Ce-au zis baietii dupa super-combi

Ivica Kostelic (CRO) – castigatorul super-combinatei din Wengen: „In sfarsit! N-am mai fost pana acum pe podium in super-combinata de aici, din Wengen, asa ca victoria este binevenita. Ma consider un combinator destul de bun, asa ca ar fi fost trist s-o ratez exact pe aceasta, una dintre clasice. Am visat inca din copilarie sa inving in Wengen si Kitzbühel. Acum le-am reusit pe amandoua.”

„De sarbatori am avut o pauza ce mi-a prins bine. Trebuie sa spun ca ne-am antrenat intensiv anul trecut in primavara si in toamna. Incepand din München ma aflu pe val, nu numai din punctul de vedere al rezultatelor, ci si al instinctului si al concentrarii. Ma simt bine si nu am blocaje.”

„In clasamentul general am o sansa, la fel ca toti ceilalti. Dupa cum am vazut, Aksel poate face multe puncte si in combinate. Cred ca deocamdata suntem inca toti la acelasi nivel. Sa schiem mai intai pana la sfarsitul lui ianuarie si apoi vom vedea. Mai sunt totusi inca doua luni pana la final.”

„Maine, in coborare? Cu un numar mic la start, e posibil un rezultat bun. Totusi eu si castigator in coboare? Asta tine de domeniul SF. Trebuie sa raman cu picioarele pe pamant, asa ca voi fi multumit si cu un loc intre primii 15. Duminica vom vedea. Mai am doua minute jumate de schiat ghemuit mai intai. Apoi va trebui sa concurez cu toti slalomistii cei proaspeti. Dar e zapada de primavara si imi place sa merg pe ea. Nu simti nici un impact, e schi pur.”

Carlo Janka (SUI) – locul 2: „Ivica a fost prea puternic astazi, chiar si in coborare, asa ca ma bucur de locul doi. Am obtinut maximul din ce se putea obtine astazi. Sunt multumit atat de coborare (locul 2), cat si de slalom (locul 8). In coborare am spus deja de dupa antrenament ca e posibil un rezultat bun. Cand imi iese totul, pot termina inca o data printre primii. Pentru mine e perfect aici cu toate podiumurile. Wengen e un loc special. Ivica este in acest sezon omul care trebuie invins. A fost o placere sa-i urmaresc slalomul de astazi. Cu forma in care se afla, poate puncta serios in toate disciplinele, ceea ce este foarte important in clasamentul general, asa ca el e numarul unu.”

Aksel Lund Svindal (NOR) – locul 3: „Am fost bunicel in slalom. In coborare insa mai trebuie sa lucrez pentru maine. Dar hai sa raman pozitiv, am avut o zi buna astazi, chiar daca nu la fel de buna ca Ivica. Va fi greu de batut anul acesta. In slalom arata ca cel mai bun schior din lume. Cred ca am aflat pe cine trebuie sa depasim in acest sezon.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 5: „Locul 5 nu e ce am sperat, dar e mai bun decat nimic. Cine vrea sa castige, trebuie sa schieze puternic in ambele discipline. Grosul l-am pierdut in coborare, acolo as fi putut merge mai bine. Dupa aceea a fost dificil sa mai recuperez prea mult in slalom, desi acesta n-a fost greu. Pentru ca un Kostelic a schiat excelent si in slalom. Nu stiu unde as mai fi putut recupera timp in afara de S-ul Brüggli din coborare. Insa asta este, acum trebuie sa traiesc cu rezultatul acesta. Combinata ar trebui pretuita mai mult si ar trebui considerata o disciplina de sine statatoare, pentru care faci antrenamente speciale.”

Bode Miller (USA) – locul 6: „M-am simtit debalansat in timpul slalomului. Am avut putin ghinion, mi s-a desfacut o clapa sus si cand e asa cald si moale, e greu sa schiezi cu claparul nestrans.”

Beat Feuz (SUI) – locul 12, al treilea dupa coborare: „Dupa coborarea ideala mi-as fi dorit sa termin mai sus si la final. Insa nu m-am mai antrenat in slalom din octombrie. Si daca ma gandesc ca acum cateva saptamani doar stateam fara sa fac nimic si nu puteam nici macar sa-mi intind piciorul, atunci sunt mai mult decat multumit.”

Didier Cuche (SUI) – descalificat pentru intarziere la start: „Nu vreau sa iau locul de start in slalom nici unui schior. FIS trebuie sa mai chibzuiasca la regulile noi.”