Ce-au zis baietii dupa coborare

Didier Cuche (SUI) – castigatorul coborarii din Chamonix: „Victoria din Kitzbühel mi-a dat multa incredere. Se vede si la Kostelic, cand ai incredere in tine indraznesti sa faci lucruri pe care altfel nu le-ai incerca. Si daca ai o anumita lejeritate care ramane, atunci esti pur si simplu rapid. Am prins de sus pana jos exact linia pe care mi-am propus-o in timpul inspectiei de dimineata. Nu m-am gandit prea mult, ci doar am mers pe ea. E dificil sa ramai constant pe trasee diferite de coborare, dar astazi cred ca am avut o cursa aproape de perfectiune. Daca ma intrebati nu as sti sa va spun unde as fi putut schimba ceva ca sa fie mai buna. E frumos sa castig pentru prima data intr-un loc in care n-am mai castigat, dar cel mai important ramane faptul ca am reusit.”

„Inca mai am multe teluri neatinse in schi. De exemplu titlul din Garimisch. Daca il obtin, e totul in ordine. Insa si daca nu-l obtin nu se va darama lumea. Caci cu toate accidentarile acestea din ultima vreme se vede cat de periculos este acest sport. Dar mi-ar placea totusi sa castig o medalie.”

Dominik Paris (ITA) – locul 2: „A fost grozav pentru mine, o cursa buna. Am incercat sa schiez mai repede si mai repede si chiar am fost rapid astazi. Sunt atat de fericit ca a mers totul asa bine. Nu am crezut ca am facut o cursa slaba, dar abia cand am vazut un minut 59 pe tabela, trei secunde mai bine decat la antrenamente, am stiut ca s-ar putea sa iau multe puncte astazi. Acum cel mai bun rezultat al meu este acest loc 2, cool. Nu e nici o problema ca m-a detronat Cuche, oricum rezultatul e senzational. Cu el am glumit cat am asteptat incheierea cursei. Mi-a spus ca-s nebun ca am mers atat de tare azi. Si mi-a mai zis ca l-am fortat sa faca asa o cursa buna ca sa ma poata invinge.”

Klaus Kröll (AUT) – locul 3: „Am stiut inca de sus ca am pierdut ceva timp. Jos am incercat sa dau totul ca sa recuperez. Din pacate nu mi-a iesit bine iesirea din padure. Dar schiurile au fost rapide, o nebunie si ii multumesc serviceman-ului pentru ele. Dupa cum se vede cu Paris, au concurat si oameni pe care nimeni nu socotea ca ar putea fi rapizi. Asta este Chamonix-ul. Pe Didier nu putem decat sa-l felicitam. Ce face altfel? N-am idee. Cred ca nici el nu stie. Dar asa se intampla, este intr-o forma impresionanta si cand iti iese, iti iese si gata. Insa noi vom incerca totul ca sa nu-i mai iasa.”

Joachim Puchner (AUT) – locul 4: „E incredibil ce am obtinut astazi. Nu m-am asteptat deloc la acest rezultat. Nu m-as fi gandit niciodata ca voi ajunge vreodata sa-l inving intr-o cursa pe vecinul meu Michael Walchhofer. Insa am observat imediat ca am schiuri foarte rapide. Sunt bucuros ca am putut transpune in cursa performantele de la antrenamente. Sunt mai mult decat fericit. Am sperat sa termina intre primii 20 si cand colo, sunt pe 4 si este coplesitor. Un astfel de rezultat a fost doar o chestiune de timp. Am asteptat dintotdeauna sa pot da drumul unui urlet de bucurie la sosire, astazi a sosit in sfarsit si acest moment.”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 5: „Astazi a fost o alternanta permanenta de lumina si umbra. In locul unde a cazut Manuel sunt doua valuri foarte pronuntate. N-a aratat chiar asa de rau cand a intrat pe portiunea respectiva, dar se petrec toate atat de repede – l-a luat pe sus. De fapt e o coborare relativ usoara si de aceea e cu atat mai dificil s-o castigi. Nu m-am asteptat la rezultatul lui Paris. A avut chiar primul numar si cred ca si el este surprins de cat de rapid a fost in aceasta coborare.”

Yannick Bertrand (FRA) – locul 6: „Am avut emotii mari la start, dar acum sunt fericit de rezultatul de aici din Franta. Parintii, sora, fratele, toata lumea e aici. Am facut o greseala mica la ultimul viraj, dar nu conteaza, sunt fericit.”

Publicitate