Slalomul feminin din Semmering – prima mansa LIVE

Anul de schi se incheie elegant cu un slalom. Si unde altundeva e eleganta regina daca nu in evolutia fetelor. Marlies Schild si Maria Riesch sunt inca o data favorite, chiar daca fiecare dintre ele a pasit gresit o data in acest sezon (Marlies in Aspen unde a calcat o poarta imediat dupa start, Maria in Courchevel saptamana trecuta, cand s-a ratacit in padurea de bete ce au marcat traseul). In clasament conduc Marlies si Tanja Poutiainen, finlandeza profitand neobservata aproape de greselile fetelor acreditate cu sanse mai mari. Ce va fi azi, vom vedea de la 16:00 si 19:00 pe Eurosport si vom comenta aici. Sau voi comenta, daca ma lasati singura, ceea ce nu imi doresc. 🙂

Reflectoarele sunt aprinse, dar au fost si ieri. Inca nu e atmosfera de slalom nocturn.

A inceput.

1. Tanja Poutiainen (FIN) excelenta pana la penultima poarta, unde corpul nu mai tine pasul cu schiurile, dar asta sigur n-a intarziat-o prea mult. Poate chiar deloc.

2. Marlies Schild (AUT) da. Diferenta dintre excelenta si Marlies e de o secunda si 27 de sutimi! Si cat de fermecator ridica din umeri. De parca n-ar fi facut din nou o mansa pentru care nu s-au inventat superlative.

3. Maria Pietilä-Holmner (SWE) oh, oh. Incepe frumos si ritmic, traseul e asa. Dar intarzie numai un pic intr-un viraj, si panta abrupta n-o iarta, aducandu-i prea iute urmatoarea poarta in fata. Asa ca incetineste si intarzierea e de 2 secunde.

4. Sarka Zahrobska (CZE) de cand schiaza si in alte discipline si-a pierdut lejeritatea cu care schimba directia. Locul 3.

5. Maria Riesch (GER) virajele sunt prea scurte pentru Maria si pe final se scurteaza si mai mult, fiind cat pe-aci sa nu mai prinda ultima poarta. O prinde, dar cu pretul unei secunde, care se adauga la intazierea precedenta. Incheie explicabil pe ultimul loc.

6. Kathrin Zettel (AUT) incepe bine sus, fara sprinteneala coechipierei ei Marlies. Pe final insa pierde si ea ritmul. Locul 4.

7. Sandrine Aubert (FRA) foarte multe fusereli in viraje si Maria Riesch nu mai e ultima.

8. Fanny Chmelar (GER) departe de forma de sezonul trecut. Lanterna rosie e a ei.

9. Christina Geiger (GER) merge frumos. Pe final se impiedica putin, cred ca in batul boxat al portii, dar isi revine si termina pe 5.

10. Tina Maze (SLO) slalomul de aici nu-i place. Lupta, dar cursa ei ramane doar atat. Locul 9.

11. Katharina Dürr (GER) ataca, mai si greseste cate putin, dar nu slabeste ritmul. Locul 7.

12. Nastasia Noens (FRA) spectaculos, riscant, agresiv. Asta e schiul de succes, si trece in fruntea schioarelor pamantene, adica pe locul 2. Are 7 sutimi in fata Tanjei.

13. Susanne Riesch (GER) incredibil. Aceeasi greseala ca si Maria (parca ar fi surori 😀 ), corectata insa mult mai rapid. Locul 4.

14. Lindsey Vonn (USA) au, au, au. Ataca cu increderea data de rezultatul de ieri. Accelereaza prea puternic si ramane fara spatiu intre viraje. Cade, se indreapta direct spre un voluntar din fata plasei, si termina in ceva contraptie publicitara careia ii sfasie cu schiurile  captuseala din spate. Coboara apoi pe langa traseu, aclamata de fani.

15. Nicole Hosp (AUT) urmatorul abandon. Calca o poarta pe final si se agata de ea, cazand.

16. Anja Pärson (SWE) cursa muncita, fara recompensa unui timp sau a unei clasari pe masura. Ultimul loc, trei secunde jumate intarziere.

17. Elisabeth Görgl (AUT) e usor nemultumita, dar n-a facut o cursa rea. Mai ales pentru o fata care a urcat sezonul acesta pe un podium rapid. Locul 10.

18. Kathrin Hölzl (GER) nu ia startul, atacata de o gripa rebela. Sanatate, Kathrin.

19. Manuela Mölgg (ITA) calca in pasajul superior foarte abrupt.

20. Nicole Gius (ITA) cateva erori si gata, jos in clasament. Locul 14.

21. Ana Jelusic (CRO) din nou prea agitata. Vrea si lupta pentru ce vrea, dar risipeste prea multa energie in miscari ce lipsesc din stilul restului competitoarelor. Locul 14.

22. Veronika Zuzulova (SVK) incepe frumos, cu un balans elegant, e scoasa din ritm de rapiditatea schiurilor pentru o clipa, redreseaza fara efort, si continua cu zig-zag-ul frumos de la inceput. Locul 8.

23. Therese Borssen (SWE) merge foarte bine, ataca si termina pe 8.

24. Frida Hansdotter (SWE) incepe bine, dar pe final face prea multe erori si incheie doar pe 19.

25. Michaela Kirchgasser (AUT) are o tehnica superba atunci cand nu gaseste. Dar asa cum si-a obisnuit fanii, nu reuseste o mansa curata. Locul 12.

Gata cu transmisia live, mai sunt si sarituri cu schiurile de transmis, importante pentru toate posturile ce arata schi alpin, asa ca ma opresc deocamdata.

Cum n-a gresit, Marlies Schild conduce cu un avantaj de nerecuperat. In urma ei, performera primei manse a slalomului trecut, Nastasia Noens. Si poate pentru ca sa ne invatam cu el, podiumul ramane ocupat de aceleasi schioare ce se aflau in frunte la jumatatea cursei din Courchevel, doar ordinea diferind. Tanja Poutiainen este astazi doar a treia. In spatele trioului de la varf, pandesc suficient de aproape ca sa mai spere la podiumul final Susanne Riesch, Sarka Zahrobska si Kathrin Zettel. Iar Christina Geiger nu-i nici ea chiar lipsita de sanse. Restul plutonului intins undeva foarte in spate fata de Schild, insa va schia in mansa a doua cel mult pentru puncte.