Slalomul masculin din Schladming – prima mansa LIVE

Prea multa lume cauta deja pe net stiri despre slalomul din Schladming, asa ca, mai devreme decat de obicei, iata postul. Asta seara vom putea urmari etapa cu probabil cea mai frumoasa atmosfera dintre toate cele din Cupa Mondiala: slalomul nocturn din Schladming, de pe Planai. Daca ar fi fost alaltaieri, v-as fi spus ca probabil e patinoar pe partie. Vremea calda si gerul de mai apoi au intarit in toata Austria stratul de zapada de pe partii, facandu-le si extrem de rapide. De duminica seara insa ninge incetisor dar constant si nu stiu cum mai  arata partiile. In mod normal, la cursele de Cupa Mondiala, zapada noua e indepartata complet. Vom vedea mai exact de la 18:45 si 21:45 pe Eurosport, iar daca doriti puteti comenta impreuna cu mine aici.

In curand incepe. Thomas Sykora face cursa cu camera. Din cate se vede zapada e perfecta. Sykora face ceva ce schiorii nu au voie. Trage cu ochiul la zecile de mii de spectatori insirati pe marginea pistei. Ce se vede la televizor pare plat. In realitate partia e abrupta si de jos, din zona de sosire domina si impune. Vazuta de sus, chiar si mai tare. 🙂

1. Andre Myhrer (SWE) o cursa buna, cu o singura ezitare la trecerea acului de par.

2. Marcel Hirscher (AUT) e aruncat de cateva ori in sus in viraje, dar asta e ceva obisnuit pentru el. Apoi mai si derapeaza mult si intarzie mai bine de o secunda.

3. Ivica Kostelic (CRO) o cursa sigura, curata, dar lipsita de risc. 65 de sutimin intarziere.

4. Benjamin Raich (AUT) o mansa muncita, peste o secunda jumate intarziere si locul 4.

5. Jean-Baptiste Grange (FRA) sus foarte activ, tine pasul cu Myhrer.Apoi ramane o singura data pe spate si deja are cateva viraje stricate. Locul 3, aproape o secunda.

Orfii spun ca n-au mai vazut pana acum atat de multi oameni la prima mansa. Sunt curioasa ce va spune numaratoarea oficiala.

6. Reinfried Herbst (AUT) la schimbarea directiei partiei, apasa de doua ori pe schiuri in loc de o singura data, are probleme apoi si inainte de linia de finis si intarzierea se materializeaza pe loc. Locul 4.

7. Silvan Zurbriggen (SUI) se petrece ceva ciudat. Accelereaza doar in virajele spre dreapta. Spre stanga piciorul de la interior e ca butucul, nu o ia inainte ca sa iasa mai iute din curba. Intarzierea e foarte mare. Peste doua secunde.

8. Manfred Pranger (AUT) prima parte nu ii place traseul, se chinuie sa treaca printre porti. Pe final accelereaza si incheie pe 5. La sosire ii canta toata lumea Happy Birthday. Azi implineste 33 de ani.

9. Mattias Hargin (SWE) foarte agil, da impresia de fleac pe care-l stapaneste cu al doilea timp al mansei!

10. Steve Missillier (FRA) un nou schior care nu-si gaseste ritmul. Locul 9.

Thomas Sykora spune ca problema e lipsa ghetii. Caci schiorii se pregatesc pentru partii tari de tot, cu canturile cu priza, iar aici pe zapada cum imi place mie, prind prea bine si ii impiedica. Foarte posibil, mai ales ca cei doi suedezi ce conduc au acelasi material si acelasi serviceman. Care poate le-a castigat azi mansa.

11. Michael Janyk (CAN) la fel de impiedicat ca Missilier. Intarzierea e si mai mare si trece la coada.

12. Felix Neureuther (GER) la fel de greu si locul 10.

13. Manfred Mölgg (ITA) dificultati sus, apoi si mai mari inainte de finis, dar cu o alunecare cursiva, scoate un timp acceptabil si o clasare asemanatoare: 6.

14. Giuliano Razzoli (ITA) oooooh! O cursa bunicica, de locul 4, dar ramane pe spate la antepenultima poarta, cade si asa, pe spate, aluneca pe langa ultima poarta peste linia de sosire. Va fi descalificat.

15. Julien Cousineau (CAN) urmatorul abandon dupa o pirueta intr-un viraj. Pirueta a fost cauzata de ruperea unuia dintre bete, prins la o poarta sau intre schiuri, nu mi-am dat seama.

16. Ted Ligety (USA) aceeasi apasare de doua ori pe schiul de intoarcere, aceeasi intarziere mare. Pe final reuseste o salvare a unei ramaneri pe spate. Locul 13.

17. Cristian Deville (ITA) desi fiecare viraj ii arunca bustul inainte, lupta pana la capat. Locul 9.

18. Mario Matt (AUT) o cursa foarte muncita pe finalul careia calca o poarta spre dezamagirea publicului ce-l incurajase zgomotos.

19. Marc Gini (SUI) rateaza o poarta dupa ce derapeaza si cade, dar urca pe traseu ca s-o mai schieze o data. Ultimul loc, 11 secunde intarziere.

20. Mitja Valencic (SLO) merge binisor pana aproape de final, cand nu mai balanseaza cum trebuie si pierde atat de mult timp incat termina pe 16.

21. Axel Bäck (SWE) un rezonabil loc 11.

22. Markus Larsson (SWE) locul 12, doar 4 sutimi in spatele colegului de echipa.

23. Jens Byggmark (SWE) locul 18.

In alti ani, doar ca sa traiasca atmosfera datatoare de fiori a fluviului de oameni in mijlocul carora se schiaza, s-a inscris la start si cate un roman. Anul acesta nu e nimeni.

24. Brad Spence (CAN) iese de pe traseu de doua ori. Prima oara revine, a doua nu.

25. Lars Elton Myhre (NOR) un nou abandon.

26. Urs Imboden (MDA) ultimul fara sa fi gresit.

27. Ondrej Bank (CZE) locul 19.

28. Akira Sasaki (JPN) rateaza o poarta, urca inapoi, dar nu se duce pana la linia ce uneste cele doua porti, continua cursa, jos cade.

29. Trevor White (CAN) locul 21.

30. Naoki Yuasa (JPN) cursa bunicica, pe o partie cu urme si locul 15.

Interviu cu Andre Myhrer. Nu pare impresionat de ce a facut. Dar da, faptul ca in mansa a doua traseul va fi pus de propriul antrenor e un avantaj, pentru ca ii stie aranjamentele.

31. Kjetil Jansrud (NOR) calca una dintre primele porti. O rata foarte ridicata a abandonurilor astazi.

32. Bode Miller (USA) a decis sa faca o scurta pauza si nu e la start.

33. Anton Lahdenperä (SWE) locul 20.

34. David Chodounsky (USA) locul 24.

35. Rainer Schönfelder (AUT) nebunie pe langa pista. Cursa nu e pe masura atmosferei. Locul 26.

36. Christoph Dreier (AUT) accidentat la genunchi, nu ia startul.

37. Will Brandenburg (USA) nu stie cum sa treaca acul de par dinainte de sosire si trece confuz pe langa el.

38. Matic Skube (SLO) locul 27.

39. Paul Stutz (CAN) salveaza specatculos, cu niste viraje imposibile, de doua ori. Locul 24 si cine stie, poate chiar se califica!

40. Marc Berthod (SUI) calca una dintre primele porti.

Aici ma opresc. Cu atatea abandonuri, cativa dintre schiorii cu numere mari de start sigur vor prinde calificarea. Pe primele locuri cu cele mai bune evolutii de departe, Andre Myhrer si Mattias Hargin. Ivica Kostelic este al treilea, la 65 de sutimi in urma liderului, intervalele intre schiori ramanand mari pana la locul 5, care are o intarziere de peste o secunda. Mansa secunda incepe la 21:45. Pana la inceputul ei o seara frumoasa si ne revedem atunci.