Coborarea femininina din Zauchensee – LIVE

Fetele revin la viteza. Cea mai nerabdatoare e sigur Lindsey Vonn , care desi de fiecare data a slabit ritmul pe final, a fost in antrenemente o data a doua si o data prima. Americanca are de recuperat o gramada de puncte pe care le-a pierdut fata de Maria Riesch in etapele tehnice din ultima vreme. Maria a terminat pe 18, respectiv 13 cele doua antrenamente. Primul a fost castigat de Anna Fenninger. Partia din Zauchensee e una pe care ar merge bine si Edit, tinuta de la participari de incapatanarea federalilor nostri, care nu vor sa cada la un acord cu federatia maghiara. Sa ne bucuram chiar si fara de cursa ce va incepe la 13:00 (startul a fost amanat pana acum de doua ori, cu cate un sfert de ora).

Intre timp vad un reportaj cu gesturile cu care se pregatesc fetele de cursa. Lindsey pipaie capul betelor ei. Maria Riesch sta foarte linistita, de parca n-ar urma nimic. Lara Gut vorbeste pana in ultima clipa. Liz Görgl trebuie sa se miste si n-are stare pana in ultima clipa. Toate ritualurile acestea sunt cele care consolideaza increderea in ele si le ajuta sa se concentreze in cursa. Fiecare insa gaseste altceva ce i se potriveste, in functie de temperamentul fiecareia.

O noua amanare de un sfert de ora, sper sa nu se suprapuna pana la urma cu mansa baietilor.

Se pare ca incepe in sfarsit, cu startul poisbil mai jos. Nu-s sigura. Intarzierea a fost cauzata de o cadere de curent, fara de care nu numai ca n-ar putea fi transmisa cursa, dar nu s-ar putea nici cronometra evolutiile fetelor.

Un deschizator a cazut si mai intarzie un pic startul oficila.

1. Elena Fanchini (ITA) e pe drum. Ajunge fara probleme, poate doar cu ceva intarziere in curbele din zona plata. Vom vedea la urmatoarele.

2. Leanne Smith (USA) pierde deja in portiunea superioara foarte mult si nu mai are nici o sansa sa recupereze pana la finala. Doua secunde intarziere.

Startul e cel normal din fericire, caci acolo la inceput e o panta salbatica, care arata ca o pista de testare a vitezei.

3. Britt Janyk (CAN) la curbele din padure o ia intr-adevar pe Fanchini, dar restul nu se ridica la nivelul evolutiei italiencei. Locul 2, 68 de sutimi in spatele liderei.

4. Marie Marchand-Arvier (FRA) linie foarte ocolita, sarituri scurte, pozitie necompacta si locul 3.

5. Viktoria Rebensburg (GER) face o cursa in care joaca pe cartea tehnicitatii, desi inca nu e la fel de confortabila in virajele prea lungi pentru gustul ei. Ramane si pe spate la un moment dat. Locul 3.

6. Andrea Dettling (SUI) nu ia startul.

7. Stacey Cook (USA) o cursa mediocra si locul 5.

8. Anna Fenninger (AUT) cea mai rapida dupa panta initiala. Sare lasata pe o parte, ramane in picioare fara sa piarda mult timp. E tot mai in fata dupa fiecare pasaj, curbele din padure sunt perfecte si fara probleme pe final trece in fata cu aproape jumatate de secunda avantaj.

9. Marion Rolland (FRA) schiaza intr-o pozitie usor defensiva si pierde o secunda. Locul 3.

10. Andrea Fischbacher (AUT) alege o linie foarte directa si are si putere sa o mentina. Saritura o face identic, adica lasata pe dreapta, e probabil o movila care le schimba directia, dupa ea pierde avantajul initial, dar ramane cel mai aproape de colega ei, cu 2 zecimi intarziere.

11. Lara Gut (SUI) nu nimereste o linie la fel de buna ca austriecele pe mijloc, unde pierde jumatate de secunda, din care recupereaza jumatate pana la sosire. Locul 3.

12. Johanna Schnarf (ITA) pana la mijloc ramane in zona locului 3, dar finalul e prea ocolit si fara vlaga si pica pe 8.

13. Fabienne Suter (SUI) la fel pana la mijloc, pe final iese mult in larg si ea, dar ataca pana in ultima clipa si prinde locul 5.

14. Daniela Merighetti (ITA) cea mai stransa linie in portiunea superioara si are timpul intr-adevar pe verde. Apoi insa incepe sa piarda putin cate putin si termina pe 4, la egalitate cu Elena Fanchini.

15. Dominique Gisin (SUI) intra mai greu in cursa, dar cand o face, incepe sa recupereze pana aproape o ia pe colega ei Lara Gut. Locul 4.

16. Julia Mancuso (USA) o coboare foarte agitata, nimereste pe foarte multe denivelari si nu scoate decat un loc 10.

17. Anja Pärson (SWE) e ultima castigatoare de aici si ii place partia aceasta. Isi da drumul pe ea cum n-a mai facut-o de mult timp si e prima cu un timp excelent, peste jumatate de secunda mai rapida decat Fenninger.

18. Maria Riesch (GER) schiaza mai putin compact decat suedeza si timpul curge prea repede pentru ea. Locul 3, 62 de sutimi in spatele Anjei.

O imagine ametitoare de start cu toata partia si valea pierdute in josul pantei de inceput.

19. Ingrid Jaquemod (FRA) defensiva, se lasa purtata de partie, e trasa mult in afara liniei ideale si incheie pe 15.

20. Lindsey Vonn (USA) pregateste virajele timpurie inca de sus si e inainte la primul interval. Sare departe, pozitia e joasa si avansul creste, dar in padure e trasa mult in afara liniei ideale, exact in locul in care gresise si Anja la victoria de acum doi ani (doi ani sunt?). Ramane in fata la urmatorul cronometraj si cu o noua saritura foarte lunga, mai scade aproape jumatate de secunda din timpul final. Cat ar fi fost fara eroare?

21. Nadja Kamer (SUI) incearca, cu succes moderat, ca si clasarea finala. Locul 10.

22. Elisabeth Görgl (AUT) incheie grupa de elita. A treia austriaca, a treia care sare stramb, fiind si in cel mai mare pericol sa cada. Pierde mult timp pentru corectare. Nu mai lupta decat pentru ultimul loc pe podium, dar nu-l prinde. Locul 8.

23. Fränzi Aufdenblatten (SUI) locul 19.

24. Aurelie Revillet (FRA) locul 18.

25. Gina Stechert (GER) locul 22.

26. Chelsea Marshall (USA) ultima.

Ma opresc aici, desi clasamentul la varf ar mai putea fi dat peste cap, cum s-a intamplat in antrenamentul de ieri, cand Nicole Schmidhofer s-a strecurat printre primele. Primele doua insa e greu de crezut ca mai pot fi urnite de pe locul lor, Lindsey Vonn si Anja Pärson avand doua evolutii greu de egalat, nu numai de depasit. Anna Fenninger insa mai trebuie sa tremure pentru primul ei podium din acest sezon.

Schmidgofer termina pe 14 si podiumul e fixat de-acum.

O părere la “Coborarea femininina din Zauchensee – LIVE

Comentariile nu sunt permise.