Slalomul masculin din Zagreb – mansa a doua LIVE

Razzoli sau Kostelic? Aceasta este intrebarea al carei raspuns il vom afla in ora urmatoare urmarind mansa a doua a slalomului din capitala Croatiei.

Orfii se bucura inca de victoria lui Morgenstern. Eurosportii la fel. Probabil ii voi pierde pe primii schiori.

30. Mattias Hargin (SWE) ajunge jos fara probleme.

29. Stefano Gross (ITA) ramane mult in urma suedezului.

28. Leif Kristian Haugen (NOR) se coboara tot mai jos, locul 3.

27. Matic Skube (SLO) tendinta continua si locul 4.

Intervalele ce separa timpii schiorilor sunt foarte mici si la fel a fost si dupa primii 30. Bode Miller a ratat calificarea pentru doar 4 sutimi!

26. Jens Byggmark (SWE) strica patternul, cu o coborare mai buna, dar insuficienta pentru a urca mai sus de 3.

23. Kjetil Jansrud (NOR) din ce in ce mai sigur si in slalom, desi e inca departe de elita. Locul 4.

23. Maxime Tissot (FRA) nu chiar cea mai buna mansa, dar un rezultat remarcabil pentru francezul intrat in prima mansa cu numarul 46. Locul 5.

23. Wolfgang Hörl (AUT) greseste prea mult pentru asteptarile lui si ale echipei. Trece la coada.

22. David Chodounsky (USA) schiaza altceva. Schiul e bucurie, rezultatul e secundar si jubileaza pentru clasarea pe locul 4.

21. Kalle Palander (FIN) nu-i in largul lui si pierde teren. Si timp. Locul 6.

Azi ceata a intarziat la intalnire, dar incepe sa se labarteze pe partie la start.

20. Jean-Baptiste Grange (FRA) daca va uitati cu atentie veti observa cat de teapan ii e bustul. Picioarele flexeaza frumos stanga-dreapta, dar schiul de performanta cere mai mult de atat. Locul 2.

19. Akira Sasaki (JPN) nu-i curat, chiar deloc, dar prin agresivitatea pe care o arata face spectacol. Superagitatia il costa insa timp. Locul 10.

18. Marc Gini (SUI) nici el nu il ameninta pe Hargin. Locul 5.

17. Lars Elton Myhre (NOR) lupta fara succes. Intarziere e mare si coboara pe 11.

16. Ted Ligety (USA) porneste aproape invizibil in ceata ce s-a indesit la start. Pierde acolo timp, pe mijloc recupereaza usor, dar finisul nu e suficient de puternic. E totusi cel care se apropie cel mai mult de Hargin. Locul 2.

15. Manfred Pranger (AUT) e singurul care n-a avut emotii legate de calificarea pentru Mondiale, el avand un loc sepcial asigurat, ca aparator al titlului. Nu merge insa asa bine cum si-ar dori. Face si o greseala in plat si incheie pe 6.

14. Steve Missillier (FRA) se rataceste la acul de par si intra in el din partea gresita, care necesita mai mult timp. Se sperie ca a ratat, se opreste, isi da seama ca a fost totusi corect (acele de par pot fi parcurse din orice directie) si continua. Termina insa ultimul.

13. Mitja Valencic (SLO) un derapaj pe mijloc, o ramanere pe spate in pasajul inferior si dus e timpul. Locul 3.

12. Felix Neureuther (GER) pierde ritmul pret de cateva porti si ramane mult in urma. Locul 6.

11. Axel Bäck (SWE) sus si pe mijloc merge rezonabil, pierde totusi tot avansul, pe panta finala boxeaza o poarta peste schi si ramane la o secunda in urma compatriotului sau. Locul 6.

10. Marcel Hirscher (AUT) nu e partia lui. Prefera tot ce e abrupt. Risca, dar linia pe care schiaza e prea franta. Locul 7 si Hargin a avansat cel putin 20 de pozitii!!!

9. Cristian Deville (ITA) un nou loc 2, cu una din cele mai sigure prestatii de pana acum.

8. Silvan Zurbriggen (SUI) eeeeee, Zurbriggen face ce nu face niciodata! Derapeaza! Revine pe traseu ca sa termine, dar e ultimul. Pana acolo aratase greoi in abrupt, a parut sa accelereze in plat, insa cronometrul a contrazis impresia, aratand ca e deja o secunda in urma lui Hargin.

7. Reinfried Herbst (AUT) pasiv si mai si greseste usor de vreo doua ori. Insa astazi face primele puncte. Locul 4.

Sus ceata s-a mai risipit, cei care schiaza acum au conditii mult mai bune decat cei aflati la mijlocul plutonului de calificati. Totusi timpii sunt mult mai slabi.

6. Manfred Mölgg (ITA) multe greseli in portiunea superioara, recupereaza timp pe mijloc, dar il pierde iar pe final. Locul 5.

Marcel Hirscher in interviu a zis ca Hargin va fi greu de depasit. Si ca azi nu castiga Razzoli. 🙂

5. Julien Lizeroux (FRA) o vreme pare sa faca fata provocarii lansate de Hargin, dar portiunea finala, pare sa aiba transee care nu permit o linie stransa langa porti. Locul 4.

4. Andre Myhrer (SWE) incepe excelent. Au! Greseste, mentine insa tempoul ridicat in continuare, are o secunda avans la al doilea timp de control si ii este suficienta pentru abruptul final. Il da la o parte pe Hargin.

3. Benjamin Raich (AUT) multe, multe greseli mai marunte sau mai mari si doar locul 8.

2. Ivica Kostelic (CRO) aaaaah. Nu reuseste nici astazi. Schiaza foarte abil, pierde doar cateva sutimi sus si cateva pe mijloc, dar jos are un singur viraj ceva mai departe de poarta si pica la o zecime in spate. Locul 2.

1. Giuliano Razzoli (ITA) nu stie sa se descurce pe campul de razboi in care s-a transformat partia si pierede constant zecimi, facandu-i loc lui Hargin pe podium. Locul 4.

In ciuda tuturor previziunilor ultimul calificat a urcat pe podium, doar doi schiori reusind sa-i bata timpul total pe o partie tot mai dificila. Andre Myhrer si Ivica Kostelic este numele eroilor care au infruntat-o si invins-o cu succes.

Tehnicienii raman activi si in weekend, cand Adelboden ii asteapta cu doua clasice: slalomul urias si cel special. Ne vedem la prima mansa de sambata.

O părere la “Slalomul masculin din Zagreb – mansa a doua LIVE

Comentariile nu sunt permise.