Slalomul masculin din Zagreb – prima mansa LIVE

Astazi e randul baietilor sa-si aleaga Regele Zapezii. De data aceasta fara ceata, cel putin deocamdata. Surpriza printre concurenti este Jean-Baptiste Grange. Francezul se accidentase la umar la finalul anului trecut intr-o cursa de acasa, doctorii recomandandu-i doua saptamani pauza. In mod normal urma sa piarda nu numai startul din München, ci si pe cele din Zagreb si Adelboden. Dar marti a incercat cateva ture de slalom si totul a functionat perfect, doctorii si-au dat acordul, asa ca Grange nu va pierde nici o etapa din disciplina in care este specialist.

Poate cel mai bun specialist, chiar daca a abandonat pe partia de acasa. Slalomul e poate singura disciplina unde lucrurile sunt foarte incurcate, concurentii neconfirmand rezultatele de la o cursa la alta. Ianuarie insa ar trebui sa mai limpezeasca situatia, in afara de cel de astazi fiind programate alte patru(!!!!) slalomuri. Deocamdata haideti sa-l urmarim impreuna pe primul. De la 15:45. Aici in scris, live pe Eurosport.

1. Benjamin Raich (AUT) fara greseli vizibile.

2. Reinfried Herbst (AUT) cum nu a terminat nici un slalom anul acesta, s-a apucat sa umble la echipament. Cu clapari noi, a schiat si mai putin riscant decat de obicei. A gresit in abruptul de sus, pe plat a fost bun, apoi a mai pierdut ceva din nou pe ultimul abrupt si a terminat al doilea, cu o intarziere de aproape 3 zecimi.

3. Julien Lizeroux (FRA) al doilea schior care arata ca Raich a pierdut timp pe mijlocul plat. Abrupturile ii sunt mai slabe, pe plat insa pune timpul intermediar pe verde, cu doua zecimi avans, pe care le pierde in intregime, plus inca 3 sutimi pe abruprul dinaintea liniei se sosire. Locul 2.

4. Ivica Kostelic (CRO) face primul pas spre implinirea marelui sau vis, incoronarea pe partia copilariei. Cu abrupturi ca ale lui Raich si un plat bun, trece pe prima pozitie. Avans de 22 de sutimi.

5. Silvan Zurbriggen (SUI) fara greseala, concentrat, dar lipsit de sclipire. Locul 5, o jumatate de secunda intarziere.

6. Marcel Hirscher (AUT) risca si ataca nelinistit pe abrupuri, pierde insa mult in plat. Inca o greseala pe ultima panta si locul 6.

7. Jean-Baptiste Grange (FRA) derapaje scurte in viraje si timpul creste enorm. Aproape o secunda si jumatate in spatele lui Kostelic si ultimul loc. A schiat lipsit de incredere, de cateva ori a parut sa se fereasca de betele portilor, as zilce ca-l supara inca accidentarea.

8. Felix Neureuther (GER) o cursa plina de erori minore, dar care prin multime se aduna in aproape o secunda intarziere. Locul 7.

9. Mattias Hargin (SWE) mai lent si decat Grange. Thomas Sykora explica ceva foarte tehnic, legat de cum face apasarea pe schiuri. Hargin si-ar folosi mai mult jumatatea din spate, iar partia inghetata din Zagreb ar favoriza alunecarea pe intreaga lungime a cantului.

10. Giuliano Razzoli (ITA) schiaza ca un indragostit alergand spre intalnirea cu iubita. Aici a castigat primul lui slalom de Cupa Mondiala, aici ii place sa schieze si asta se vede. Il ia pe Kostelic cu aceeasi diferenta cu care il luase croatul pe Raich: 22 sutimi.

11. Julien Cousineau (CAN) abandon.

12. Manfred Pranger (AUT) greoi si doar locul 9.

13. Michael Janyk (CAN) prea multe greseli si prin urmare locul 12.

14. Manfred Mölgg (ITA) orful glumeste vazand imaginile transmise din elicopter: Mölgg schiaza mai linistit decat zboara elicopterul, caci camera se balangane stanga dreapta, abia reusind sa tina schiorul in cadru. Merge bine pana aproape de final, greseste, redreseaza rapid si locul 5.

15. Andre Myhrer (SWE) isi da drumul tot mai bine pe masura ce avanseaza pe traseu si cu un final excelent prinde locul 4, la sutimi distanta de Raich si Lizeroux. Poate chiar egal cu francezul. Tre’ sa vad un clasament complet ca sa-mi dau seama. 🙂

16. Ted Ligety (USA) schiaza la fel de dezordonat cum il stim. In slalom nu gaseste cadenta din urias. Locul 12.

17. Steve Missillier (FRA) un stil frumos si curat, o linie perfecta din pacate cu cateva erori presarate printre schimbarile de directie. Locul 11.

18. Mitja Valencic (SLO) bun pana la abruptul final pe care intra prea direct in doua-trei viraje. Locul 11.

19. Marc Gini (SUI) pierde ritmul si o secunda pe primul abrupt, la ea se mai adauga inca o jumatate de secunda si incheie pe 15.

20. Lars Elton Myhre (NOR) o cursa agitata cu cateva probleme de echilibru si locul 15.

21. Cristian Deville (ITA) o coborare foarte frumoasa si eleganta, pastreaza intarziere sub o secunda. Locul 9.

22. Urs Imboden (MDA) locul 21.

Vantul bate cu putere tot mai mare. De impiedicat schiorii o face doar la start, dar pentru ca e posibil sa declanseze senzorul cronometrului prea devreme la sosire, poarta finisului este indepartata.

23. Axel Bäck (SWE) merge bine sus, jos munceste mai din greu, dar termina totusi pe un bun loc 11.

24. Ondrej Bank (CZE) locul 21.

25. Akira Sasaki (JPN) locul 19.

26. Markus Larsson (SWE) derapeaza si calca.

27. Anton Landenperä (SWE) ultimul loc.

28. Brad Spence (CAN) ii fura lanterna lui Anton.

29. Naoki Yuasa (JPN) calca.

30. Jens Byggmark (SWE) locul 21 dupa o greseala mare. Se zice ca schiul nu se uita, dar cand vad atatia fosti invingatori chinuindu-se sa se califice, nu pot sa nu ma intreb: asa sa fie?

Gata, ca azi se mai si sare cu schiurile si orfii mei ii tin pumnii lui Morgenstern si nu le mai pasa de ce fac slalomistii cu numere mari de start. La jumatatea concursului, conduce cel care-si apara titlul aici – Giuliano Razzoli. Ivica Kostelic a sperat pentru o vreme sa nu intampine rezistenta in demersul de a castiga pentru prima oara in cariera cursa de la el de-acasa, dar nu s-a ridicat la inaltimea italianului. In spatele lui 3 schiori inghesuiti pe parcursul a 3 sutimi, spera sa prinda si ei podiumul: Benjamin Raich, Andre Myhrer si Julien Lizeroux. Ce va fi, vom vedea de la 19:00.

5 păreri la “Slalomul masculin din Zagreb – prima mansa LIVE

 1. Eurosportii au mai continuat cu 2 concurenti

  Bode Miller – A avut o cursa prudenta, a parut putin stangaci prin acest slalom destul de „inchis”. Parca a mers cu schiurile de urias. Termina la 2 sec pe 21.

  Kjetil Jansrud- Traseu cursiv, nu risca, il devanseaza pe Bode cu 25 de sutimi, vine pe 21.

  Ce ziceti? Ma calific ca si comentator? :))

 2. Multumesc, dar chibitatul de pe margine e mai usor:)
  Acum serios vorbind, daca as fi convins ca m-as putea vreodata apropia macar la 1 an lumina de calitatea comentariilor citite aici as fi incercat. Ar fi ca diferenta dintre Trabant si Mercedes. Iar trabantul nu mai intereseaza pe nimeni. Eu nu cunosc nici un vorbitor de limba romana care ar putea macar sa se apropie de calitatea celor citite aici. Multumesc pentru efortul care nu ma indoiesc ca este mare, de a fi prezenta aici la fiecare etapa de cupa mondiala, aducandu-ne mai aproape de lumea destul de elitista a schiului de mare performanta.

 3. Multumesc si eu pentru tot ceea ce faci:). Mi se intampla destul de des sa ratez, din diverse motive, curse pe care le-as urmari cu placere, dar sunt linistita pentru ca pot sa iti citesc blogu si sa aflu cele petrecute, ba chiar sa imi fac o impresie despre cum a fost atmosfera;)

 4. Radu
  Mi-ar fi de mare ajutor niste colaboratori. Calitatea comentariilor tale este atat de ridicata, incat nici nu se pune problema anilor lumina. 😉

  diana
  Multam ca imi zici. Un cititor interesat daca as avea, as tot scrie pentru el. Si uite, am chiar trei (pe sora mea n-o socotesc). 😀

Comentariile nu sunt permise.