Reintrarea pe fagas

Desi a fost greu de crezut ca se poate seta o mansa mai lenta decat prima pe partia de slalom din Zwiesel, iata ca antrenorul suedez m-a contrazis. Dar si asa, mai lung, traseului mansei secunde a curs mai bine, permitand fetelor sa prinda ritmul mai usor, chiar daca s-a rupt pe ici pe colo cu cateva porti ce au lungit virajele si au ametit fetele mai neatente. O astfel de combinatie le-a asteptat chiar sus si cine n-a taiat viteza imediat s-a trezit ba pe sub urmatoarea poarta, ba cu ea intre picioare. Acolo si la celelalte capcane au gresit nu mai putin de 11 dintre cele 30 de fete calificate pentru mansa a doua!

A fost poate si vremea de vina. Vijelioasa si cu multa ceata. Aproape la fel de multa ca la slalomul din Zagreb. Dar asa au apucat si fete care n-au avut timpi straluciti sa prinda locuri calificante pentru Mondiale. De exemplu Denise Feierabend, cu al ei loc 15 din 19 concurente. Austria in schimb nu a decis care e a patra lor concurenta, desi Bernadette Schild a surclasat-o cu pozitia a 12-a pe Michaela Kirchgasser, care a abandonat cam fara lupta in mansa secunda. Antrenorii insa stiu cat de rapida e Kirchgasser in antrenamente. Numai ca de cand schiaza in Cupa Mondiala greseste capital din nou si inca o data, rare fiind cursele magice fara eroare. E drept ca acelea sunt briliante, caci tehnica ii este perfecta.

Nu toate fetele au luptat la fel de aprig pentru un rezultat bun. Marie-Michele Gagnon din Canada si Manuela Mölgg din Italia sunt insa doua dintre cele care au tras atat de tare – facand un salt considerabil in clasament, de cate 12 pozitii fiecare – incat au reusit sa ramana in partea a doua a cursei la mai putin de o secunda in urma lui Marlies Schild. Singurele. Caci austriaca, desi a pornit gresit, impiedicandu-se in propriul bat, a accelerat strecurandu-se iscusit si fara tergiversari neindematice printre porti, pana la capat. Unde a ajuns stiind de gafa initiala si a crezut ca nu vede bine. Tabela de afisaj indica un avans de aproape doua secunde.

Corect, caci si Tanja Poutiainen gresise. Mai grav si intr-un loc mai nepotrivit pentru pastrarea unui timp bun. Asa a avut loc cat intr-un palat Veronika Zuzulova, ca sa se strecoare intre ele cu o mansa cumintica, de scolarita noua, ceea ce intr-un fel si este, dupa ce anul trecut s-a chinuit schiind accidentat, picand mult in clasamente.

Si cum Maria Pietilä-Holmner, aflata in frunte la jumatate, a ratat si ea o poarta – la care a revenit mai apoi, dar prea tarziu, trenul victoriei plecase – ajutata serios de erorile mai mari decat a ei, pe care le-au facut adversarele, Marlies Schild a respectat regula. Daca termina un slalom, atunci il castiga. Si s-a imbracat in tricoul rosu de fruntasa, dar si in increderea in ceea ce poate face, haina de care va avea mare nevoie in Garmisch, ca sa castige medalia lipsa din colectie. Cea de aur.

Clasamentul etapei:

1. Marlies Schild (AUT) 1:55,19
2. Veronika Zuzulova (SVK) 1:55,87
3. Tanja Poutiainen (FIN) 1:56,97
4. Manuela Mölgg (ITA) 1:57,60
5. Sarka Zahrobska (CZE) 1:57,82
6. Kathrin Zettel (AUT) 1:57,95
7. Marie-Michele Gagnon (CAN) 1:58,05
8. Maria Pietilä-Holmner (SWE) 1:58,10
9. Nastasia Noens (FRA) 1:58,19
10. Katharina Dürr (GER) 1:58,30
11. Frida Hansdotter (SWE) 1:58,76
12. Bernadette Schild (AUT) 1:59,40
13. Erin Mielzynski (CAN) 1:59,76
14. Nina Perner (GER) 2:00,12
15. Denise Feierabend (SUI) 2:00,26
16. Nicole Gius (ITA) 2:00,30
17. Celina Hangl (SUI) 2:00,63
18. Taina Barioz (FRA) 2:01,05
19. Ana Jelusic (CRO) 2:01,25

2 păreri la “Reintrarea pe fagas

  1. Mi-a parut unul dintre cele mai urate slalomuri pe care le-am vazut. Ceata, vizibilitate proasta, probabil nu s-a vazut nimic pe jos, partie moale iar colac peste pupaza un slalom inchis, parca montat in dusmanie. Cine a dat drumul la schiuri ca pentru partii „sticla” asa cum sunt pregatite de obicei a abandonat rapid. Orice intarziere in atacul virajului, orice ramas pe spate dupa viraj a fost taxat cu abandon. din pacate nici Maria Riesh nu a fost scutita de asta, chiar in fata propriilor suprteri. Sper sa treaca usor peste acest slalom, gandindu-ma la Garmish fireste. Era bine sa termine cursa dinainte de mondiale, ar fi avut un atu psihic major.
    Pentru cei ce nu stau mult pe schiuri: cand este „intuneric” si vizibilitate proasta(ceata), partia se vede ca o masa „laptoasa”, nu vezi nici un detaliu de pe jos, nu vezi bine nici macar schimbarile de panta, nemaivorbind de micile damburi care apar sub porti la sfarsitul virajului.
    Multe fete din top 30 au mers impiedicat, nu s-au simtit bine in slalom, parca nu era cupa mondiala ceea ce s-a vazut.

Comentariile nu sunt permise.