Slalomul urias masculin din Adelboden – mansa a doua LIVE

Pana la urma a avut noroc Daniel Albrecht si a prins mansa a doua de pe ultima pozitie, lucru de care ma bucur la fel de mult ca si fanii lui si ca el insusi. Doar doi schiori din afara top 30 au reusit astazi calificarea: Bode Miller si Stephan Görgl, amandoi pornind printre primii in mansa secunda, lucru ce ar putea constitui un avantaj serios astazi la zapada muiata de soare si temperatura ridicata si la intervalele mici dintre schiori. Ted Ligety se va stradui sa castige inca o data si sa ajunga mai aproape de al treilea sau glob de cristal.

30. Daniel Albrecht (SUI) agata o poarta, apoi par sa-l supere si ochelarii pe care incearca sa-i aranjeze sau sa-i stearga. Pe abruptul final e aproape de o cazatura, dar redreseaza spectaculos si termina cursa. Timpul insa ii va fi mare. Dar cu siguranta in puncte. La final arata bluza de sub combinezon: Never give up! Emotionant si le tremura vocea inclusiv orfilor mei.

29. Stephan Görgl (AUT) cursa buna si il lasa pe Albrecht la aproape 3 secunde in urma.

28. Felix Neureuther (GER) si mai bun si se distanteaza mult de austriac.

27. Michael Gufler (ITA) locul 2.

26. Bode Miller (USA) pe Neureuther nu-l detroneaza, dar prinde locul 2.

25. Kalle Palander (FIN) o cursa iscusita pana inainte de abruptul final, unde derapeaza mult in afara liniei albastre si pierde timp pretios. Locul 4.

24. Ondrej Bank (CZE) incepe mai slab, dar apoi isi ia avant si e de neoprit, nici macar o poarta agatata nu-l intarzie. Pe final nu mentine ritmul dar trece in fata cu 3 zecimi avans.

23. Jean-Baptiste Grange (FRA) pana la abrupt e relativ clar in urma cehului, abruptul e foarte sigur si se apropie la 5 sutimi de el. Locul 2.

22. Matts Olsson (SWE) merge bine, rotunjeste virajele frumos si e recompensat cu primul loc.

21. Cyprien Richard (FRA) superb. Curajos, ataca fara nici o retinere pana la abruptul final, acolo reduce turatia, dar ii raman 66 de sutimi pentru cel mai bun timp al mansei si al cursei.

20. Davide Simoncelli (ITA) risca prea mult si pe final aproape iese, lovindu-se si la mana. Locul 2.

19. Ivica Kostelic (CRO) porneste usor neatent, pierde timpul sus, incepand cu intarziere o cursa de urmarire. Locul 2, recupereaza un sfert de secunda pe final.

18. Steve Missillier (FRA) greseste si el la a doua poarta, ca si Kostelic. Poate e ceva pe pista. El insa nu-si revine dupa eroare si pica pe locul 5.

17. Manfred Mölgg (ITA) pierde constant, intr-o cursa mai agitata decat ar fi fost necesar. E posibil sa fi facut si o greseala mare in zona taiata din transmisiune. Locul 11.

16. Sandro Viletta (SUI) uh. Porneste excelent, tine timpii intermediari pe verde, dar in ultimul pasaj dinainte abruptului final derapeaza pe schiul interior si in cazatura aproape intra intr-un grup de voluntari aparent hipnotizati, care se dau la o parte in ultima clipa.

15. Hannes Reichelt (AUT) o greseala si gata. Doar locul 4.

14. Marcel Hirscher (AUT) salbatic, dar face prea multe erori si trebuie sa se corecteze aproape permanent. Locul 6. E insa si racit, inca din München.

13. Alexander Ploner (ITA) multe probleme, lupta cu linia si pica mult in clasament. Locul 15.

Nebunie de atmosfera pe partie.

12. Marc Berthod (SUI) pierde deja de sus, cu probleme la a doua poarta. E intunecat complet acolo acum si schiorii nu vad probabil denivelarile. Apoi ataca si mai hotarat, dar nu e suficient de curat ca sa treaca in fata. Locul 3.

11. Massimiliano Blardone (ITA) nici el nu reuseste o cursa pe masura dorintei, locul 4.

10. Didier Cuche (SUI) pierde constant de sus pana la mijloc, unde devine salbatic, lasandu-se aruncat in sus de virajele cu viteza mare, pe final mai recupereaza ceva, dar nu urca mai sus de locul 5.

9. Gauthier de Tessieres (FRA) ataca neintimidat, pe final calculeaza prost cat poate accelera si e nevoie sa franeze scurt, cat sa-l coboare in clasament pe locul 4.

8. Romed Baumann (AUT) are vizibilitate si mai redusa si schiaza foarte defensiv. Doar locul 15, dupa multe, multe curmezisuri plasate pentru reducerea vitezei si indreptarea directiei.

7. Kjetil Jansrud (NOR) agresiv si fara greseli mari – pune si el un curmezis la intrarea in panta finala, totusi nici el nu-l depaseste pe Richard. Locul 3.

6. Aksel-Lund Svindal (NOR) risc e motto-ul cursei sale, timp pierde, erori mai are pe ici pe colo, dar tine cu dintii de sutimile lui si nu da nici una in plus fata de cele pe care le avea avans din prima mansa. Locul 1 ex-aequo.

5. Philipp Schörghofer (AUT) porenste excelent, risca insa o firimitura prea mult si nu mai pastreaza controlul pe intreg traseul, fiind aruncat in aer de cateva ori. Locul 5.

4. Thomas Fanara (FRA) se dezechilibreaza sus o data, avansul dispare, intra si el foarte direct pe abrupt, dar rezolva dificultatile foarte iscusit si prinde locul 3.

3. Benjamin Raich (AUT) incepe frumos. Curat si linistit. Ramane fara greseala pana la abruptul final, cu timpul clipind inca verde, pe povarnisul de la sosire face insa 3 greseli si ocupa doar locul 4.

2. Carlo Janka (SUI) pana la intrarea pe abrupt o cursa salbatica, dar aproape identica la timp cu a lui Raich. Abruptul final insa e si el gresit si pierde mult mai mult pe el. Locul 13.

Richard si Svindal sau Ligety?

1. Ted Ligety (USA) aaaaaaaah. Accelereaza nebuneste pana cand cade. Si cade. Si asa de pe sold se ridica inapoi si prinde urmatoarea poarta. Intarzierea e uriasa, dar continua sa atace. Locul 28 si face 3 puncte. N-a castigat, dar e campion la spectacol.

Pentru prima data in acest sezon slalomul urias are alt castigator decat Ted Ligety. Are chiar alti doi castigatori, Aksel Lund Svindal si Cyprien Richard terminand la egalitate. Thomas Fanara completeaza podiumul, impresionand inca o data prin forma puternica a schiorilor francezi.

2 păreri la “Slalomul urias masculin din Adelboden – mansa a doua LIVE

Comentariile nu sunt permise.