Ierarhia mansei de coborare are grija sa asigure o mansa de slalom foarte palpitanta. Nimic nu este decis. Nici castigatorul, nici podiumul. De la 15:00 aici si pe Eurosport 2.
30. Benjamin Thomsen (CAN) nu se impaca cu virajele scurte, dar termina cursa.
29. Philipp Schörghofer (AUT) mult mai sigur pe el, chiar daca slalomul nu-i specialitatea lui. Il devanseaza pe canadian cu peste 4 secunde.
28. Christian Spescha (SUI) aproape iese din cursa, revine, dar firesc, incheie doar pe trei.
27. Kjetil Jansrud (NOR) intre slalomistii de urias, Jansrud e cel mai rapid. Cu peste doua secunde. Probabil o cursa suficienta pentru top 10.
26. Alexandre Bouillot (FRA) lipsa de combativitate nu i se poate reprosa. Dar portile sunt prea apropiate pentru abilitatile lui, infloreste mult virajele si locul 3.
25. Ami Oreiller (SUI) rateaza o poarta dupa o cazatura, urca, dar nu destul. Of, nu-i invata nimeni care e linia pe care trebuie s-o intersecteze? Iese inca o data de pe traseu.
24. Ivica Kostelic (CRO) inceputul e retinut, pe final insa isi da drumul si ataca, imbunatatind cel mai bun timp al mansei.
23. Paolo Pangrazzi (ITA) curat, dar fara sprinteneala de picioare a specialistilor.
22. Vitus Lüönd (SUI) vointa e mare, putinta nu. Stilul agresiv, combinat cu apropierea portilor ii pun piedica in mod repetat. Locul 6.
21. Guillermo Fayed (FRA) mai cu un picior in aer, mi lasat pe spate, mai aruncat in nas, trece linia de sosire cu al 7-lea timp.
20. Andreas Sander (GER) porneste calm si merge suficient de bine ca sa creada ca poate mai mult. In clipa in care ataca e scos in afara traseului, nu pierde porti si poate reveni dar incheie doar pe 9.
19. Adrien Theaux (FRA) cade la un viraj lasat pe spate, continua, dar apoi calca.
18. Björn Sieber (AUT) intra prea direct in cateva viraje si e tras mult in lateral, apoi schiaza usor distantat de porti. Locul 5.
17. Max Franz (AUT) merge usor impiedicat, face o greseala mare in plat si aproape se opreste, termina pe 7.
16. Matteo Marsaglia (ITA) cu sarituri neplanificate, cate o impiedicate pe ici, o dezechilibrare pe colo, prinde locul 4.
15. Hans Olsson (SWE) nu stie sa accelereze in viraje ca slalomistii, dar se descurca onorabil. Locul 4.
14. Ondrej Bank (CZE) sub asteptari. Pe Kostelic era normal sa nu-l intreaca, dar pe Jansrud ar fi trebuit. Locul 3.
13. Silvan Zurbriggen (SUI) greoi ca un urs. Nici o sansa, mai ca-l lasa si pe Bank inainte. Locul 3.
12. Marc Gisin (SUI) munceste mult, dar fara mare folos. Locul 7.
11. Andreas Romar (FIN) cuminte, dar relativ sigur. Singura portiune ratata il costa totusi prea mult. Locul 9.
10. Dominik Paris (ITA) trage tare si nu pierde foarte mult fata de rest. Locul 5.
9. Peter Fill (ITA) incepe frumos, cu slalomul placut ochiului pe care-l etaleaza de obicei in aceasta proba, dar creste intr-un pasaj plat si incheie doar pe 7.
8. Hannes Reichelt (AUT) rateaza dupa un derapaj o poarta in jurul careia face apoi o roata pentru revenirea in traseu. Locul 19.
7. Romed Baumann (AUT) rateaza aproape de final, pe drumul spre locul 3.
6. Natko Zrncic-Dim (CRO) bun!!! Fara sa schieze in specialitatea proprie se apropie cel mai mult de Kostelic. Un dublu croatian in frunte!
5. Christof Innerhofer (ITA) schiaza aplecat in fata, tipic pentru un vitezist. Nu face greseli mari si locul 8.
4. Joachim Puchner (AUT) arata foarte incurcat de portile care nu inceteaza sa-i iasa in fata. Locul 15.
3. Johan Clarey (FRA) cat pe ce! Francezul, incurajat zgomotos de public, a inceput cu un slalom frumos si destul de rapid, dar a calcat o poarta.
2. Aksel-Lund Svindal (NOR) la timpii intermediari mai are avantaj, dar il pierde pana la final, incheind la 2 sutimi in spatele lui Zrncic-Dim, pe locul 3.
1. Beat Feuz (SUI) face si el ce poate. Adica locul 8.
Dubla victorie croata astazi, senzationala din mai multe puncte de vedere. Kostelic paruse fara sanse dupa intarzierea de doua secunde si jumatate din coborare. Iar Croatia, natiune ce sta practic intr-un singur schior, a ocupat astazi primele doua locuri! Langa croatii ce fac tumbe de fericire (de fapt doar Kostelic, dar…) un norvegian ce pare modest in bucuria lui: Aksel Lund Svindal.
Saptamana viitoare sunt ultimele etape dinaintea Mondialelor si reportajele despre super-G-ul si uriasul programate in Hinterstoder le voi prezenta cu mandrie de la fata locului. Hinterstoder este acasa mea duminicala in timpul iernii. 🙂