Deschiderea Campionatelor Mondiale de schi alpin – GAP 2011

Se petrece acum pe stadionul de la capatul trambulinei – transformata intr-un urias ecran de proiectie – din Garmisch-Partenkirchen, in prezenta multor oficialitati, dintre care evident ca nu lipseste Angela Merkel. Eurosport nu transmite festivitatea, dar nu sunt singurii care ar prefera s-o ignore. Presedintele FIS, Gian-Franco Kasper a declarat la conferinta de presa de azi dimineata: „Cea mai buna ceremonie de deschidere a fost in 1991 in Saalbach. S-a anulat si asa s-a terminat totul foarte comod si rapid.”

Nu de aceeasi parere sunt cei 11000 de spectatori stransi sa asiste la festivitatea la care imnul Campionatelor va fi interpretat in duet de Elisabeth Görgl si Christian Geisler, compozitorul melodiei. Austriaca nu va fi singura ce ne va arata latura ei muzicala pe durata acestor Campionate Mondiale, Andre Myhrer avand programate mini-concerte in public impreuna cu formatia sa. Nu este exclus ca lui sa i se alature si Ivica Kostelic.

Intrecerile vor incepe deja maine, cu super-uriasul fetelor, pe o partie a carei preparare a trezit deja critici vehemente, din partea lui Lindsey Vonn, dar nu numai. Pentru restul programului, medaliati, linkuri spre toate cronicile si comentariile live, puteti face click aici. Ne vedem maine dimineata la 12:00.

Publicitate