Super-G-ul masculin din Val Gardena – LIVE

Statiunea italiana gazduieste doua probe de viteza, decalate cu o zi in weekend pentru a lasa loc duminica slalomului urias traditional din Alta Badia. Astazi, de la 13:15, un super-urias, al treilea deja al sezonului in curs. Un mare semn de intrebare planeaza asupra celui ce a trecut Oceanul inapoi ca lider al clasamentului general. Mario Scheiber a cazut in antrenamentele oficiale pentru coborare la 100km/h, oprindu-se in plase si desi nu e grav accidentat, genunchiul l-a suparat suficient de tare ca sa nu mai participe la al doilea antrenament.

Vremea in Italia nu e la fel de ostila ca in Franta. Desi nu mai domneste acelasi cer azuriu din antrenamente si norii au inceput sa se stranga poate punand la cale o ninsoare, sunt inca inalti, iar partia este in aceeasi stare buna in care au gasit-o schiorii la antrenamente.

1. Romed Baumann (AUT) o cursa cu multe imperfectiuni, dar totusi fara probleme majore.

2. Patrick Küng (SUI) altceva in sensul rau. Intarzie inca de la primul timp intermediar, apoi mai face si o greseala la un viraj la stanga sarit, intarzie 2 secunde.

3. Andrew Weibrecht (USA) vrea mult si e prea agitat. Pierde timp constant, apoi la curba dificila iese atat de mult in afara ca aproape pierde o poarta. Ultimul loc.

4. Kjetil Jansrud (NOR) mai curat decat cei doi de dinainte, dar insuficient de rapid pentru a-l depasi pe austriac. Locul 2, la o secunda jumate in urma.

5. Robbie Dixon (CAN) pierde lupta de sus, cand se zbate sa pastreze controlul schiurilor si rateaza o poarta.

6. Marco Sullivan (USA) la inceput risca si are probleme, apoi reduce tempo-ul, inainte de curba dificila chiar se ridica in picioare, o ia bine, dar incheie doar pe 3.

7. Stephan Keppler (GER) super. Schiaza la fel de linistit ca si Baumann, fara sa contreze brutal, pozitie buna permanent, mareste incetul cu incetul avansul si in ciuda unei dezechilibrari dupa un val trecut cu vederea pe panta finala, preia conducerea cu peste jumatate de secunda.

8. Christof Innerhofer (ITA) e ziua lui. Porneste cu increderea pe care ti-o da dealul din spatele casei, dar azi nu trebuie schiat in forta, ci cu delicatete. Locul 3, doua secunde in spatele neamtului.

9. Benjamin Raich (AUT) acelasi stil curat ca si fruntasii, dupa mijloc nimereste pe niste valuri consecutive ce-l trag in afara liniei ideale, pierde cel putin un sfert de secunda acolo, mai recupereaza ceva cu un final bun si termina pe 2, la 3 zecimi in urma liderului.

10. Bode Miller (USA) are dificultati de cum incepe sa risca, apoi baga prudenta in ecuatia cursei lui si ca urmare nu se apropie de cei din fata. Locul 4, ceva mai putin de o secunda jumate intarziere.

11. Georg Streitberger (AUT) tricoul rosu e pe partie. Nu face greseli majore, dar lunecarea nu ii este suficient de buna. Pierde 8 zecimi si prinde doar locul 4.

12. Hannes Reichelt (AUT) sta in plasa neamtului pana la jumatate, apoi se lasa suprins de denivelari si iese in afara traseului. Mare pacat.

13. Adrien Theaux (FRA) incepe pe piciorul gresit, apoi cu o cursa asemanatoare cu a lui Streitberger, se claseaza chiar in spatele lui, pe locul 5.

14. Manuel Osborne-Paradis (CAN) incepe binisor, al doilea sfert e chiar foarte bun, apoi ajunge la curba dificila si intra pe o linie foarte, foarte larga. Locul 6.

A inceput sa ninga serios. Era si pana acum intuneric, de acum va fi si mai greu. Posibil sa avem cel mai surprinzator invingator.

15. Peter Fill (ITA) foarte prudent. Locul 6.

16. Didier Cuche (SUI) schiaza mult mai imprastiat decat de obicei, de fiecare data pierde timp, pe final mai recupereaza ceva, dar nu urca deasupra de locul 5.

17. Tobias Grünenfelder (SUI) pierde constant pana ajunge pe locul 7.

18. Carlo Janka (SUI) inceput excelent. Stil linistit, linie agresiva, primul care pune un timp intermediar pe verde. Dupa mijloc insa pierde linia ideala si timp odata cu ea. Locul 4.

19. Mario Scheiber (AUT) a decis sa schieze, dar se opreste de la primul viraj tehnic. Unghiul filmarii nu permite sa se vada daca a pierdut poarta sau s-a hotarat sa nu mai continue pentru ca poate a simtit dureri prea mari in genunchi.

20. Erik Guay (CAN) campionul probei contraataca. Sus nu impresioneaza. Pe bucati nu pierde mult, dar constanta si la ultimul timp intermediar ii lipseste deja aproape o jumatate de secunda. Pe final o reduce la doar 14 sutimi, dandu-i emotii lui Keppler.

21. Michael Walchhofer (AUT) O-ho-ho! O cursa ireala, voi detalia in cronica. In ciuda unor deraieri usoare si la valuri si la curva, saansul creste si creste vazand cu ochii. Se opreste la 67 de sutimi in fata neamtului.

22. Aksel-Lund Svindal (NOR) Nu, nu, nu! Ajunge la poarta de dinainte de curba in saritura. Directia e drept in steagul dintre bete, il evita lovind in aer cu un schi batul de la interior, cade si se opreste in plasa. Face semn imediat ca e bine. Miscarea cu piciorul mi-a dat fiori, nevazand decat la reluare ca a fost intentionata.

23. Ales Gorza (SLO) pierde o poarta.

24. Patrik Järbyn (SWE) locul 14, desi incepuse bine.

25. Ivica Kostelic (CRO) imprastiat rau, da din maini la toate denivelarile, posibil sa nici nu le vada, ca acum ninge des pana in zona de finis. Locul 15.

26. Werner Heel (ITA) cursa frumoasa, cu problemele stapanite cu mult calm si un bun loc 6 drept recompensa.

27. Patrick Staudacher (ITA) doar al 17-lea.

28. Silvan Zurbriggen (SUI) continua seria rezultatelor bune din probele de viteza. Astazi, cu exceptia lui Walchhofer, tehnicienii au avut oricum un avantaj. Locul 6.

29. Klaus Kröll (AUT) rateaza o pozitie de top cu primul pasaj. Apoi merge aproape la fel de bine ca Walchhofer, ramand iar in urma pe final. Locul 10.

30. Andrej Jerman (SLO) locul 19.

Mario Scheiber nu e accidentat, dar din cauza problemelor la genunchi se simte prea nesigur. Maine va hotari daca schiaza in coborare. Cu ninsoarea asta insa, organizatorii au mult de lopatat ca sa nu trebuiasca anulata inca o coboare.

31. Francois Bourque (CAN) locul 19.

32. Sandro Viletta (SUI) locul 25.

33. Gauthier de Tessieres (FRA) locul 27.

34. Hans Grugger (AUT) pierde o poarta.

35. Andrej Sporn (SLO) locul 20.

36. Jan Hudec (CAN) locul 29.

37. Petr Zahrobsky (CZE) abandon sau n-a luat startul.

38. Cornel Züger (SUI) locul 29.

39. Stephan Görgl (AUT) locul 23!

40. Edward Drake (GBR) locul 33.

Michael Walchhofer impiedica producerea unei surprize de proportii cu o cursa nepamanteana. Nu perfecta, ci dincolo de puterea imaginatiei. Neasteptat e locul 2 al lui Stephan Keppler. Din cate a declarat in interviu, locul 8 fusese pana acum cel mai bun rezultat. Si asta cu patru ani in urma. Oricum, e un schior care de obicei se bucura cand termina in puncte. In ultimii ani s-a luptat mult cu problemele de sanatate cauzate de felurite accidentari. Iar azi a terminat pe doi fara sa ne fi avertizat ca poate. Pe trei campionul sezonului trecut, Erik Guay fiind singurul favorit ce i s-a alaturat lui Walchhofer sus in clasament, in ciuda conditiilor potrivnice, cu ninsoare deasa. Maine ar trebui sa asistam la coborarea clasica. Daca se opreste ninsoarea la timp ca sa fie curatata partia.

Cronica etapei abia maine. Astazi ma cheama indatoririle de serviciu la petrecerea oficiala de Craciun. 🙂

Publicitate