Coborarea feminina din Cortina – LIVE

Inca o data cea care trebuie invinsa pentru o victorie e Lindsey Vonn. In al doilea antrenament Lindsey si-a declasat adversarele si va fi de neoprit si astazi, in ciuda spaimei trasa in primul antrenament, cand si-a lovit schiurile unul de celalalt la viteza mare. In lipsa ei, primul antrenament a fost castigat de Maria Riesch. Cum Anja Pärson, Anna Fenninger si Julia Mancuso au dovedit atat in antrenamente, cat si in super-G-ul de ieri ca si lor li se potriveste partia, putem astepta trepidand de nerabdare o cursa frumoasa. De la 11:00.

Partia nu este usoara si mai ales dupa accidentul lui Grugger, o parte din concurentele care initial considerasera participarea, au renuntat la start: Andrea Dettling, Nicole Hosp. De lipsit lipseste si Fabienne Suter, elvetianca trebuind sa lase la o parte cursa dupa ce, racita fiind, n-a schiat in nici un antrenament. Confirmarea dificultatii ne-o aduce unul din deschizatorii de cursa, care a cazut, intarziind startul primei concurente.

1. Verena Stuffer (ITA) ajunge jos, sigur vom vedea curse mai bune decat a ei.

2. Martina Schild (SUI) se lasa trasa de partie pe linii ocolite si pierde o secunda.

3. Marusa Ferk (SLO) foarte defensiva si intarzierea e uriasa pana la mijloc. Pe final mai recupereaza ceva si ocupa locul 2.

4. Marianne Abderhalden (SUI) sare periculos, fara sa se pregateasca suficient. Se mai dezechilibreaza periculos inca o data si incheie pe ultimul loc, cu doua secunda intarziere.

5. Regina Mader (AUT) orful meu gaseste expresia perfecta pentru ceea ce se petrece cu concurentele. Sunt pasagere pe partie. Mader are totusi un final bun, timpul fiind pierdut de ea in portiunea superioara, unde conteaza linia pe care schiaza. Locul 3.

6. Chelsea Marshall (USA) incearca sa atace, dar greseste prea mult. Locul 6.

7. Marie Marchand-Arvier (FRA) mult mai activa si desi linia e cam larga in portiunea tehnica de pe mijloc, e rapida. Pastreaza viteza si pe final si trece in frunte.

8. Andrea Fischbacher (AUT) curajoasa, cu o linie buna si mai scade trei zecimi din cel mai bun timp. Pe mijloc insa a fost si ea trasa usor in lateral.

9. Lara Gut (SUI) pierde cursa sus, unde este o traversa pe care o parcurge in urcare. Intarzierea nu e foarte mare, dar nu o poate recupera si locul 3 la final.

10. Anna Fenninger (AUT) e deja 7 zecimi in urma sus. Pe urmatoarele portiuni recupereaza cate o zecime, dar e insuficient. Locul 4.

11. Ingrid Jaquemod (FRA) inceputul e bunicel, dar portiunile tehnice sunt o provocare peste puterile ei si ramane in urma. Locul 6

12. Dominique Gisin (SUI) probleme mari in traversa de sus, nu poate controla directia si apoi rateaza o poarta.

13. Johanna Schnarf (ITA) are doua jumatati complet diferite de cursa. Incepe avantat si tine pasul cu Fischbacher fara probleme pana la mijloc. Acolo insa cedeaza inititiva in curbele ceva mai stranse si incheie doar pe locul 6, fara sa fi facut vreo greseala.

14. Gina Stechert (GER) primul sfert e perfect, de acolo nu mai indrazneste la fel de mult, mai face si o greseala pe mijloc si locul 8.

Marchand-Arvier si Fischbacher sporovaiesc fara griji la spotul fruntasului.

15. Marion Rolland (FRA) pe mijloc e scoasa pana aproape de plasa de forta centrifuga. Cu asa eroare nu are sanse la un loc mai bun de 6.

16. Anja Pärson (SWE) risca totul, linia nu e cea mai directa, insa viteza e uriasa. Si exact viteza aceea nu-i mai permite pe curbele din mijloc sa prinda o poarta.

17. Daniela Merighetti (ITA) inceputul este de acelasi calibru ca si al Anjei. Ca si la Anja pe mijloc are viteza prea mare. Ramane in cursa, dar pierde mult timp franand ca sa ramana pe traseu. Finalul e din nou bun in ciuda vitezei scazute si locul 2.

18. Maria Riesch (GER) ce mai cursa! Fantastica. Schiurile la vale si un singur gand in cap: victoria. Pregateste frumos toate virajele nu are nici un singur loc in care sa nu fie la carma si o lasa pe Fischbacher la o secunda si o zecime in urma!

19. Nadja Kamer (SUI) cu unitatea de masura schimbata, pare o cursa medie. E totusi suficient de buna pentru ca macar provizoriu sa stea pe podium. Locul 3.

20. Elisabeth Görgl (AUT) sus alege cea mai ingusta linie, pe care pierde ceva timp, dar rezonabil. Apoi lasa grija pentru linie de o parte si incearca doar cartea vitezei. Aproape pierde o poarta, cred ca acolo unde a iesit Anja si corectarea virajului o costa mult prea mult. Locul 8.

21. Julia Mancuso (USA) are un pasaj mai bun decat al Mariei. In rest insa nu poate face fata provocarii nemtoaicei, chiar daca e buna. Suficient de buna pentru locul 2.

22. Lindsey Vonn (USA) acum e acum. Incepe excelent. La inceputul virajelor alege o linie mai inalta, care insa nu e la fel de rapida ca a Mariei. Apoi nu mai apasa egal pe ambele schiuri, unul ii bate pe partie se dezechilibreaza foarte periculos, incearca redresarea, ii bate iar schiul si deja da din maini aproape sa cada pe spate, in ultima clipa reuseste cumva sa schimbe greutatea si sa ia urmatorul viraj, si desi a mers efectiv din plasa in plasa termina pe ultima pozitie a podiumului! Bine ca n-a patit nimic. Dar cata nebunie iti trebuie sa ataci dupa asa spaima.

Cum probabil podiumul e fixat, transmisiunea se muta acum in Kitz.

Maria Riesch e posibil sa fi castigat astazi globul mare de cristal. Cele trei curse viteza erau sansa lui Lindsey la egalarea adversarei sale. Cu o cursa perfecta insa, Maria a nimicit aceasta sansa. Si cum Julia Mancuso n-a stat pe ganduri daca sa riste totul sau nu, Lindsey a pierdut nu doar 20 de puncte, ci 40.

5 păreri la “Coborarea feminina din Cortina – LIVE

  1. Cum poate, soro, să rămână în picioare! Ce putere are Lindsey în picioarele alea şi ce capacitate fantastică de a-şi regăsi echilibrul! Şi culmea, fără să piardă foarte mult timp!

  2. Imposibila salvarea lui Lindsey, intr-adevar. E sigur cea mai puternica dintre fete. Intr-un interviu de acum un an jumate, a si spus ca asta crede ca e secretul succesului ei. Fiind atat de puternica, isi permite sa riste mai mult. Vara se antreneaza la sala cate 8 ore pe zi!!!!

    Dar astazi Maria a fost mai buna.

    • Tu ştii că eu cu Maria ţin. Şi sunt tare bucuroasă. Dar nu mă pot împiedica să admir ce face Lindsey. Cu atât mai mult cu cât, dacă aş fi avut şi eu un strop din puterea ei, mă zbenguiam acum prin zăpada care cade de mai bine de o zi şi nu pare a intenţiona să se oprească.

Comentariile nu sunt permise.