Ivica Kostelic (CRO) – castigatorul combinatei din Kitzbühel, locul 2 in slalom, liderul detasat al Cupei Mondiale: „Cursa aceasta este una foarte grea pentru noi combinatoristii. Vrei sa fii rapid in slalom, dar nu vrei sa faci o greseala care sa te scoata afara pentru ca atunci pierzi si punctele de la combinata, care sunt importante in clasamentul general. In ultimii ani am franat de fiecare data in slalom cu gandul la combinata. E un conflict ce porneste din cap. De data aceasta insa am blocat aceste ganduri, am atacat si am incercat sa ma gandesc doar la slalom, caci asta este necesar pentru un slalom bun. A fost in primul rand o victorie mentala, pentru ca am putut obtine ce am vrut atat in slalom, cat si in combinata.”
„N-am putut prezice ca voi castiga super-uriasul, dar am stiut ca sunt favorit atat la slalom cat si la combinata. Super-G-ul a fost doar un bonus. Weekendul acesta mi-a dat aripi. E cel mai mare weekend al carierei mele. Cand treci linia de sosire la Streif, viata devine mai usoara. Acum urmeaza mai intai Schladming, unde n-am castigat inca niciodata, dar dupa rezultatele ultimelor saptamani, a cam sosit vremea.”
„Punctele obtinute aici reprezinta un pas mare in clasamentul general, pe care vreau sa-l castig. Mai sunt multe curse in acest sezon, dar acum ma aflu intr-o pozitie foarte buna. Ceilalti concurenti vor trebui sa faca un efort mare ca sa recupereze. Eu trebuie doar sa raman sanatos.”
Legat de conflictul cu FIS, care a amenintat ca-i va analiza declaratiile si va lua masuri punitive: „Exprimarea libera a parerii este un drept de baza al civilizatiei noastre si ar trebui sa fie permisa. Daca nu este, atunci avem o mare problema. Hujara a venit la mine dupa slalom ca sa discutam si apreciez ca a facut-o dupa cursa si nu mi-a distrus concentrarea si pregatirile de concurs. Nu tot ce se petrece in lumea schiului e rau. FIS a luat deja multe masuri legate de siguranta, de comunicare, iar relatia dintre Hujara si schiori s-a imbunatatit.”
Despre renuntarea la ultima combinata clasica: „Acest format nu are voie sa moara! Avem nevoie de aceasta combinata clasica, cel putin in Kitzbühel si in Wengen. Problema este ca nu se poate face un eveniment suplimentar in acest caz si organizatorii nu pot castiga mai multi bani. Nu am nimic impotriva super-combinatei, formatul este bun. Dar aici avem o traditie de 70 de ani (n.t. – e de 80 de ani de fapt). Asta este ca si cum am taia Monaco din calendarul formulei 1. Multa lume nu suporta adevarul. Dar abia la o combinata formata din coborare si slalom normal se vede cat esti de bun. Orice altceva e doar tralala!”
Jean-Baptiste Grange (FRA) – castigatorul slalomului din Kitzbühel: „Nu e usor in acest sezon. Sunt multi schiori care pot castiga slalomuri. Trebuie sa dai totul de fiecare data. Din cauza asta am si abandonat mai des in acest sezon. Iar acum, dupa asa un sezon, sa castig pentru a doua oara aici in Kitzbühel e senzational. In tara schiului, la o cursa atat de mare! Am fost putin surprins cand am trecut linia de sosire si am vazut ce timp am scos, dar a fost o surpriza minunata si un cadou mare pentru mine dupa perioada dificila prin care am trecut in ianuarie.”
„Am fost intotdeauna puternic in Kitzbühel, deoarece imi place partia aceasta. Partia e tot timpul inghetata si asta imi place. O victorie in Austria e intotdeauna speciala. Kitzbühel si Schladming sunt poate cele mai importante curse, iar francezii s-au descurcat intotdeauna bine aici.”
Giuliano Razzoli (ITA) – locul 3 in slalom: „Podiumul acesta e important pentru mine, caci de rapid am fost rapid inca de la inceputul sezonului, dar de fiecare data am iesit de pe traseu. Astazi n-am schiat asa repede, dar n-am gresit si acum e foarte bine ca sunt pe podium intr-un loc atat de special.”
Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 2 in combinata: „Am vrut sa ma concentrez cu totul pe slalom, insa n-am reusit. In mansa a doua am schiat cu frana de mana. Dar totusi, primesc cu bucurie si locul 2 din combinata. Kostelic e incredibil. Felul in care s-a adaptat imediat de la coborare la slalom! In momentul de fata e pur si simplu cel mai bun.”
„Spre deosebire de super-combinata, aici in Kitzbühel, schiorii trebuie sa-si dovedeasca abilitatile pe o pista adevarata de slalom, care este preparata cu apa si prin urmare inghetata. Aici imediat se vad diferentele. Acum sunt si coborarile din ce in ce mult desfasurate pe piste inghetate.”
Romed Baumann (AUT) – locul 3 in combinata: „A fost exact ceea ce mi-am dorit. E un vis sa termini pe locul 3 intr-o cursa de acasa. Mi-am propus sa ajung la sosire fara erori. Daca risc, intotdeauna gresesc. Am vrut sa evit asta. Am stiut asa: avem doua manse de slalom, se pot intampla multe, una-doua pot calca unul sau altul dintre adversari. Si exact asa s-a si intamplat. Ma bucur enorm de acest loc pe podium.”
Marcel Hirscher (AUT) – locul 4 in slalom: „Am pierdut podiumul inca din prima mansa. Pe care am franat-o din pacate. Doar dupa aceea am realizat ce mult ar fi fost posibil. Partia a fost foarte agresiva si nu atat de inghetata si alunecoasa pe cat crezusem eu. Pe gheata e suficient sa schiezi precis, de multe ori asta conteaza mai mult decat riscul din plin. In mansa a doua mi-a mers mai bine. Am riscat totul si mi-a iesit. Mai am o sansa si la anul. De fapt cred ca in total mai am cam 15 sanse aici.”
Reinfried Herbst (AUT) – locul 5 in slalom, dupa locul 3 in prima mansa: „Desi rezultatul n-a fost cel asteptat, evolutia mea a fost pozitiva, un pas inainte. Apropo. Hans, am schiat pentru tine! Pentru un loc in fata de tot insa e nevoie de determinare pana la capat si de rezultate. In prima mansa am testat terenul. Traseul mansei secunde insa a fost prea cursiv si rapid pentru gustul meu. A cerut mai multa consecventa si un control mai ridicat al schiurilor, dar asta este ceva ce vine odata cu rezultatele.”
Benjamin Raich (AUT) – abandon: „Dezamagirea este acum foarte mare. M-am simtit bine pentru prima data in aceasta luna, am fost relaxat la start, dar in timpul mansei am fost aruncat in fata si nu m-am putut redresa. Trebuie sa uit acest weekend. A fost oricum altcumva in afara de bun, ce sa fac? Acum trebuie sa ma pregatest concentrat pentru Schladming, acolo va fi marti o noua cursa, care poate va aduce cu ea bucurie si succes. Este dificil acum sa gasesc resursele pentru focusare, imediat dupa abandon, dar sigur voi reusi pana la urma. Pacat insa pentru Kitzbühel, caci scapasem de raceala si am fost din nou fit.”