Ce-au zis baietii dupa super-urias

Michael Walchhofer (AUT) – invingator detasat in super-uriasul din Val Gardena: „A fost super-uriasul vietii! Am reusit o cursa splendida, sentimentul de la final a fost de vis. O singura data am iesit putin in afara liniei ideale, am simtit cum trage schiul. La iesirea din Ciaslat mi-am dat seama ca sunt rapid. Am avut cateva porti pe care le-am trecut la limita, asta e de obicei un semn bun. Insa tot nu-mi vine sa cred ca am asa avans.”

„Anul acesta schiez eliberat si am evident mai mult succes asa. N-am stiut dinainte de acest sezon daca voi reusi. Dar acum sunt fara griji, pur si simplu ma simt bine. Inceputul acesta de sezon e perfect.”

„Ar fi frumos sa castig si in coborare, de fapt acolo ma asteptam sa fac ceva. Insa pana acum n-am schiat decat cate o singura cursa buna in Val Gardena, sper sa schimb asta in acest sezon. Sansa la o dubla exista, am demonstrat deja in antrenamentele oficiale ca pot fi rapid. Insa poate ca dificultatea tocmai in asta consta, sa fii rapid aici de doua ori.”

„Ar fi ceva sa bat recordul si sa ajung la cinci victorii aici, dar la start statisticile nu conteaza. In Val Gardena e bine sa pornesti plin de incredere. Dar in acelasi timp nu ai voie sa exagerezi cu cutezanta. Sunt cativa schiori rapizi aici, dar si eu sunt atunci cand imi iese planul. E ultimul meu start aici si asta ma motiveaza foarte mult.”

Stephan Keppler (GER) – locul 2, de departe cel mai bun rezultat al carierei: „A fost o nebunie. Si e un pic straniu sa stai jos si sa astepti si iar sa astepti. Am schiat ca intotdeauna si dintr-o data mi-a iesit ce am sperat. Surpriza e uriasa. Chiar la asa ceva nu m-am asteptat. Cel mai bun rezultat al meu, e de acum patru ani. In anii din urma doar am luptat, printre altele si cu accidentarile. Anul acesta imi merge in sfarsit mai bine. In antrenamente s-a vazut de mai multe ori ca pot face fata, in curse insa nu.”

Pentru numarul de start la care a avut dreptul ca urmare a retragerii lui Ligety: „Trebuie sa-i fac cinste lui Ted cu o bere.”

Erik Guay (CAN) – locul 3: „Am facut o cursa buna astazi, am simtit de la start ca o sa-mi iasa. Am atacat de la prima poarta, am facut o greseala mica in partea superioara, cand am luat-o spre poarta exterioara a unui viraj si asta m-a costat probabil patru-cinci zecimi, dar lasand-o la o parte, am fost in stare sa schiez foarte bine, mai ales jos. Am trecut bine peste valuri, suplu si relaxat, asa ca sa vedem ce mai fac si maine.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 4: „Mi-a iesit totul bine, n-am facut nici o greseala si am atacat. Nu ai niciodata sentimentul ca ai dat 100%, tot timpul crezi ca aici sau dincolo ar fi mers ceva mai mult. Dar per total sunt multumit. Ma simt iar bine, situatia la spate e acum stabila si asta ma bucura cel mai mult. Walchi a fost imbatabil, i-a iesit totul perfect.”

Romed Baumann (AUT) – locul 5 obtinut cu numarul 1 la start: „Am demonstrat ca in Lake Louise n-a fost o „lovitura cu noroc”, ci ca schiez constant bine. Pe Ciaslat am fost prea direct si am sufocat putin avantul. Acolo am pierdut cu siguranta doua-trei zecimi. Daca as fi avut numarul 6 sau 7, sigur nu s-ar fi intamplat asta. Atunci ai deja cateva informatii despre pista, cu numarul 1 insa schiezi in gol. Trebuie sa fii sigur ca ai facut o inspectie buna.”

„Cu vreo doi ani in urma a fost o nebunie, am avut numarul 1 in cinci coborari. Acum asta poate fi chiar si avantaj, mai ales in super-G. Ai alta atitudine. Daca nu stii cat de lungi sunt sariturile, esti putin mai cutezator.”

„In timpul cursei a parut la un moment dat ca nu se mai poate imbunatati timpul. Dar Michi a facut o super-cursa. Mai ales la iesirea din Ciaslat a schiat intr-o clasa numai a lui.”

„Eu pe podium? Sigur! In gluma. Si serios? Eh, mai am ceva rezerve si pentru coborare, dar voi si avea nevoie de ele.”

Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 6: „Vizibilitatea n-a fost foarte buna, dar problema aceasta au avut-o si alti schiori. Am fost foarte atent la inspectie si am retinut unde sunt valuri si denivelari. Apoi am incercat in timpul cursei, sa raman lin si sa urmez terenul cu picioarele. Mi-a iesit si sunt foarte multumit. Nu sunt ingrijorat ca n-am ajuns in acest sezon inca pe podium. Am avut rezultate foarte bune si o sa vina si podiumul. Trebuie doar sa am rabdare.”

Mario Scheiber (AUT) – lider al probelor de viteza inainte de aceasta cursa, accidentat usor la antrenamentele oficiale pentru coborare, abandon in cursa: „Dupa inspectie am fost optimist. Dar in cursa am fost un pic prea direct, si am simtit presiune in genunchi. O intepatura mica. Si dintr-o data toata senzatia placuta s-a evaporat. M-am simtit nesigur de la bun inceput si am sperat doar sa ajung la finis. Am fost pasiv si fara incredere ca pot trece peste greseli. Cu nesiguranta asta nu are nici un sens sa iau startul la coborare. Nu sunt pregatit sa sar peste 60 de metri. E prea riscant. Daca tot schiez, vreau sa fiu printre primii. Un loc 10, 11, o fi bun, dar pe mine nu ma intereseaza.

„In primul antrenament am zburat, in al doilea n-am pornit, iar in super-G n-am ajuns departe. Asta nu-i prea mult. Insa vor veni si cursele mele.”

Publicitate