Slalomul masculin din Wengen – mansa a doua LIVE

Luptand cu valurile de zapada, slalomistii vor incerca sa reduca pierderile din clasamentul disciplinei, cauzate de deterioarea previzibila de la bun inceput a partiei. Traseul e usor diferit fata de cel fara capcane al primei manse. Sus portile sunt mai stranse si nu mai sunt la fel de trecut ca in prima parte a concursului.

29. Akira Sasaki (JPN) schiaza cu un fel de ghips la mana. Cade de la bun inceput. Revine pe traseu, dar numai pentru o mansa de antrenament.

29. Justin Murisier (SUI) o cursa de siguranta, in care pare sa doreasca doar sa termine.

28. Anton Lahdenperä (SWE) ataca si trece pe primul loc.

27. Christoph Dreier (AUT) calca o poarta.

26. Ondrej Bank (CZE) se descurca binisor si preia conducerea.

25. David Chodounsky (USA) activ si indarjit. De departe cel mai bun pana acum si trece in frunte cu un avantaj de o secunda.

24. Mitja Valencic (SLO) nu-i la fel de iscusit pe zapada moale si termina doar pe 2.

23. Mario Matt (AUT) o cursa perfecta mai ales in parte superioara. Jos pierde usor din avansul urias creat pana acolo, dar e totusi mai bun cu peste o secunda decat Chodounsky.

22. Kjetil Jansrud (NOR) pentru un nespecialist se descurca de minune. Nu se pune insa cu cei profilati doar pe aceasta proba si ramane doar pe locul 3.

21. Marc Gini (SUI) cursa buna, cu o singura greseala, care il costa primul loc.

20. Brad Spence (CAN) doar mijlocul e suficient de bun, sus si jos pierde insa timp fata de Matt, desi nu greseste. Locul 2.

19. Manfred Pranger (AUT) doar locul 3, dupa o cursa in care nu s-a aplecat suficient spre inainte ca sa-l traga greutatea cu adevarat iute la vale.

18. Axel Bäck (SWE) lupta pentru tinerea liniei. Pierde cateva batalii si incheie pe 2.

17. Michael Janyk (CAN) ataca agresiv si scoate tot ce se mai poate din pista, salvand 4 sutimi din avantajul initial. Schimbare de lider.

16. Silvan Zurbriggen (SUI) se chinuie din nou cu zapada. Doar locul 9.

15. Markus Larsson (SWE) nu-i iese totul optim, dar lupta pana la capat. Locul 4.

14. Jens Byggmark (SWE) incepe in forta, dar greseste rapid si de acolo nu mai scapa de probleme. Locul 13.

13. Mattias Hargin (SWE) se chinuie intre gramezile de zapada. Cu relativ succes. Locul 3.

12. Manfred Mölgg (ITA) pe portiunea superioara n-a batut soarele si acolo nu pierde prea mult. De la abrupt in jos insa nu mai are nici o sansa. Nu-i place canalul pe care trebuie sa schieze si ramane in urma. Locul 3.

11. Steve Missillier (FRA) alt schior cu probleme si locul 10.

10. Julien Cousineau (CAN) nu nimereste linia ceruta de urme, e scos din ritm mai ales pe final si ramane mult in urma. Locul 11.

9. Reinfried Herbst (AUT) se impiedica de prea multe ori in mormanele de zapada din jurul portilor. Locul 12.

8. Cristian Deville (ITA) partia nu mai tine. Locul 4.

7. Felix Neureuther (GER) derapeaza in partea superioara, timpul insa il pierde cu precadere jos. Locul 5.

6. Giuliano Razzoli (ITA) o prima greseala atrage altele dupa ea si doar locul 8.

5. Andre Myhrer (SWE) la fel, o insiruire de erori, care il duc aproape de abandon. Din fericire iesirea se petrece la acul de par pe care-l parcurge in sens invers si ramane pe traseu, dar termina doar pe 19.

4. Benjamin Raich (AUT) greseste, apoi ataca, jos insa greseste de doua ori cand intra prea direct in viraje si termina la 4 sutimi in spatele liderului, la egalitate cu Matt.

3. Jean-Baptiste Grange (FRA) foarte controlat, pe final greseste unde gresise si Raich, insa cu avantajul mare al primei manse, ii raman 13 sutimi ca sa preia conducerea.

2. Ivica Kostelic (CRO) nu incepe promitator, dar pe masura ce intra in cursa e tot mai puternic si mai sigur pe el, marind avansul fata de Grange pana la o secunda! Al 8-lea timp al mansei in conditiile unei piste distruse!

1. Marcel Hirscher (AUT) fantastic! Incepe avantat si mareste avansul intr-o prima faza. Il pastreaza apoi pe mijloc, dar imediat dupa punctul de control e scos in afara de schiurile prea iuti pentru portile stranse si practic se opreste. Reia cursa de la acul de par, ataca inca o data si reuseste sa prinda locul 2!

Primii trei reusesc sa ramana pe podium pana la final, oprind atacul celor veniti din urma la poalele lui. Cu o schimbare asteptata in ordine, Kostelic castigand inca o data, dupa ce Marcel Hirscher a gresit foarte grav pe finalul unei curse exceptionale si inainte si dupa eroare. Grange se bucura si el de un nou podium dupa accidentarea de la umar, insa mai are de recuperat pana sa-i ajunga pe cei doi, care au impresionat cu evolutiile lor, mai ales ca partia n-a tinut deloc cu ei.