Super-uriasul masculin din Kitzbühel – LIVE

Cum umbra pericolului intinsa sumbra peste Kitz, astazi baietii vor incerca sa strabata parcursul super-uriasului din faimoasa statiune austriaca. Trasat doar in portiunea inferioara a coborarii Streif, super-uriasul lasa la o parte saritoarea in care a cazut ieri Hans Grugger. Cum insa majoritatea concurentilor l-au vazut cazand pe monitoarele de la start, e de anticipat ca astazi ei vor fi mai prudenti decat de obicei. Asa cum au fost de altfel si ieri, cand desi Grugger n-a fost primul care cu probleme la trecerea peste buza saritorii, a fost ultimul ce s-a dezechilibrat acolo.

Hans Knauss, care prezinta traseul pentru ORF, spune inainte de a porni ca ii va fi dificil sa se concentreze. Tuturor le va fi, dar e important s-o faca.

Partia este excelenta. Dupa izbucnirea primavaratica de acum o saptamana, iarna s-a reinstalat in Alpi, intarind partia.

1. Yannick Bertrand (FRA) ajunge jos fara probleme.

2. Andrej Sporn (SLO) pierde jumatate de secunda fata de francez.

3. Ivica Kostelic (CRO) coboara superb. Isi foloseste perfect abilitatile tehnice si ia virajele foarte finut, intra pe Hausberg perfect si trece in fata cu peste o secunda avans.

4. Romed Baumann (AUT) inceputul e chiar usor mai bun decat cel al croatului, pe Hausberg are insa probleme cu directia, redreseaza, dar pierde mult timp. Locul 2, 7 zecimi in spatele lui Kostelic.

5. Klaus Kröll (AUT) puternic sus, la traversa de pe Hausberg insa prinde niste valuri sub schiuri nu pregateste saritura bine, se dezechilibreaza si dupa aterizarea nu mai prinde o poarta.

6. Kjetil Jansrud (NOR) lupta din greu cu linia. Locul 4.

7. Stephan Görgl (AUT) foarte bun sus. Nu controleaza insa viteza si curbele de dinainte de Hausberg sunt prea largi, pierzand o secunda acolo. Nu recupereaza nimic si incheie pe 3.

8. Christof Innerhofer (ITA) ca si cel dinaintea lui. Traversa este parca mai dificila decat anii trecuti, toti se dezechilibreaza pe valurile de acolo. Locul 3.

9. Werner Heel (ITA) nu observa denivelarile in portiunea plata si pierde cursa inca de sus. Intra pe traversa mai sus decat ceilalti, viteza este si ea mai mare si e primul care in pasajul final e mai rapid decat Kostelic. Fara folos insa, nu urca mai sus de locul 6.

10. Hannes Reichelt (AUT) parcurge traseul abil. Linia pe traversa e ridicata, se dezechilibreaza totusi usor in saritura, dar viteza e mare si incheie pe 3.

11. Peter Fill (ITA) pierde timp inca din portiunea de alunecare, la care doar adauga intarziere. Locul 8.

12. Mario Scheiber (AUT) e singurul care ieri a declarat ca i s-a facut frica. Si cu frica a schiat in antrenament. Astazi insa nu are voie, caci asta e o partie ce miroase teama. Sus foarte bun, pe mijloc insa pierde jumatate de secunda, iar in traversa nimereste pe o linie ce-l trage tot mai in jos si-i face dificila saritura. Prinde la limita poarta ratata de Kröll si termina pe 9.

13. Adrien Theaux (FRA) nu-i iese nimic pana in traversa, pe care o parcurge perfect, are cea mai mare viteza jos, peste 126 km/h si prinde locul 3.

14. Manuel Osborne-Paradis (CAN) e aruncat de partie de colo-colo si fara control nu are cum sa fie rapid. Ultimul loc.

15. Georg Streitberger (AUT) sus merge splendid, mijlocul e ceva mai chinuit, pierde jumatate de secunda, dar investeste mult in linia de pe traversa, nu se lasa tras in jos si recupereaza o parte din intarziere. Pe Kostelic nu-l depaseste, dar se apropie cel mai mult. La doua zecimi.

16. Carlo Janka (SUI) acceptabil pana pe Hausberg, pana unde tine intarzierea in frau. Acolo insa are cea mai joasa linie de pe traversa si abia ramane pe traseu. Locul 14.

17. Michael Walchhofer (AUT) pierde linia sus, fiind tras pe doua viraje mult prea largi. Schiaza accidentat, caci la un antrenament individual a luat o poarta peste gat. Pe traversa nu observa un val, e aruncat brutal intr-o parte in saritura, salveaza in extremis, dar nu mai prinde poarta urmatoare. Bine ca a scapat teafar. Cu aventurile din ultimele zile ma indoiesc ca va schia bine maine. Are trei copii la care trebuie sa se gandeasca.

18. Erik Guay (CAN) pierde timp sus, ca si Walchhofer, are insa o linie buna pe Hauberg si recupereaza pana la locul 6.

19. Tobias Grünenfelder (SUI) porneste bine, mijlocul e bun optic, cu viraje fine, singurele mai largi sunt cele de la intrarea pe Hausberg si deja dispar 7 zecimi. Finalul e bun, viteza mare, recupereaza putintel si incheie pe 5.

20. Benjamin Raich (AUT) uh, ce spaima am tras cu totii. E al treilea austriac care are probleme la ultima saritura si aceasta nu este o coincidenta. Sunt prea afectati de accidentul coechipierului lor ca sa fie in siguranta pe un traseu de viteza. A mers acceptabil pana pe Hausberg, unde a prins cea mai frumoasa linie, foarte inalta, dar a decolat in saritura cu teama, ferindu-se, asta l-a intors mult si abia a evitat cazatura, ca si intrarea in urmatoarea poarta. In redresarea a ratat a doua poarta.

21. Aksel-Lund Svindal (NOR) bun de sus pana jos, unde ar fi avut sansa sa-l ia pe Kostelic, dar nu recupereaza cum o facusera ceilalti cu linie buna pe traversa. Locul 3, cateva sutimi in spatele lui Streitberger.

22. Didier Cuche (SUI) virajele de sus sunt prea largi, nu-si imbunatateste timpul pe mijloc, in schimb jos merge ca din pusca, pe o linie perfecta. Recupereaza jumatate de secunda! Incheie putin in spatele lui Svindal, pe 4.

23. Patrick Staudacher (ITA) si el rateaza poarta de dupa saritura ce succede traversei. Fara sa fie insa vreo clipa in pericol.

24. Ales Gorza (SLO) locul 14.

25. Gauthier de Tessieres (FRA) locul 20.

Acum urmeaza cativa schiori ce ar putea schimba clasamentul la varf.

26. Andrej Jerman (SLO) m-am grabit, slovenul a intrat prea direct intr-un viraj de sus si a pierdut o poarta acolo.

27. Bode Miller (USA) schiurile il poarta tot pe unde n-ar trebui sa ajunga, e dezechilibrat permanent, o minune ca ramane in picioare, doar jos reuseste sa intre in cursa si totusi prinde locul 9.

28. Ted Ligety (USA) fara problemele lui Bode nu e mai rapid pana la Hausberg. E totusi larg in cateva viraje. De acolo insa incep problemele serioase si pierde si mai mult. Locul 20.

29. Silvan Zurbriggen (SUI) nu schiaza rau, la intrarea in Hausberg intarzierea e medie, prinde o linie buna pe traversa, saritura nu e ideala, dar viteza e buna si termina al saselea.

30. Patrick Küng (SUI) probleme de la primele viraje, care se amplifica pana rateaza poarta de dupa saritura finala.

31. Sandro Viletta (SUI) abandon.

32. Andrej Krizaj (SLO) abandon.

33. Cornel Züger (SUI) locul 22.

34. Jan Hudec (CAN) n-a luat startul.

35. Matteo Marsaglia (ITA) abandon.

36. Joachim Puchner (AUT) locul 24.

In interviuri austriecii spun ca au schiat toti cu gandul la ce se poate intampla in spate si au preferat sa abandoneze decat sa incerce o redresare riscanta. Raich e in convalescenta dupa o raceala, Walchhofer resimte urmarile cazaturii de la antrenement, are dureri la unul din genunchi, iar Kröll e colegul de camera al lui Grugger, e cel mai afectat dintre toti.

Multi schiori abandoneaza acum, teama predomina asa cum era de asteptat. Podiumul nu mai este amenintat de acum si astazi avem o noua surpriza intr-o proba de viteza. Ivica Kostelic, cel foarte convingator de la inceputul anului, de cand a urcat de patru ori pe cea mai inalta treapta, o va face astazi pentru a cincea oara, intr-o proba in care era mult afara cercului de favoriti. Dintre acestia, doar Streitberger, Svindal si Cuche au facut fata traseului cu relativ succes, clasandu-se in aceasta ordine in spatele croatului.

Maine urmeaza coborarea.

3 păreri la “Super-uriasul masculin din Kitzbühel – LIVE

  1. M-am uitat si eu la cursa si toti concurentii mi s-au parut putin „crispati” si parca nu erau in apele lor. Si comentatorii (din Germania) erau foarte speriati si se agitau la cea mai mica dezechilibrare. Imi pare foarte rau ca trebuie sa se intample asemenea accidente si sper sa se faca bine Hans Grugger!

Comentariile nu sunt permise.