepe excelent, cu un usor avantaj fata de Zurbriggen, continua la fel si intr-o portiune usoara se relaxeaza si calca o poarta.

10. Felix Neureuther (GER) se calmeaza si el dupa un inceput usor turbulent, si reduce distanta fata de elvetianul fruntas la cateva sutimi sub jumatate de secunda.

11. Manfred Mölgg (ITA) nu risca, atacand la limita doar pe final, unde recupereaza 4 zecimi si trece pe primul loc, cu un avantaj de 6 sutimi.

12. Marcel Hirscher (AUT) surprinzator de cuminte, nu risca prea mult, dozeaza excelent termina pe 4, 2 zecimi intarziere.

13. Manfred Pranger (AUT) de departe cel mai bun sus, dar apoi incearca sa accelereze pe schiul interior la o poarta, se dezechilibreaza si rateaza urmatoarea poarta.

14. Julien Cousineau (CAN) incepe mai bine decat Mölgg, dar finalul nu-i la fel de puternic si se multumeste cu locul 5. Se multumeste la propriu, bucurandu-se la finis. 🙂

15. Mattias Hargin (SWE) risca [prea mult, derapeaza si iese in decor.

16. Ted Ligety (USA) schiaza prea lasat pe spate, din cauza asta se dezechilibreaza o data si ca urmare termina doar pe locul 10.

17. Mitja Valencic (SLO) un nou abandon. In ritmul asta se califica si Lizeroux. 🙂

18. Steve Missillier (FRA) lupta. Sare in cateva viraje, dar ramane pe traseu. Locul 11.

19. Marc Gini (SUI) sus fragmenteaza cursa, pe mijloc ataca si prinde ritmul, dar se precipita la ultimele porti, unde o greseala il coboara pe locul 11.

20. Lars Elton Myhre (NOR) un mijloc bun, un finis insuficient de activ si locul 10.

21. Cristian Deville (ITA) excelent sus si pe mijloc, cu viraje rotunde si o alunecare fluida, pe final insuficient de activ ca sa pastreze avansul. Incheie pe un bun loc 6.

22. Urs Imboden (MDA) locul 15, dupa o cursa cuminte.

23. Axel Bäck (SWE) locul 16.

24. Akira Sasaki (JPN) iese sau termina mai sus. Asta e pronosticul meu. Si iese. Calca o poarta dupa ce ramane usor pe spate.

25. Brad Spence (CAN) merge binisor si termina pe 12.

Aici mi se termina transmisiile tv, asa ca ma opresc din comentat. Dupa o prima mansa turbulenta, cinci schiori sunt in frunte, la distante de sutimi unii de altii. Nici cei de dupa ei nu sunt lipsiti de sanse in mansa secunda. Cel mai bun a fost si optic si la timp Manfred Mölgg, care e urmat de Silvan Zurbriggen si Benjamin Raich. Ne revedem pentru continuare la 14:15.

Publicitate