Slalomul feminin din Courchevel – prima mansa LIVE

Courchevel revine in circuitul schiului alpin dupa 31 de ani. In 1979 aici s-a tinut un slalom urias masculin. De data aceasta partia va fi strabatuta de fete, in al treilea slalom al sezonului. Primul i-a revenit lui Marlies Schild, iar al doilea, oarecum surprinzator, Mariei Pietilä-Holmner. Tricoul rosu insa e purtat de Maria Riesch, datorita celor doua locuri secunde. Ramasa fara puncte in Aspen, e de asteptat ca astazi Marlies Schild sa contraatace. De la 11:00 pe Eurosport si comentata aici.

1. Maria Pietilä-Holmner (SWE) pe o partie destul de plata, doar mijlocul e ceva mai inclinat, suedeza nu are probleme.

2. Sarka Zahrobska (CZE) prinde repede schimbarile de ritm si o intrece cu o mica diferenta pe suedeza.

3. Sandrine Aubert (FRA) greoaie, se impiedica tot timpul de zapada. Locul 3, cu intarziere masiva.

4. Marlies Schild (AUT) toate cele dinaintea ei au inceput cu o greseala mica sus. Asa ca austriaca incepe prudent, poate si din cauza ca a cazut in timpul inspectiei, dar pe masura ce avanseaza in cursa, e tot mai sigura si mai cutezatoare. E cea mai buna, la peste 8 zecimi in fata lui Zahrobska.

5. Kathrin Zettel (AUT) arata un schi curat, activ, ii lipseste insa dorinta de victorie cu orice pret. Locul 2, la

6. Maria Riesch (GER) incepe mai bine decat Marlies, evalueaza insa gresit viteza pe care si-o poate permite, si dupa o verticala traseul devine prea strans pentru ea, asa ca il paraseste. Trebuie sa uite de acest weekend in Franta. Nimic nu i-a iesit.

7. Tanja Poutiainen (FIN) ehe! Frumos. Ataca de parca i-ar depinde viata de cat de repede ajunge jos mai taie cateva sutimi din timpul lui Marlies. Schimbare de lidera.

8. Katharina Dürr (GER) locul 6, intarziere mare.

9. Susanne Riesch (GER) in sfarsit reuseste sa ramana in traseu pana la final. Timpul ne zice insa ca a fost prudenta. Locul 6.

10. Tina Maze (SLO) ataca. Nu greseste, dar tehnica nu-i la fel de fina ca a primelor doua, locul 3, la aproape 7 zecimi in spatele Tanjei.

11. Christina Geiger (GER) nesigura de la bun inceput, sta usor pe spate, apoi brusc se apleaca inainte si cade in fata. Al doilea abandon.

12. Nicole Hosp (AUT) asa si asa. Nu are probleme mari, dar cum nu lipsesc e doar a 8-a.

13. Lindsey Vonn (USA) inceput bun, cu timp pe masura, calca insa imediat dupa el si ii sare si schiul din picior. Se alatura Mariei pe lista cu abandonuri.

14. Fanny Chmelar (GER) pierde constant si la final e pe la coada. Locul 10.

15. Nicole Gius (ITA) partia probabil ca nu prea mai tine, e tot mai greu pentru fete sa scoata timpi buni. Tot ce pot spera e sa depaseasca mai multe din cele de la coada, ceea ce Nicole Gius cat de cat reuseste. Locul 9.

16. Anja Pärson (SWE) intarziere mare sus, apoi greseste la aceeasi combinatie de porti ca si Maria Riesch.

17. Kathrin Hölzl (GER) locul 12, peste doua secunde intarziere. Macar e jos.

18. Ana Jelusic (CRO) activa, dar brutala in viraje si zapada asta nu iarta. Locul 3.

19. Nastasia Noens (FRA) brusc e galagie, trompetele pupezeaza pe margine, iar frantuzoaica da o replica pe masura sustinerii. Iute in picioare, schimba rapid balansul si directia, cea mai buna de la Tanja incoace. Locul 3, avand de recuperat mai putin de 4 zecimi.

20. Veronika Zuzulova (SVK) incepe bine, dar calca.

21. Frida Hansdotter (SWE) un nou abandon. Calca undeva aproape de finis. Ramasese insa multisor in urma. N-a pierdut prea mult.

22. Manuela Mölgg (ITA) o cursa de mare lupta, in care nu renunta si e rasplatita cu locul 5.

23. Therese Borssen (SWE) locul 14.

24. Michaela Kirchgasser (AUT) alta concurenta care calca. Toate cele care au iesit asa, au vrut prea mult si au schiat prea aproape de porti.

25. Sanni Leinonen (FIN) cat pe ce sa iasa si ea dupa un viraj necontrolat si incheiat foarte larg. Apoi ataca prea avantat si pica in capcana portilor stranse, se intoarce la poarta la care a gresit, dar nu o vom mai vedea in mansa secunda decat daca vor abandona prea multe adversare.

26. Chiara Costazza (ITA) greseste de la a treia poarta, apoi nu mai gaseste ritmul si pana la urma abandoneaza si ea, cam in zona in care s-a intors Leinonen sa repare eroarea.

27. Anna Goodman (CAN) oare cate au abandonat? Anna e urmatoarea care iese, dupa un inceput bunicel. La vertical s-a incurcat si ea in porti si a calcat, dupa care i-a sarit schiul.

28. Sarah Schleper (USA) un timp excelent sus, pe drumul spre locul 4 insa, rateaza o poarta, revine, dar e plat, nu mai are cum sa compenseze. Penultimul loc, 18. Si acum stim si cate abandonuri au fost.

29. Marie-Michele Gagnon (CAN) al 10-lea abandon, tot la verticala. Daca nu ma insel, cel putin 4 s-au petrecut acolo.

30. Marusa Ferk (SLO) locul 18.

31. Anemone Marmottan (FRA) cade spre dezamagirea spectatorilor ce-o incurajasera entuziasti.

32. Julia Mancuso (USA) locul 19.

33. Denise Feierabend (SUI) locul 19.

34. Sandra Gini (SUI) locul 21.

35. Resi Stiegler (USA) locul 18.

36. Bernadette Schild (AUT) locul 16, dar e posibil sa fi calcat o poarta si sa fie descalificata mai tarziu.

37. Irene Curtoni (ITA) locul 15! Desi e intuneric rau pe partie acum. Nu stiu ce mai vad fetele astea.

38. Emelie Wikström (SWE) abandon la finalul verticalei.

39. Rabea Grand (SUI) lupta si scoate locul 17.

40. Eve Routhier (CAN) un nou abandon.

41. Claire Dautherives (FRA) cade. Inofensiv, dar pare sa se fi accidentat. O doare piciorul si acum primeste primele ingrijiri pe partie.

13 abandonuri la primele 40 de concurente. O rata foarte ridicata, ce va permite calificarea cu numere mari chiar si fara o evolutie convingatoare. Mai interesanta insa va fi lupta de pe podium, unde trei concurente s-au remarcat. Tanja Poutiainen si Marlies Schild, nume pe care ne asteptam de fiecare data sa le vedem intre primele, alaturi de cea ce le-a dat fiori de mandrie gazdelor, Nastasia Noens. Mansa secunda incepe la 14:00, este si ea transmisa live de Eurosport, insa nu stiu daca eu o voi putea comenta aici.

O părere la “Slalomul feminin din Courchevel – prima mansa LIVE

Comentariile nu sunt permise.