Ce-au zis baietii dupa slalom

Andre Myhrer (SWE) – castigatorul slalomului din Zagreb: „E grozav sa castig aici. Medalia olimpica de bronz mi-a dat incredere, iar victoria aceasta soseste la timp, la inceputul unui ianuarie cu cinci slalomuri. Conditiile mi s-au potrivit perfect si m-am simtit increzator si relaxat inainte de mansa finala, in care am reusit sa dau totul. Castigarea acestui eveniment prestigios reprezinta mult pentru mine – nu mai exista un alt loc unde sa primesti o coroana atunci cand castigi.”

„In timpul liber fac parte dintr-o formatie de hard rock, iar acum lucram la o piesa pentru Campionatele Mondiale din Garmisch-Partenkirchen.”

Ivica Kostelic (CRO) – locul 2, pentru al treia oara: „Normal ca am fost putin dezamagit la trecerea liniei de sosire pe locul 2, am sperat cu tarie sa reusesc de data aceasta dupa ce am pierdut de doua ori in trecut la doar cateva sutimi. Dar n-a fost usor. Nici un alt schior nu mai e sub presiunea sub care sunt eu. Austriecii isi pot permite sa cada sau sa iasa in cursele lor mari, caci imediat sare o duzina care sa le razbune esecul. Eu sunt singur. Toata lumea asteapta de la mine sa merg bine aici, si e atat de dificil sa raman concentrat in zilele dinaintea competitiei, cu toata lumea care vrea cate o bucatica mica din mine. Dar pana la urma sunt multumit de performanta din aceasta seara, caci am schiat bine in ambele manse. Nu am facut nici o greseala, am schiat solid de sus pana jos. Dupa ce am vazut cum e asezat traseul manse a doua, am stiut ca va fi dificil sa-l bat pe Myhrer aici. Cel care l-a setat a pus o mansa foarte rapida si cateodata foarte direxta, care se potriveste perfect stilului lui Andre. Acum nu mai sunt dezamagit, dar mi-ar placea sa castig si eu aici intr-o buna zi.”

Ted Ligety (USA) – locul 6, cu al treilea timp al mansei secunde: „In mansa a doua zapada s-a muiat putin si cred ca asta m-a ajutat sa ma simt mai confortabil si apas pedala. M-am bucurat sa ajung jos pe locul doi si sa-l pastrez apoi pentru o vreme. In zilele urmatoare voi incerca sa ma odihnesc putin si apoi sa continuu in Adelboden seria de succese din urias. Nu va fi usor. E un munte dificil. Dar anul acesta e diferit si schiez mai bine decat oricand. Cred ca e posibil sa castig, dar vom vedea.”