Slalomul feminin din Semmering – mansa a doua LIVE

Marlies Schild, cu o prima mansa de vis, e aproape castigatoare a slalomului din Semmering. Celelalte fete nu o mai pot invinge, are nevoi doar de nervi tari pentru a trai bucuria serbarii pe care ar putea-o declansa in mijlocul celor peste 10000 de spectatori ce asista la lasarea serii la ultima intrecere de schi alpin a anului.

29. Frida Hansdotter (SWE) fara probleme, incheie mansa fixand stacheta de depasit pentru celelalte concurente.

29. Erin Mielzynski (CAN) nu tine pasul, pierde inca de sus, jos mai bine, dar ramane in spatele suedezei.

28. Sabrina Fanchini (ITA) nesigura, greseste destul de mult si n-are nici o sansa de a se apropia de cele doua schioare ce au incheiat cursa inaintea ei.

26. Eve Routhier (CAN) un schi curat, dar insuficient de activ. Locul 3, la peste o secunda in spatele suedezei de pe primul loc.

26. Tessa Worley (FRA) schiaza cu increderea data de victoria de ieri, chiar daca se simte usoara neindemanare in proba care nu-i a ei. Pe Hansdotter n-o intrece, dar prinde un loc 2, ce-i va aduce ceva puncte si azi.

25. Emelie Wikström (SWE) foarte frumos stilul noii suedeze. Activa, sprintara, se apropie la 18 sutimi de compatrioata ei, care continua sa conduca.

24. Fanny Chmelar (GER) un pic greoaie, ramane in urma asteptarilor. Deocamdata e pe 3.

23. Nicole Gius (ITA) derapeaza sub o poarta inainte de finis, elanul o aduce inapoi, mai urca un pic incurajata de multimea numeroasa de spectatori si termina pe ultimul loc.

22. Ana Jelusic (CRO) pierde constant timp in genoflexiunile pe care le face la fiecare viraj. Locul 6.

21. Sanni Leinonen (FIN) o mansa curata, activa, dar in care nu-si asuma suficiente riscuri. Locul 5.

20. Tina Maze (SLO) oboseste, pierde tot mai mult timp, apoi calca si ramane fara puncte.

19. Bernadette Schild (AUT) din profil e leit silueta lui Marlies. O tradeaza insa erorile mici, pe care sora ei mai mare nu le face. Se impiedica usor de doua ori in partea superioara, pierde timp, recupereaza ceva pe finalul in care e sustinuta galagios de public si termina pe 3.

18. Sandrine Aubert (FRA) pe schiurile cele noi e departe de fata care ne incanta cu victoriile ei in trecut. Nesigura, cu foarte multe balbaieli, nu-i de mirare ca pica pe 8.

17. Maria Riesch (GER) porneste prea avantat si imediat dupa aceea repeta eroarea din prima mansa. Cu repercursiuni mai mici. Se calmeaza si de indata ce intra in ritm, ataca fara rezerve. Doua secunde avantaj si va urca enorm in clasament. Chiuie de bucurie in zona de finis. Pacat de eroarea din prima mansa.

16. Elisabeth Görgl (AUT) vrea dar nu poate. Are dificultati aproape la fiecare viraj. Doar locul 12.

Pauza de interviu cu Bernadette Schild. Are sanse de calificare la Mondiale. In nici un caz. Austria are deja 4 slalomiste ce schiaza la victorie. Ce va face sora ei? Pai va schia din nou acolo in lumea ei si daca trece linia de sosire, castiga. 🙂

15. Chiara Costazza (ITA) greseste de prea multe ori. Locul 13.

14. Michaela Kirchgasser (AUT) derapeaza aproape inobservabil, apoi se mai agata o data pe partie. In rest e excelenta. De timpul Mariei nu se apropie, dar pune o borna la o secunda distanta si de nemtoaica si Hansdotter, care acum e pe 3.

13. Marina Nigg (LIE) risca prea mult si dupa cateva greseli finale incheie pe 5. Pentru ea insa e un rezultat excelent. A avut numarul de start 53!!!!! Bravo!

12. Katharina Dürr (GER) curat, dar insuficient de compacta pentru a se pune cu fetele cele mai bune ale mansei. Locul 4.

11. Maria Pietilä-Holmner (SWE) porneste in forta, dar dupa mijloc calca o poarta.

10. Veronika Zuzulova (SVK) o mansa foarte buna, cu un inceput excelent, in care oboseste totusi pe final si incheie doar pe 3.

9. Sarah Schleper (USA) o prima jumatate superba a „mamicii” din State. E prima care are timpul intermediar pe verde. Jos greseste si apoi calca, dar incurajata de spectatori urca inapoi si termina cursa cu o intarziere de 23 de secunde. Respect.

Interviu cu Maria Riesch. A fost surprinsa de avansul urias. Dupa ce a gresit a stiut ca nu mai are decat o cale, cea a riscului, a jucat-o si i-a iesit. Acum se bucura ca va avea cateva clipe libere pentru parinti, sa serbeze un pic ziua tatalui.

8. Therese Borssen (SWE) ataca non-stop, dar Maria a fost prea buna pentru ea. Locul 2, cu jumatate de secunda intarziere.

7. Christina Geiger (GER) o prima jumatate bunicica, desi insuficient de agresiva, dupa mijloc greseste si apoi contraataca fara sa mai tina cont de nimic. 2 zecimi in spatele Mariei. Daca cele ce urmeaza schiaza la fel ca ea, Maria nu prinde podiumul.

6. Kathrin Zettel (AUT) schiaza curat, dar departe de porti. Incearca doar sa ajunga jos, nu sa castige, probabil lipsa antrenamentelor isi spune cuvantul.

5. Sarka Zahrobska (CZE) greseste de mai multe ori si timpul final clipeste neiertator: locul 7.

4. Susanne Riesch (GER) Riesch contra Riesch. Cu cine or fi tanand parintii, de fata astazi, ca si ieri. Face o cursa de siguranta si cu toate astea gresteste. Locul 12 si inca o data plange. Nici Maria nu se bucura. Poate n-ar fi vrut s-o vada in fata ei, dar macar acolo imediat dupa.

3. Tanja Poutiainen (FIN) Secunda avantaj se topeste vazand cu ochii, si face podiumul cadou cel putin unei nemtoaice. Doar locul 3.

2. Nastasia Noens (FRA) inacurata, dar foarte avantata. Aceasta insa nu e suficient, si incheie doar pe 5, amanand inca o data primul ei podium.

La ce au aratat schioarele pana acum, Marlies trebuie sa atace ca sa castige. Altfel o va lua Maria pana si ea.

1. Marlies Schild (AUT) greseste imediat sub locul unde a gresit Maria. Mult mai rau insa si o secunda se duce. Jos o trag spectatorii cu incurajarile galagioase, pierde totusi inca 8 zecimi, dar ii raman peste 3 si castiga. Dupa zambetul retinut nu e totusi pe deplin multumita. Spectatorii insa sunt in delir.

Maria Riesch reuseste imposibilul in Semmering, urcand din nou pe treapta a doua a podiumului, cu o mansa secunda de categoria Schild. Marlies greseste grav, dar datorita avansului urias din prima mansa, castiga pentru a treia oara in acest sezon. Christina Geiger e fericita ocupanta a locului 3, ce i-a adus automat si calificarea la mondialele din februarie. Ea a fost impinsa in fata de ratarile celor 5 fete ce schiasera mai bine decat ea in prima mansa, dar si de o evolutie fara vreun cusur tehnic.

5 păreri la “Slalomul feminin din Semmering – mansa a doua LIVE

  1. La multi ani si tie si autorului acestui blog, sa va fie partia buna in 2011…ma gandesc ca mai sunt 3 weeks pana la coborarea de la Kitzbuhel….trec repede

Comentariile nu sunt permise.