Ce-au zis baietii dupa slalom

Ivica Kostelic (CRO) – castigatorul slalomului din Wengen: „E o victorie maraton dupa saptamana de aici de pe Lauberhorn. Am schiat toata saptamana si n-a fost usor sa castig astazi impotriva tuturor slalomistilor sprintari. Dupa cele 10 minute de schiat ghemuit din zilele precedente, cred ca este o performanta. Am schiat bine in ambele manse. In cea de-a doua, stiam ca Grange conduce si nu aveam mult timp in fata lui. Dar n-am vrut sa fac vreo greseala pe abrupt, asa ca am luat-o mai incet la inceput. Apoi in plat si pe terase am bagat gaz. Nu m-am simtit atat de bine pe cat a fost avansul. Am avut multe santuri, mai adanci decat la combinata, dar zapada m-a ajutat sa schiez bine si astazi.”

„Sigur ca sunt mandru sa imi reprezint tara in fata atator spectatori veniti special pentru mine. Nu suntem o natiune schioara si e minunat sa fii atat de bun intr-un sport in care tehnologia este foarte importanta. Avem doar trei statiuni de schi in Croatia, asa ca sunt foarte mandru sa ii pot invinge pe austrieci.”

„Nu ma gandesc inca la globul mare de cristal, trebuie sa ma concentrez pe fiecare cursa. Asta e drumul spre succes. Si desigur, avem grija de spatele si genunchii mei pe cat de bine putem. Este una dintre prioritatile mele.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 2, dupa o greseala uriasa: „E super, perfect. Locul doi in ciuda greselii! Am fost mai mult decat afara din cursa. Am sarutat zapada si cred ca tuturor le-a placut mansa mea. O greseala afurisita. Si e cu atat mai frumos ca am ajuns pe podium. Sincer n-am mai crezut ca voi reusi. M-am si vazut undeva pe locul 15, 20. Am stiut ca Ivica a schiat bine si de aceea am riscat atat de mult in mansa a doua. Aproape prea mult. Dar a trebuit. Ceea ce ramane e locul doi. Din punctul acesta de vedere, am facut totul asa cum a trebuit. Locul acesta secund e mai valoros pentru mine decat daca as fi schiat perfect.”

„In prima mansa m-a ajutat numarul mic de start. Dar am si facut o cursa foarte buna. Am avut putina zapada pe pista si de aceea trecerile intre pante au fost mai accentuate decat in alti ani. O cursa foarte speciala. Astazi mi-am descoperit noi limite si numai asta si e deja foarte important. Spiritul de luptator este de multe ori una dintre cele mai bune calitati pe care le poti avea.”

„In slalom imi ies toate in acest sezon, in urias inca mai am probleme. Anul trecut a fost exact invers. In Kitzbühel n-am reusit pana acum sa ajung pe podium si sper sa reusesc candva. Asta este insa cel mai dificil acum, sa nu ma pun sub presiune. Vreau sa fiu bun mai ales la cursele din Austria, caci atunci poti sa-ti faci un nume si sa bucuri o multime de oameni, pe langa tine insuti.”

Jean-Baptiste Grange (FRA) – locul 3: „Pentru mine aceasta a fost o victorie, caci nu sunt 100% refacut la umar. Sunt foarte fericit, deoarece n-a fost usor si acum o iau incet, cursa dupa cursa.”

Mario Matt (AUT) – locul 5: „Sunt in forma, chiar daca sigur as fi putut obtine astazi mai mult. Am avut una, doua greseli mici. Per total insa sunt multumit. Am avut doua manse solide, sunt absolut pe drumul cel bun.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 5: „Am facut o greseala intr-un loc nefericit, caci dupa el a fost terenul plat.”