Ce-au zis baietii dupa super-combi

Ivica Kostelic (CRO) – castigatorul super-combinatei din Chamonix: „Este una din cele mai fericite zile ale mele de pana acum. Am stat pe podium alaturi de cel mai bun prieten al meu si am castigat globul de cristal al super-combinatei. Mi l-am dorit inca de cand a fost introdus (n.t. – 2007). Astazi este una din cele mai mari zile pentru schiul croat si pentru sportul croat. Am visat sa cantam impreuna imnul Croatiei dupa o cursa si astazi s-a implinit acest vis.”

„Este un pas mare pentru schiul croat si sper ca multi copii care vad asta vor veni si se vor antrena cu mai mult sarg. Cel mai important este sa ca acum ii putem convinge ca asa ceva este posibil, caci acum zece ani, puteai sa uiti de asta. Era ca un zombie intr-un program spatial. Este o mare realizare sportiva si sunt mandru sa fiu parte din ea.”

„Astazi n-a fost usor, n-a fost evident ca voi castiga dupa ce am intarziat doua secunde si jumatate la coborare. Mai ales aici, cu un slalom nu foarte solicitant. Ieri am terminat doar pe 28 din cauza materialul nepotrivit si am fost frustrat. Astazi am fost dezamagit, caci am facut greseli. Dupa coborare mi-am zis ‘Ok, va fi foarte dificil sa castigi, dar nu imposibil’. Am stiut ca am nevoie de un super-slalom. De obicei cobor slalomul cu doua-trei procente de rezerva. Insa astazi am dat dat tot ce am avut in aceasta mansa.”

„Ajutorul Janicei e mai important decat orice altceva, caci numai campionii pot scoate campioni. Are viziunea hotaratoare asupra unor lucruri, asa cum numai o mare campioana poate avea. Si ma cunoaste atat de bine, ca uneori stie mai bine ce este bun pentru mine si ce nu. Este pozitiva, dar in acelasi timp realista.”

„Avansul pe care l-am luat in clasamentul general e excelent. Dar nu sunt convins ca batalia e terminata. Mai sunt inca multe curse in program. Daca cineva prinde un val ca al meu, atunci poate disparea rapid si avantajul pe care-l am acum. In Garmisch sigur nu voi schia in toate probele. Insa nu stiu inca, care sunt cele in care voi lua startul.”

Natko Zrncic-Dim (CRO) – locul 2, cea mai buna clasare a carierei: „Acest rezultat, alaturi de Ivica inseamna foarte mult pentru mine si este o reala onoare. Sunt fericit ca in sfarsit m-am mutat de pe locul 3 (n.t. – avea 4 clasari pe 3 pana in Chamonix) pe 2. E un mare succes pentru mine, mai ales dupa un ianuarie dificil, cu multe cazaturi si acum sunt si eu satisfacut. Am avut emotii la start. Stiam ca Ivica merge bine. Am sperat sa termin inaintea lui, dar simplul fapt ca am terminat el primul si eu al doilea este un lucru mare. Ivica e ca un frate mai mare pentru mine.”

Aksel Lund Svindal (NOR) – locul 3: „La iesirea din acul de par am fost surprins sa descopar ce curbat a fost traseul, am intarziat putin ca sa ma uit in jur, ca erau prea multe porti. Am fost un pic derutat si a trebuit sa le dau la o parte din laterla. Asta m-a suparat un piculet, caci intentionasem sa-l dobor azi pe Ivica. Sunt bucuros si de locul 3, dar simt ca astazi am avut o buna ocazie sa castig si trebuie sa profiti de astfel de ocazii. Eu am cam ratat-o.”

Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 5, locul 3 in clasamentul general: „In nici una dintre manse nu am mers asa cum as fi vrut. Dar am dat tot ce am mai avut in mine.”

Publicitate