Super-combinata masculina din Chamonix – prima mansa LIVE

Cum proba fetelor a fost din nou anulata, astazi nu vom vedea din nou decat baietii. In program a doua super-combinata a sezonului, socoteala in clasamentul probei avand insa deja doua etape incheiate, combinata speciala din Kitz considerandu-se ca fiind parte a aceleiasi discipline. Prima mansa este o coborare, pe aceeasi partie pe care ne-a surprins ieri Dominik Paris cu locul sau secund, pe italian urmand sa-l vedem si astazi. De la 12:00. Cursa live poate fi urmarita pe Eurosport 2.

1. Will Brandenburg (USA) e jos. Neconvingator.

2. Paolo Pangrazzi (ITA) clar mai bun, activ, agresiv, in ciuda vizibilitatii slabe din partea inferioara a pistei. La finis e chiar un pic de ceata. Aproape doua secunde avans.

3. Guillermo Fayed (FRA) il ia pe italian spre bucuria spectatorilor prezenti.

4. Alexandre Bouillot (FRA) locul 3.

5. Tim Jitloff (USA) locul 4.

6. Lars Elton Myhre (NOR) locul 5.

7. Andreas Romar (FIN) un timp excelent dupa cea mai cursiva coborare de pana acum. Locul 1 la aproape o secunda de francezeul ce condusese inaintea lui.

8. Beat Feuz (SUI) eeeee, asta da. Pe urmele lui Cuche, asa s-ar putea numi ceea ce a aratat tanarul elvetian. Dupa ce s-a prezentat ieri ca pretendent la participarea la Mondiale, azi confirma cu o evolutie perfecta. Locul 1, peste o secunda avantaj.

9. Ondrej Bank (CZE) avantat, dispus sa riste, tehnica de alunecare insa nu e nici pe departe in apropierea celei a elvetianului. Locul 3, 1.65 secunde intarziere. Sa nu uitam ca Bank e un bun slalomist, daca Feuz nu este, il poate depasi in mansa secunda.

10. Natko Zrncic-Dim (CRO) ceva mai bun decat cehul, prinde locul 2. El insa e orientat mai mult spre probele de viteza. Va fi greu sa pastreze pozitia pana la final.

11. Adrien Theaux (FRA) scoate in evidenta ce cursa buna a facut Feuz, ramanand la 2 secunde in urma. Locul 5.

12. Dominik Paris (ITA) nu mai reuseste o cursa la fel de buna ca ieri. Erorile mici trag timpul in urma. Sare cu morisca, ceea ce o fi spectaculos, dar nu e eficient. Locul 3.

13. Matteo Marsaglia (ITA) locul 6.

14. Hans Olsson (SWE) locul 6.

15. Joachim Puchner (AUT) sus e mai rapid decat Feuz, alunecarea nu ii este la fel de reusita si pierde 6 zecimi. Locul 2.

16. Romed Baumann (AUT) locul 4. Are cateva viraje mai largi decat idealul, iar sariturile ii sunt toate intinse si usor dezechilibrate. Are probabil slalomul mai bun decat toti predecesorii sai, dar batalia va fi specialistii in slalom, chiar daca deocamdata sunt in urma lui.

17. Christof Innerhofer (ITA) locul 3, sunt curioasa daca ramane pe podium inca o data. 🙂

18. Ivica Kostelic (CRO) e o partie prea putin tehnica pentru el, in pasajul de alunecare intarzierea ii explodeaza si ajunge la fix doua secunde jumatate. Locul 14, dar cu o singura mansa ii va fi greu sa recupereze, vom avea un slalom palpitant.

19. Silvan Zurbriggen (SUI) lupta lui e cu Kostelic si in prima mansa o castiga clar, pozitionandu-se ca favorit principal al cursei de astazi. Locul 8, aproape cu o secunda mai bun decat croat.

20. Aksel-Lund Svindal (NOR) aaaaah. Pierde ceva timp sus, in a doua jumatate incepe sa se apropie incetul cu incetul de Feuz. Dar ramane la 8 sutimi in spatele lui.

21. Kjetil Jansrud (NOR) locul 18. Are ceva de recuperat in slalom.

22. Peter Fill (ITA) incepe foarte bine, dar de dupa primul timp intermediar diferenta fata de Feuz creste treptat. Locul 7.

23. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) locul 22.

24. Philipp Schörghofer (AUT) locul 20.

Intarzierile sunt tot mai mari.

25. Tin Siroki (CRO) locul 24.

26. Björn Sieber (AUT) bunicel pentru experienta pe care n-o are. Locul 14.

27. Johan Clarey (FRA) auziti uralele tribunei? Ei, cat Feuz si Svindal n-a schiat, dar suficient de bine cat sa termine pe 3.

28. Martin Vrablik (CZE) mi-a scapat eroarea cehului. Aproape 7 secunde intarziere si lanterna rosie.

29. Stefan Thanei (ITA) rateaza o poarta.

30. Maciej Bydlinski (POL) locul 28.

31. Christian Spescha (SUI) locul 22, un schior care in sfarsit prinde plutonul, dupa cativa rasfirati la coada clasamentului.

32. Ami Oreiller (SUI) chiar si mai bun. Elvetienii ii arunca tinerii in foc si bine fac. Locul 20.

33. Marc Gisin (SUI) desi inceputul e mai rapid decat al lui Feuz, pierde pe mijloc. Finalul este din nou foarte bun. Mijlocul a fost taiat din transmisie, nu stiu ce a gresit. Dar pozitia e excelenta: locul 11.

34. Krystof Kryzl (CZE) locul 31.

35. Hannes Reichelt (AUT) asa cum era de asteptat dupa rezultatele de ieri si din antrenamente, austriacul face o cursa buna, cu care prinde locul 8.

36. Vitus Lüönd (SUI) curajos, desi neexperimentat. Locul 20.

37. Andreas Sander (GER) la fel. Si schiaza cu placere pana la saltul din aria de sosire. Locul 19.

38. Ed Drake (GBR) locul 32.

39. Max Franz (AUT) generatia tanara vine din spate. Inca nu tinteste la primele pozitii, dar locul 17 de astazi promite.

40. Brice Roger (FRA) ii sare un schi si cade.

Si pentru ca tot am zis de cazatura, Manuel Osborne-Paradis are ligamentele rupte si cateva coaste fracturate. Sezonul e incheiat, dar il vom revedea anul viitor.

Aici ma opresc, situatia e clara. Beat Feuz a facut astazi prima dintre cursele vietii lui, depasindu-l putintel pe unul dintre schiorii langa care o fi visat sa ajunga si el. Aksel Lund Svindal, in ciuda celor 8 sutimi intarziere e unul dintre cei doi favoriti principali la victorie. Al doilea favorit nu este Johan Clarey, francezul de pe locul 3, nici un schior ce-l urmeaza imediat pe acesta, ci abia elvetianul de pe 13, Silvan Zurbriggen.

1. Will Brandenburg (USA)
2. Paolo Pangrazzi (ITA)
3. Guillermo Fayed (FRA)
4. Alexandre Bouillot (FRA)
5. Tim Jitloff (USA)
6. Lars Elton Myhre (NOR)
7. Andreas Romar (FIN)
8. Beat Feuz (SUI)
9. Ondrej Bank (CZE)
10. Natko Zrncic-Dim (CRO)
11. Adrien Theaux (FRA)
12. Dominik Paris (ITA)
13. Matteo Marsaglia (ITA)
14. Hans Olsson (SWE)
15. Joachim Puchner (AUT)
16. Romed Baumann (AUT)
17. Christof Innerhofer (ITA)
18. Ivica Kostelic (CRO)
19. Silvan Zurbriggen (SUI)
20. Aksel-Lund Svindal (NOR)
21. Kjetil Jansrud (NOR)
22. Peter Fill (ITA)
23. Thomas Mermillod-Blondin (FRA)
24. Philipp Schörghofer (AUT)
25. Tin Siroki (CRO)
26. Björn Sieber (AUT)
27. Johan Clarey (FRA)
28. Martin Vrablik (CZE)
29. Stefan Thanei (ITA)
30. Maciej Bydlinski (POL)
31. Christian Spescha (SUI)
32. Ami Oreiller (SUI)
33. Marc Gisin (SUI)
34. Krystof Kryzl (CZE)
35. Hannes Reichelt (AUT)
36. Vitus Lüönd (SUI)
37. Andreas Sander (GER)
38. Ed Drake (GBR)
39. Max Franz (AUT)
40. Brice Roger (FRA)