Ce-au zis fetele dupa slalom

Marlies Schild (AUT) – castigatoarea slalomului din Courchevel: „De dimineata am avut un mic accident. La inspectie am cazut pe umar si asta m-a facut putin nesigura. Dar n-am patit nimic si am putut schia. In prima mansa am avut multe combinatii in care a trebuit luptat, nu s-a putut intra intr-un ritm. La unele porti a trebuit franat putin. Chiar daca asta nu mi se potriveste, am incercat si a functionat.”

„In mansa a doua in schimb, chiar si mie mi s-a parut ca am impins lucrurile un pic dincolo de limita. Am incercat sa las schiurile sa lunece. N-am vrut sa ma gandesc prea mult, ci sa schiez ca la antrenamente. Mi-a cazut o piatra de pe inima, caci a trecut mult timp de la ultimul slalom. Cel din Aspen nu-l pot socoti. Victoriile de aici si din Levi sunt amandoua frumoase. Inainte de cursa nu am fost prea sigura de mine. Am avut o greseala in plat, dar am incercat permanent sa accelerez. Cand am trecut linia de sosire, am banuit ca sunt in fata, dar cand am vazut ca sunt cu aproape doua secunde, a fost fantastic.”

„Nu stiu daca schiez intr-o liga proprie. Am schiat doar cu cap si cu risc, exact ca la antrenamente. Am auzit ca Bernadette e prima. Atunci mi-am zis: super, daca ea a reusit, atunci o sa pot si eu.”

Kathrin Zettel (AUT) – locul 5: „Am facut o prima mansa solida, mai ales in partea inferioara. Pe plat am mai avut rezerve. In mansa a doua am facut o greseala in plat, care m-a costat mult. Dar m-as bucura sa-mi mearga tot asa. Nu-mi prea place sa merg pe urmele altora, dar m-am straduit si am scos tot ce am mai putut scoate. Ma bucur nespus de acest loc cinci. Mai bine de atat nici nu se poate. Am revenit cu bine in Cupa Mondiala. Am incercat tot ce e mai bine pentru mine, ma simt bine si asta se oglindeste si in rezultate.”

„Atmosfera in echipa e foarte buna. Toata lumea se simte bine. In momentul de fata merg toate de minune. Cat despre cursa lui Marlies, e de nedescris. O mansa ca de manual. A riscat totul si i-a iesit totul. O felicit din inima, merita din plin victoria.”

Nicole Hosp (AUT) – locul 6: „A fost dificil de schiat astazi. Nu am reusit s-o fac asa cum am avut de gand. Dar ma bucur ca pot schia, imi face pur si simplu placere. Per total, ar fi bine sa imi mearga tot asa.”

Bernadette Schild (AUT) – locul 7, al doilea timp al mansei secunde: „Pana acum, cand m-am calificat in mansa a doua, am fost a patra sau a cincea. Al doilea timp al mansei suna tare bine. Marlies schiaza slalom in perfectiune. Eu mai gresesc inca si nu sunt nici foarte stabila.”

Maria Riesch (GER) – abandon in prima mansa: „Mai exista si astfel de zile. In slalom se petrece totul foarte repede. Se poate intampla uneori si trebuie sa treci rapid peste. De peste doi ani n-am mai abandonat in slalomul special, dar se poate intampla oricand. Nu a fost o incheiere fericita inainte de Craciun, dar nu se darama lumea.”

„A fost obositor sa zbor in Germania (n.t. – in ziua dintre curse, pentru a primi premiul de cea mai buna sportiva germana a anului), dar nu esti numit sportivul anului in fiecare an si a fost important sa particip la ceremonie. Nu sunt intr-o cadere de forma si nu oboseala a fost motivul esecului de astazi. Cand totul merge bine, nu spune nimeni nimic, dar cand nu, imediat se gasesc motive. Doar eu stiu ce este bine pentru mine.”

Lindsey Vonn (USA) – abandon in prima mansa: „A fost un parcurs solicitant, cu multe iesiri din ritm, menit sa elimine concurentele. Multe combinatii (n.t. – de porti) foarte stranse, care au dat in alte combinatii peste combinatii si apoi sub porti alte combinatii. O gramada de lucruri ciudate. Nu a fost placut de schiat si nu cred ca a fost placut nici de privit. Dar unele parcursuri sunt solicitante si ca sportiva, treaba mea e sa fac tot ce pot cat mai bine. Am facut o greseala astazi, e ceva ce se intampla in slalom.”

„Dar partia imi place, e o partie perfecta de slalom. Si statiunea e grozava si au venit tone de spectatori ce incurajeaza galagios fiecare concurenta. Sunt trista ca n-am terminat pentru ca mi-ar fi placut sa schiez doua manse aici. Dar am avut si ceva noroc, caci si Maria a iesit de pe traseu azi. Acum abia astept Craciunul impreuna cu familia Riesch. Intotdeauna ne distram acolo si este si pentru mine, ca si pentru ea, cea mai buna perioada a anului.”