Ce-au zis fetele dupa coborare

Lindsey Vonn (USA) – castigatoarea coborarii din Val d’Isere: „Sunt incantata sa recuperez tricoul rosu. E important pentru mine. Sper sa continuu sa schiez bine si sa pastrez tricoul pana la sfarsitul sezonului. Coborarea este disciplina mea favorita.”

„Imi place in Val d’Isere, intotdeauna m-am simtit bine aici si e grozav sa castig inca o data. Pista n-a fost perfecta astazi, dar foarte buna daca tinem seama de cat a nins. Sus am avut greseala asta mare si am fost sincer convinsa ca nu mai pot castiga. As fi fost multumita si cu un loc in top 5. In antrenamente am fost rapida in sectiunea de mijloc a traseului si am stiut ca daca schiez bine as putea recupera ceva. Am incercat sa stau ghemuita cat mai mult, sa merg curat si sa schiez agresiv. Din fericire am reusit sa recuperez timpul pierdut. La finis am vazut ca e un timp bun, dar am fost sigura ca Maria il va bate. Din fericire am castigat eu si am in sfarsit in geanta si prima victorie in coborare din acest sezon, care pana acum a decurs fantastic.”

Nadja Kamer (SUI) – locul 2: „Cand schiez nu mi se pare ca sunt rapida. Asa ca am fost surprinsa sa aflu timpul obtinut.”

Lara Gut (SUI) – locul 3: „Toata lumea spune ca a fost lenta, dar eu am simtit-o mai rapida. Cred ca a fost una din primele dati cand cursa a fost la fel de rapida ca antrenamentul. De obice la antrenamente pista e mai lenta, iar in ziua cursei zici, Dumnezeule, ce rapida e. Dar astazi a fost la fel ca in antrenamente, chiar daca zapada a fost mai moale.”

Despre situatia creata de suspendarea de doua etape dictata de federatia elvetiana: „S-a facut dintr-un fleac o problema uriasa. Deocamdata nu se pune problema schimbarii tarii pentru care concurez.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 4: „Partia a fost foarte moale. Am avut nevoie de jumatate de cursa ca sa las schiurile sa lunece. Am schiat exact si curat, dar nu am putut accelera la fel de mult ca in antrenamentul de joi.”

„Die Strecke hat sich gegenüber dem Training ziemlich verändert. Ich habe die halbe Abfahrt gebraucht, bis ich die Ski mehr freigegeben habe”
„Bei solch weichen Verhältnissen kann man den Ski nicht so hindrücken und Zug aufbauen, wie es im Training möglich war. Ich hatte Probleme mich darauf einzustellen”

Johanna Schnarf (ITA) – locul 5 cu numarul 1 la start: „M-am simtit lenta in timpul cursei. Asa da zapada impresia, ca franeaza. Astazi a fost important sa ramai pe linia ideala.”

Maria Riesch (GER) – locul 24 in cursa, lidera clasamentului general: „De fapt n-am facut nici o greseala. A fost o cursa solida, nu perfecta, dar totusi am tinut o linie buna. Atata doar ca am fost inceata. Intarzierea mare e un mister. Zapada cea noua a fost o provocare pentru ceara, serviceman si pentru mine. Nu trec printr-o perioada slaba. Cred ca pot arata mai bine ce pot pe zapada tare. Atunci pot forta mai mult. Conditiile de azi nu sunt favoritele mele. Imi place mai mult gheata, asa cum a fost in Lake Louise. Cea de aici a fost cam moale, din cauza ninsorii. Dar daca vrei sa fii o schioara de clasa mondiala, atunci trebuie sa poti schia repede pe orice fel de zapada.”

Publicitate