Ce-au zis fetele dupa slalom

Maria Riesch (GER) – una din cele doua castigatoare ale slalomului din Flachau: „Bucuria este enorma, mai ales ca, cu aceasta victorie ex-aequo, e si noroc la mijloc. Tanja a avut o jumatate de secunda avans, nu am crezut ca pot s-o ajung. Sunt foarte fericita si usurata pentru ca pot sta pentru prima data in acest sezon pe cea mai inalta treapta a unui slalom. Am fost a doua de patru ori si nu am absolut nici o problema sa impart primul loc acum cu Tanja. E deosebit sa poti trai asa ceva. Am stiut ca pot castiga cu doua manse fara greseala. In prima am gresit, totusi am castigat chiar si asa. Mai ales in partea de jos am fost foarte, foarte rapida. Sezonul acesta ma descurc mai bine in mansele secunde, imi priesc urmele din zapada. Pentru mine a functionat totul optim, dar s-a vazut din nou, cat de rapid se poate intoarce roata in slalom. Azi am castigat, in timp ce Marlies n-a punctat nimic si sunt iar in frunte. Insa sezonul mai are curse, mai sunt inca 4 slalomuri. Ceea ce inseamna ca trebuie sa muncesc concentrata mai departe.”

Tanja Poutiainen (FIN) – a doua castigatoare a slalomului din Flachau: „Am fost foarte increzatoare astazi. M-am antrenat bine in ultimele doua zile si am schiat foarte bine. Mi-a placut asezarea portilor, dar am facut si o inspectie temeinica. Am studiat trecerile intre pante, caci desi partia este usoara, traseul a fost dificil. Trecerile le-am stapanit cel mai bine, am atacat si mi-a iesit o prima mansa foarte buna. E bine sa fii cel mai sus pe podium. Maria e intotdeauna puternica in slalom, asa ca sunt foarte fericita. Am schiat bine si in mansa a doua. Am stiut ca Maria si alte fete sunt aproape de mine, dar nu poti sta sa te gandesti ce sa faci in mansa secunda. A trebuit sa atac. Am incercat sa simt parcursul la fel ca in prima mansa.”

„Am fost puternica intregul sezon, insa intotdeauna doar a doua, a treia, a patra. Ajungi sa te intrebi la un moment dat: dar victoria unde e? Acum e aici. Telul sezonului este globul de cristal la care am sanse, caci Maria, Marlies si cu mine suntem despartite de doar 20 de puncte.”

„Sunt una dintre cele mai vechi schioare din tur. Dar cat timp mai simt focul arzand in mine si dragostea pentru schi ramane la fel de vie, voi ramane aici. Schiez foarte stabil si am si viteza necesara. Am avut multi ani buni la vechea firma ce mi-a pus schiuri la dispozitie si am celebrat multe succese cu ei (n.t. – primavara trecuta finlandeza a trecut de la Völkl la Fischer), dar uneori e buna o schimbare. Insa echipamentul nu-i totul. Ma simt bine in slalom, am un antrenor nou si am lucrat la tehnica, unde am schimbat cateva lucruri. In plus am si increderea necesara, caci fara ea n-as fi putut castiga.”

„Da, stiu de cand n-am mai abandonat in Cupa Mondiala (n.t. – finlandeza detine recordul de continuitate, cu 38 de curse incheiate la rand). S-a petrecut in decembrie 2006, am citit de curand intr-un ziar.”

Nastasia Noens (FRA) – locul 3: „E primul podium al carierei si cu asta mi-am implinit un vis. Iubesc Flachau si voi tine minte toata viata ca aici am urcat pentru prima data pe podium.”

Kathrin Zettel (AUT) – locul 4: „Incetul cu incetul ajung acolo unde eram acum un an in slalom. In cel urias nu pot concura inca la victorie, a trebuit sa las la o parte prea multe antrenamente. In slalom insa pot observa deja ca merg tot mai bine, desi inca imi lipseste acel mic ceva. Dar de acum incepe competitia si pentru mine. Pana acum a fost multa lupta, insa astazi mi-a cazut o piatra de pe inima. Mai ales in mansa a doua am schiat asa cum mi-am imaginat ca ar trebui. Normal ca pot trai cu rezultatul acesta, desi mi-as fi dorit sa prind podiumul. Insa celelalte concurente au fost mai bune.”

„N-am stiut de poarta calcata de Kirchi. La Marlies insa a trecut un oftat prin multime si mi-am imaginat ca a ratat. Sigur ca m-am gandit ca acum trebuie eu sa indrept lucrurile, dar m-am concentrat apoi numai la ce am avut de facut si multumesc Domnului ca am reusit. A fost o atmosfera fantastica. Multimea a venit pana sus la start si a fost ceva special. Pacat ca anul viitor nu vom mai schia probabil aici.

Marlies Schild (AUT) – fosta lidera a disciplinei, abandon in cursa: „A fost o cursa acasa si am asteptat-o cu bucurie. Insa nu sunt o masina. Am incercat sa schiez cat mai bine, dar n-a mers. In prima mansa n-am avut deloc priza. Mi-au alunecat schiurile tot timpul. Probabil a fost o problema cu canturile. Se poate intampla, desi n-ar trebui. N-a fost prea placut sa schiez asa. In a doua cred ca am intrat pe un sant din prima mansa si apoi mi s-au incalecat schiurile. Sunt putin vanata si doare putin, dar nu-i chiar asa rau. Acum nu-mi ramane decat sa privesc inainte si sa ma concentrez pentru urmatoarea cursa.”

Publicitate