Ce-au zis baietii dupa slalom

Jean-Baptiste Grange (FRA) – castigatorul slalomului nocturn din Schladming, doua zile dupa cel din Kitzbühel: „E o nebunie sa castig in trei zile cele mai mari curse care exista! Exact la fel ca in Kitzbühel, am fortat serios ca sa obtin victoria. Imi place cand pot sa-l provoc pe cel care conduce dupa prima mansa cu un timp bun. Am riscat si am castigat. Asa se intampla, uneori iti iese, alteori nu.”

„Intotdeauna am visat sa castig aici in Schladming, pentru un slalomist este numarul trei in spatele aurului olimpic si titlului mondial. Dar deocamdata nu realizez ca l-am implinit. S-au intamplat multe in doar trei zile, insa e perfect. Vreau sa savurez perioada aceasta. E incredibil aici. Inca de cand am concurat prima data aici, am fost impresionat de numarul mare de spectatori. E prima data cand un francez reuseste dubla si sunt fericit ca eu sunt acela. Sper ca in viitor sa mai castige aici si alti schiori din Franta.”

„Am avut probleme destul de mari cu umarul, dar din fericire le-am putut rezolva la timp. A durut cand a trebuit sa vad Jocurile Olimpice la televizor, dar eu singur m-am supus la acel chin. Mi-a dat putere ca sa revin. Acum la Mondiale nu ma deranjeaza ca sunt favorit. Daca se intampla asta, inseamna ca ai facut ceva bine.”

Andre Myhrer (SWE) – locul 2: „Grange schiaza bine de obicei in mansa a doua si cum am stiut asta, am incercat sa merg ca in prima mansa si sa atac partia. Am facut o greseala mica la inceput, dar in rest cred ca am schiat destul de bine. Sunt super fericit de rezultat. Patru sutimi nu este mult, dar asa e jocul acesta.”

„Am muncit din greu in ultimii ani si acum cred ca suntem recompensati. Vedem ca-i putem invinge pe cei mai buni si suntem o echipa de slalom foarte buna, poate cea mai buna din lume.”

Mattias Hargin (SWE) – locul 3: „Suntem o echipa foarte puternica si ne ambitionam tare unul pe celalalt la antrenamente, asa ca sa speram ca vor veni si multe rezultate bune pentru suedezi.”

Reinfried Herbst (AUT) – abandon in mansa a doua: „In prima mansa am schiat prea dur. Imi propusesem cu totul altceva. Dar anul acesta a fost un traseu foarte agresiv, conditiile de pe pista au fost mai degraba atipice. Apoi a fost clar ca numai un atac total poate reusi. Am stiut cat gaz trebuie sa bag ca sa ajung in fata.  Poti sa uiti de rezerve, trebuie sa mergi la limita.  Cand mergi la limita, esti mereu in pericol. Totul se intampla foarte repede. Pana unde am iesit, am schiat bine, dar daca si cu parca nu ne ajuta cu nimic. Sigur ca sunt foarte suparat. Atat de multa lume – si cand trebuie sa cobori partia fara sa treci linia de sosire, este frustrant. Imi pare foarte rau pentru publicul numeros, acum trebuie sa indreptam lucrurile in urmatoarele curse.”

Marcel Hirscher (AUT) – abandon cu doua porti inaintea finisului, dupa o mansa foarte rapida: „Am fost constient de riscuri. Pentru implinirea visului unui podium e nevoie sa risti si asta nu se termina intotdeauna cu bine. Mie mi-a mers destul de des, astazi din pacate nu. In pasajul inferior se poate castiga sau pierde mult. De aceea am riscat pana la capat. Starea de spirit nu ai cum s-o ignori, caci ii auzi pe oameni. Imi pare rau ca nu am fost mai buni. La anul e urmatoarea sansa.”

Publicitate