Ce-au zis baietii dupa slalomul urias

Cyprien Richard (FRA) – unul din invingatorii in slalomul urias din Adelboden, prima victorie a carierei: „Azi dimineata n-am fost foarte multumit de evolutia mea, dar am stiut ca dupa amiaza mai am o sansa mare pentru un rezultat bun cu o mansa mai buna. Am tinut minte din ultimii ani ca e posibil sa-ti imbunatatesti pozitia finala cu o mansa secunda grozava, deoarece favoritii schiaza in conditii mai dificile decat primii la start, din cauza luminii care dispare. Am fost foarte motivat si totodata foarte increzator, asa ca am reusit o cursa foarte agresiva. Am putut ataca asa cum am vrut, in timp ce ultimii schiori de pe traseu s-au zbatut putin din cauza luminii proaste. Prima mea victorie e ceva special. Sunt mandru s-o reusesc pe o partie legendara si sa o impart cu asa un mare campion ca Aksel. Aceasta e cursa pe care o iubim toti specialistii slalomului urias. Am avut si multi fani care au venit aici si m-au sustinut. Sunt mai mult decat fericit.”

„Am strans multa putere din loviturile sortii, iar in momentul de fata schiez foarte bine. Pentru victorie trebuie sa lupti din greu si asta imi place. Sunt pregatit pentru mult mai mult decat am obtinut, avem o echipa foarte puternica anul acesta si luptam impreuna. Nu mai avem absolut nici un complex.”

Aksel-Lund Svindal (NOR) – al doilea invingator in slalomul urias din Adelboden, prima victorie a sezonului: „E o zi frumoasa. Nu m-am asteptat la asta acum cateva zile, mai ales ca am contractat o gripa severa care m-a obligat sa raman in camera. Dar astazi ma simt deja mai bine. E fantastic ca am castigat asa o cursa mare, am schiat bine in mansa a doua si nu am facut nici o eroare majora. M-am simtit puternic in slalomul urias inca de la inceputul sezonului si e placut sa fiu in stare sa confirm aceasta astazi. Acum sper sa ma pot recupera complet inainte de cursele importante din Wengen.”

„Ceea ce face cursa aceasta atat de speciala este atmosfera extraordinara de aici. Iar organizatorii au facut o treaba grozava cu prepararea atat de buna a pistei in ciuda conditiilor dificile. Doresc sa-i felicit.”

„Nu am deocamdata ambitii legate de globul mare de cristal. Mai sunt inca multe curse. Imi doresc doar sa schiez bine. Anul acesta n-a avut nimeni un top-start, asa ca Janka anul trecut. Dar au fost multi buni. Trebuie sa lupti tot timpul mai departe.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 4, la doua sutimi de podium: „Trebuie sa ma impac cu locul 4, n-am ce face. N-am avut o evolutie rea, dar au lipsit doua zecimi. Am vrut sa ajung sus de tot, insa n-a fost suficient. In prima mansa m-am simtit bine, dar n-am fost destul de rapid in partea superioara. In a doua am dat totul in fiecare pasaj, dar jos am fost ridicat in aer si e posibil ca exact asta sa ma fi costat. Dar sunt in forma si am rezultate constante. Acum mai trebuie doar sa mai parcurg ultima bucatica, pentru a face totul perfect. Am aratat deja ca pot sa ma amestec printre cei de la varf.”

Ted Ligety (USA) – cazatura in mansa secunda, dupa ce conducea la jumatate, liderul disciplinei, inainte de cursa: „Adelboden si Alta Badia sunt slalomurile uriase pe care vrea sa le castige toata lumea. Atmosfera in Adelboden e scapata de sub control si muntele e foarte tare. Nu e un slalom urias tipic. Sunt o gramada valuri pe teren, care te pot arunca rapid daca nu faci miscarea care trebuie. Nu ma gandesc la doborat recorduri. Daca o fac, bine, daca nu, tot voi fi fericit cat timp voi schia bine.”

Dupa prima mansa: „In ciuda greselii dinainte de finis, sunt multumit de mansa. Sunt incantat de pozitia de pe care pornesc in mansa a doua, iar zapada e perfecta pentru me. E cald, placut si moale, exact la fel ca primavara in Park City.”