Ce-au zis fetele dupa super-urias

Lara Gut (SUI) – castigatoarea super-uriasului din Zauchensee: „Iubesc partia aceasta. Acum cinci ani am castigat aici prima mea medalie mondiala de juniori. Sunt foarte fericita. E genial sa fiu din nou sus de tot dupa doi ani. Pana acum castigasem o singura data, acum doi ani si apoi gata. Dupa accidentare, am urcat pe podium in Val d’Isere, dar e cu totul altceva cand esti doar pe podium si cand castigi. Cand am ajuns la finis si mi-am vazut numele verde, am zis: ‘Da!’. A fost grozav astazi. Am avut numarul 24 si am vazut unde au gresit celelalte concurente. La inspectie m-am gandit, ok, trebuie sa fiu atenta si sa schiez bine. Voi incerca cat mai bine sa schiez cat se poate de direct in jos, ca in urma cu doi ani si asa am facut. Jos am avut putin noroc, la poarta dubla a trebuit chiar sa franez. N-a fost o cursa perfecta. Dar pe o asa partie dificila nu trebuie sa fii perfect, ci e mult mai important sa ataci continuu. Aici n-ai nevoie de o cursa exacta, ci de risc maxim. Si exact asta am aratat.”

„Pur si simplu incredibil! Acest succes este atat de frumos deoarece imi confirma ceea ce am simtit deja in cursele precedente. Si anume: instinctul de concurs, care m-a facut atat de puternica inainte, a revenit! Am avut nevoie de ceva timp ca sa revin la acest punct, dar lucrul la tehnica si la conditia fizica si-au aratat roadele si au fost astazi rasplatite. Perioada revenirii nu a fost intotdeauna simpla, am avut si momente de indoiala. Insa astazi pot spune: sunt din nou aici! La fel de puternica cum am fost in decembrie 2008, cand am castigat prima mea cursa de Cupa Mondiala, in St. Moritz.”

„Am stiut la start ca Dominique Gisin e doar la doua zecimi in spatele lui Lindsey Vonn. Si pentru ca Dominique si cu mine ne aflam cam la acelasi nivel la antrenamente, am socotit ca am sanse sa realizez ceva maret. Trebuie sa recunosc ca am avut si noroc. Am vazut cum Niki Hosp a fost mult mai rapida decat mine, dar apoi n-a luat bine ultimele porti. Succesul meu si al lui Dominique se datoreaza si faptului ca lucram bine cu antrenorii din echipe. Ar fi frumos sa ne mearga si mai departe la fel, caci mai e mult din acest sezon… Victoria o dedic echipei mele si tuturor celor care ma sprijina prin munca lor. Fara ei n-as fi putut celebra aceasta victorie si nu m-as bucura asa cum o fac!”

Lindsey Vonn (USA) – locul 2: „Am facut o eroare mare astazi, in acelasi loc ca si ieri. Sunt multumita si de locul 2, cu doar un strop de dezamagire. Pentru asa greseala, locul 2 e suficient de bun. Am avut o linie buna, dar m-am trezit brusc pe schiul de la interior. A fost cat pe ce sa abandonez. Cand am trecut linia de sosire am stiut ca n-a fost destul pentru victorie si am fost surprinsa sa ma vad in frunte. N-am crezut ca va fi suficient pentru un loc pe podium. Am stiut ca Lara va fi periculoasa si Niki Hosp la fel. Lara a schiat perfect si merita victoria.”

„Trebuie sa incetez sa mai am nevoie de salvarile astea. Poate ca sunt spectaculoase la televizor, dar sigur nu sunt rapide. Dar locurile unu si doi reprezinta un weekend grozav. Schiez bine, insa ar trebui sa mai curat anumite sectiuni si atunci as schia si mai bine.”

Dominique Gisin (SUI) – locul 3: „Cand am trecut linia de sosire si am vazut tabela de afisaz, mi-am zis, nu se poate, mai verific-o o data, am verificat-o si la fel, nu se poate, mai verific-o o data. Nu stiu cum am reusit. Am facut atatea erori, dar probabil cand esti rapida, n-ai cum sa nu le faci. Sunt fericita ca am putut sa-mi dau drumul astazi si sa risc. Am investit mult in super-G pentru iarna aceasta. Am nevoie de o a doua disciplina, insa cu asta au aparut dificultatile in coborare, unde nu mai e la fel de simplu sa las schiurile sa lunece. Sambata am schiat prea controlat. In super-G am riscat si desi am facut greseli, mi-a iesit. Sunt pe un drum bun, intreaga echipa a fost grozava astazi. Lara a schiat atat de puternic. A fost foarte inselator, a trebuit taiata viteza la fiecare poarta, apoi urma o alta muchie si tot asa. Sunt fericita ca am scos asa o mansa.”

Elisabeth Görgl (AUT) – locul 4: „Sunt multumita. Am incercat sa schiez bine tactic. Am atacat, dar n-a fost o cursa la limita. Poate as fi reusit un podium. Dar nu conteaza. Asa am hotarat sa schiez si sunt convinsa ca acesta a fost stilul cel mai potrivit pentru mine.”

Nicole Hosp (AUT) – locul 5: „Am observat ca merg ca pe sine. Mi-au iesit toate la limita si asta este intotdeauna un semn bun in super-G. Pana la ultimul timp intermediar a fost o cursa perfecta. Din pacate jos aproape m-am oprit. Am devenit prea directa in viraje, vizibilitatea era proasta. Trebuie sa recunosc ca am avut niste schiuri bomba. Am vrut sa le las sa lunece si n-am observat o ridicatura. N-am stiut ca sunt in frunte. Insa sunt foarte fericita de locul 5. Din Val d’Isere n-am mai antrenat decat vineri super-uriasul. Insa acum stiu ca pot schia la nivelul celor mai bune fete si le pot invinge.”

Maria Riesch (GER) – locul 6: „Am facut cateva greseli, cu locul 6 as putea spune ca am limitat pierderile.”

Publicitate